Tuesday, October 16, 2012

klang - shahAlam - iCT - jimba2 sama Octomi.....

salam ketemu lagi......
salam sejahtera semuanya.........
mekasih kerana sudi baca coretan remy lagi...... he3...... klise sungguh ayat remy nie... biar berulang....... ternyata remy memang menghargai kehadiran kenkawan semua.......
tanpa sahabat semua... blog remy tak bermaya lah jawabnya......
thanks for baca dan komen kat sini........ sayes...remy hargai sesangat......
so kali nie lupakan pasal yummy2...... sebab nanti semua terliur lagi.... tunggu next entry baru kita makan2..... kali nie kita semua jln2 dulu.......he3..... kali nie remy nak crita pasal hari minggu yg lalu..... kisahnya jimba2 sama octomi n pren.....Sapa pulak octomi tu ? salah sorang adik indon remy lah...,. lagi 2 minggu nak berpisah... so hari2 terakhir nie... remy penuhilah permintaan mereka tu... sibuk nak ajak abg dieorg nie pi jenjalan......

kali nie remy jimba2 bersama adip dan juga zati..... senang...satu keta..... lokasi nya.... jauh dari kl dan juga sepang..... kita pi ke klang pulak.... remy nak pi ke GM klang... selalu pi jusco bukit tinggi tapi tak pernah nak singgah kat situ..... so disebabkan remy nak cari cenderamata utk adik2 indon remy nie..... kiranya perfect place lah..... alhamdulillah...jumpa apa yg nak dicari......
dari klang remy terus ke port yummy2 yg remy rasa sungguh ohsem... dah lama nk pi , akhirnya sampai jugak...... tapi next entrylah pasal yummy2 tu...... lepas semua dah kenyang ...... remy berhajat nak bawak octomi ke ICT..... tapi sebab masih cerah... buek apo nak kesana lagi...... moh kita pi tempat lain dulu ler..... so we all decide nak pi karok dulu..tapi sebelum tu lepak2 kat SACC mall dulu... then remy ckp nk karok di awan biru.....he3.... korang tahu ker kat mana ???
karok diawan biru remy panggil sebab tempat karok nie terletak nun diatas tingkat 25 kat plaza perangsang shah alam tu..... musik box family karaoke.....kiranya dlm area quality hotel.....gayat jugak lah nak sampai atas tu..... oklah karok kat situ.... cuma masih gunakan remote.....kalau kat tempat lain dah guna touch screen dah..lepas dah karok...baru we all pi ke ICT...
So far apa yg remy boleh ckp... ICT dah tak macam dulu.... tak happening sangat dah...walaupun dah jadi fairytale land...... tapi dah tak sesak cam dulu2...mungkin sebab byk yg dah berubah dan kena bayar...... kawasan pun ada yg tgh renovate utk buat water theme park pulak......tak kisah lah... janji si octomi nie dapat bergambar sakan kat situ.....tapi satu jer yg baru remy cuba kat situ..... tgk 6D motion teater.... ok lah...tapi best lagi kat menara KL tu.... terasa kecemasannya.... yg sini biasa2 jer.....

so enjoy the pic semua.....
selamat malam......
mimpi yg indah2 tau!!!!! wassalam......

48 comments:

~Beb~ said...

sakannnnn berjalannn..

Anisa Anuar said...

wahhhh seronok betul...time ddk shah alam, mmg asyik g ict je

Remy hazza said...

fm...
ala...dekat2 jer....... saja nak seronokkan si tomi tu..... lagi 2 minggu dah nak pulang.....

Remy hazza said...

anisa....
remy pun dah byk kali pi...tapi dah tak semeriah dulu...byk yg dah takde......

CekbOlat-bOlat said...

bolat belum jejak lagi . best ke ?? ade pokok lampu lampu je kan ? *tgh bayang bayang*

Remy hazza said...

cekbolat-bolat....
betul tu.... nampak cam fairy land jer.... tapi sekarang dah byk permainan dlm tu.... kanak2 sure ler suka.....

Syakir Rahman said...

i-cty?? dah dekat sgt ngan umah aku ni...ahaahaahaha

Domu-kon said...

abg remy..sy dah lma duk shah alam..dlm 4 tahun la..semua tmpt abg remy ckp dah p..tapi bila abg remy review..cam best pula tmpat tu..mcm nak p jer..--> ase cam pelik..

abg remy ada gaya jadi duta nie..hehehe

Remy hazza said...

syakir.....
kalau tahu aritu... remy ajak jadi tour guide kiteorg...he3

Remy hazza said...

domu kon.....
he3.... malu remy kalau crita pada org yg dah pi.....remy dulu pun study kat uitm tu...tapi masa tu yg ada cuma kompleks pkns ngan plaza perangsang jer..... ict , karok malah plaza alam sentral pun takde lagi.......he3

:: Mrs.Eady :: said...

Wahh..best nyer!

cHeRyNa PiReS said...

jeles nya!!! sha suka juga jalan2 tenangkan fikiran macam nieh remy! lagila kalo ada berkawan2.

