Monday, October 1, 2012

Zarizal & Eena Wedding @ Pantai Hill Park

Salam utk semua......
salam bulan october....... cepat jer masa berlalu...... dah nak sampai ke hujung tahun.......dah semakin matang usia kita semua......so kenkawan...mana yg single kita couple2kan...yg bujang kita kawen2 kan.....he3
 lain mcm jer peribahasa tu......he3...bukan apa cerita pasal kawen nie...remy nak crita majlis perkahwinan kawan remy siang tadi kat pusat komuniti lembah pantai kat pantai hill park tu...... meriah majlis nya dengan tema grey.....lama jugak remy melepak kat sana dari kul 12.40 sampai hinggalah ke pukul 3 ptg...... sedap pulak duduk dlm dewan yg ber aircon tu.....

tempat nie kira susah jugak nak cari...maklumlah kalau sapa yg tak pernah kesana...berbelit jugak nk cari jalannya... nasib baik dulu remy memang pernah ke pantai Hill park condo tu...so takde ler nak sesat...tapi ada kawan remy yg sesat sampai 2 jam..... kasihan.....sampai frust nak patah balik......
Majlis meriah dan dihias indah dgn pelamin simple tapi memang menarik  dgn latar pelamin yg bertukar warna.....tambahan pulak dgn dewan komuniti Lembah Pantai tu cantik hiasan dalaman nya ... dah nampak cam Ballroon hotel pun ada..... sesuai sangat dgn majlis perkahwinan.....
makanan pun kiranya ohsem sebab sedap2..... tak caya tgk pic pinggan remy tu...... paling best dia punya acar buah tu..... just nice...... cuma segan nak tambah.......antara menu lain..... ada ayam masak merah...daging masak rendang hitam remy rasa...... dalcha sayur , jelatah dan juga pencuci mulut buah oren dan bubur kacang hijau....
Zarizal nie kiranya rapat juga dgn remy..... geng karok dan juga geng bowling......selalu melepak bersama- sama...dia rapat sangat dgn kawan remy si fendi tu sebab satu department.....Dia pun jenis yg sempoi dan menyenangkan...........sebagai cenderahati dari pihak pengantin...semua tetamu diberikan goodies bag yg berisi sebotol jem dari agro mas... remy dapat yg berperisa starfruit, manakala kawan remy dapat perisa roselle. ohsem kan.....
at last.... selamat pengantin baru dari remy.... utk Zarizal dan juga isterinya Eena...... semoga berkekalan ke anak cucu...... lepas nie nak berbulan madu kat Mauritius... wow!!!!! romantiknya......
ade budget boleh ler.......lagi pun wife dia tak silap remy seorg executive bank di KL...... so takde hal ler.....
selamat berbulan madu bro !!!!



27 comments:

boni kacak said...

wah..bini dia masyukk..hehehe

Everything's Everythings said...

Alahai sedapnya nasi beriani..
Selamat pengantin baru utk mereka, semoga rumahtangga bahagia ^^

Remy hazza said...

bro boni....
bertuah kan.......semoga diaorg berbahagia selamanya......

Remy hazza said...

everything2
amin.... kita doakan bersama sama.....

mizsfatima said...

"mana yg single kita couple2kan...yg bujang kita kawen2 kan."

Haha..lawak lak peribahasa nie. so, tlng la carikan cik putih nie couple yer.. Alhamdulillah. satu masjid dah dibina. moga berbahagialah kedua2 mempelai nie. Aminnn....

Remy hazza said...

mizsfatima.....
InsyaAllah...kalau dah sampai jodoh tu nanti... dgn sendiri dia akan dtg couple.....he3

misz_eyza said...

wah menarik pelamin dia siap bertukar warna lagi...


beruntungnya dapat honeymoon ke mauritius hihi..

Cikgu Ma said...

terasa mcm nak kawen jugak la...hehehe

Remy hazza said...

eyza....
firsttime remy tengok masa fasha sandha kawen kat penang haritu..... menarik jugak.... nampak kelainan bila bertukar warna....

remy pun teringin nak ke mauritius tu jugak...tapi dlm mimpi aje la....

Remy hazza said...

cikgu ma....
tunggu apa lagi...he3...dah dtg seru ler tu.....

shidaR said...

bestt nye tawen :)

Remy hazza said...

shida....
teringin ler tu..... he3

hazwan hairy said...

wahhh meriahnya...like silver ^^

Wana Owen said...

la....eena ni bff saya sejak sekolah menengah lagi.tapi saya attend wedding kat wisma sejarah a day before.

dya bunga said...

slmt pengantin baru

Aishah Jahirah said...

xsmpai seru lg nak kawen2...heheh...lama xmkn kenduri kawen,tgk menu dia sedapnye.....

Kancil 8349 said...

Selamat pengantin baru untuk mereka berdua...cantik pelamin

3no gr33ny said...

wahh..seronok dapat pergi majlis kahwin..hehhe

~Beb~ said...

wah ase nak bersanding balik plak ;p

Remy hazza said...

hairy...
nice kan silver tu.....

Remy hazza said...

wana....
taksangka ye.... eena tu BFF...hubby dia kawan sekerja dgn remy......

Remy hazza said...

aishah....
esok lusa sampai ler seru tu..... sabar tau.....

Remy hazza said...

dya bunga....
insyaAllah...akan remy sampaikan....

Remy hazza said...

kancil...
remy pun suka pelamin tu... simple tapi nampak cam garden.....

Remy hazza said...

3no gr33ny....
dapat makan free ...he3...tu yg seronok......dah dpt jemputan...kena ler hadir.....

Remy hazza said...

fm...
boleh2...... aritu remy tak dijemput...kali nie boleh remy buat coverage...he3

maszull said...

assalamualaikum remy...seronoknya kekawan dah kawin kan remy bila lagi nak makan nasi minyak teringin juga mama nak merasanya...;)

 

Template blog ilham dari alif ismail