Eh, remy...kita ada something utk awak kat blog kita ye:)

misz_eyza said...

wpun remy ckp ICT dah tak macam dulu tp eyza tgk nmpk meriah gak hehehe....,aybe sbb xpenah sampai situ lagi kot... lain la remy dah kerap ke sana.

hazwan hairy said...

dh sthun lebih x g icity...xpa2 plan nk g..haha

3no gr33ny said...

best la sahabat Remy ada gang jalan2 =)

baguznet said...

Untung betul budak2 ni dgn Remy, asyik dpt berjalan2 jer...

Beli apa kat GM Klang tu bro? Ambe pun tak sampai lagi ke sana. ekekeke

Masuk ICT skrg ni berapa kena bayar? Sejak kena byr mmg langsung x masuk dah

LiNda said...

syoknye jalan2..GM klang tu best kan.macam2 ade kat situ. linda dah lame tak gi ICT..

Aishah Jahirah said...

sporting betol abg remy ni melayan adik2 dia...saya xpnh2 jejak ICT tu...kih3

Saya Disini said...

amboi..sakan berjalan ye

Kakzakie said...

Kalau nak pergi ICT meamng kena malam baru cantik kalau siang tak ada apa pun yg cantik..

boni kacak said...

wah..bestnya...berjalan sakan ye bro..hehehehe

Remy hazza said...

mrs.eady......
he3....jln2 hujung minggu...

Remy hazza said...

cheryna...
kuar ramai2 memang best..... nanti remy pi sana.... hari nie busy sampling

Remy hazza said...

eyza....
masih meriah...cuma tak macam dulu2....masa mula2 bukak.... lagi best.... lagi byk lampu...dan yg best... rumah salji free.....he3

Remy hazza said...

hairy...
remy nak ikut.. he3... tak pun buat fan bloggers hairy gathering kat situ.....

Remy hazza said...

3 no gr33ny....
sementara tgh ada.... kadangkala.... masing2 sendiri jugak.....

Remy hazza said...

baguznet....
remy pi beli cenderamata kat adik2 indon remy tu..... pakat2 nak tagih dari remy....layan jer....he3..
Ict sekarang dah kena bayar 10 hinggit sekali masuk...... pastu nak main game dlm tu kena bayar lagi... rumah salji pun tak silap dlm 30 hinggit sorang skrg nie...

Remy hazza said...

linda.....
betul tu....GM klang ok lah...tapi bangunan baru kan... padat ler.... nak parking pun payah....
ict pun dah lama tak pi...tahgun lepas rasanya...... nie baru sampai balik.....

Remy hazza said...

aishah.....
kena pi tu...... cantik utk bergambar..... terasa cam jadi alice in wonderland kejab.....

Remy hazza said...

saya disini.....
sekali sekala.... kasi si otomi nie puas siki...... lagi 2 minggu dah nak balik indon....

Remy hazza said...

kak zakie...
betul tu...nak pi siang tunggu taman tema air siap ler..... boleh lepak dari pagi ke malam.....

Remy hazza said...

bro boni.....
bro kan sibuk shooting...... remy jer la yg pi jln2....he3

Syakir Rahman said...

tour guide??? ahahaha ~ aku ict pon bru skali je msuk..keh... =P

Fendy said...

dan sgt bosan sebab da slalu sgt pergi...hohoh

Ana Yaafi said...

seronok nye :)
anayaafi.blogspot.com

Hanif Idrus said...

Boleh ler kita layan karok sama2 nanti nyanyi lagu ombak rindu..heheheh
Aku jadi Hafiz..hahahhaa

Remy hazza said...

syakir....
he3.....pusing2 dlm tu jugak.......bukan nyer besar pun kan..... tak sabr nak tunggu taman tema air tu...nampak cam best!

Remy hazza said...

fendy.....
betul jugak.... remy pun sebab nak bwk si tomi tu jer...... kalau saja2 nak pi...tak kut...cam dah takde apa2 dah.....

Remy hazza said...

ana....
kalau pi ngan kenkawan nie kecoh jer lebih.....he3

Remy hazza said...

bro hanif....
adira utk remy....balun jer..... bukan org dengar pun.....he3

CikNana said...

wahahaha..best bejalan owhhh..:)btw,saya follow sini.

Hazmin said...

Best kalau dapat berjalan sakan di hujung minggu ni.

ayut said...

aritu g ICT tp kamera bt hal...dislike tau..hihi

Remy hazza said...

ciknana...
he3...jln2 dekat2 jer....
tunggu kedatangan remy tau....

Remy hazza said...

hazmin....
betul tu.... setelah semingguan berkerja..... masa outing camnie lah paling best!

Remy hazza said...

ayut...
kenapa leh camtu.......sayang nyer....

maszull said...

assalamualaikum remy...bestnya GM Klang tu bila la nak dpt pi GM yang baru ni...:)

Remy hazza said...

mama
wassalam....
ok jugak tempat tu mama..... byk yg belum bukak lagi...... tapi not bad!!!

 

Template blog ilham dari alif ismail