Wednesday, October 10, 2012

Luncheon @ Untie Ani's

Salam utk semua..... salam hari rabu..... walaupun hari nie hari kelu tak berkata2...tapi remy tetap nak post entry yummy2 jugak.....
but firstly remy nak ucapkan terima kasih kerana masih lagi sudi hadir kat blog remy nie..... korang memang the best!!!
oklah.... yummy2 kali nie memang ohsem..... sebabnya nie makan free.....sponsor by our company..... emmmm !!! mekasih company ku...he3..Nie sebenarnya majlis makan2 sempena penghargaan kepada kakitangan yg terlibat semasa sambutan hari raya company yg lalu...... kiranya majlis jasamu dikenang ler....
bertempat di Untie Ani's Garden cafe yg selalu remy pergi utk dinner tu.... tapi kali nie majlis dilakukan sewaktu lunch time....adalah dalam 30 org yg hadir termasuk bos besar HR.....remy pi satu keta ngan adip dan juga iqbal.... sebab lepas tu nak post opis kejab...ambil sesuatu....he3 (tunggu entry lepas nie tau!!!!)
Menu memang tahap gaban punya byk.... satu dihidangan yg berkongsi 4 tu cam byk sangat.......terfikir memula dpt habiskan atau tak?.....lupa lak..... menu tghari adalah selera kampung...untie ani's nie memang terkenal dgn ala carte menu kampung.....
hari tu yg paling ohsem adalah assam pedas kepala ikan.....masak lemak cili api daging salai, daging tetel masak assam, masak lemak tempoyak udang bersama cendawan, ayam kampung dan puyuh goreng , sambal sotong , khailan goreng , sambal dan ulaman. manakala utk minuman air bandung dan juga tapai pulut ber ice cream sebagai pencuci mulut...... byk pilihan tu!!!!!
company remy camtulah...lepas satu2 event2 besar mesti ada majlis makan2 camnie...... meraikan kakitangan yg bersusah payah dan yg sudi menyumbangkan tenaga utk majlis yg happening dan berjaya.... remy pun support mana yg termampu..... maklumlah.... remy kan pelayan istana....ha3.... berangan....
 
 So enjoy the pic tau......,mekasih pada company remy yg kasi makan lunch yg ohsemmmmmm.......boleh dikatakan sedap juga ler...... kalau kurang pun sebab taste dah lari sikit...sebab masak byk2 sekali gus..... standard ler kan.....tapi free !!! makan aje la....jgn byk complain sudah ....he3
wassalam semua.....


31 comments:

hazwan hairy said...

tudiaaa kari kepala ikan...naknak...mohon blnja..haha

DAIRI FARISHA said...

perghhh! saje je ea post gmbo mknan..tliur je tgk..hihi~ btw, tmpt mkn tu nmpk klasik sesuai dgn mknan die..sedap!

Anisa Anuar said...

tp bila free...semua sedap...hehehehe

ayut said...

mak aiiii...nak jugakkk..company blnja plsss..huhu

~Beb~ said...

Mmg terbaek.. Skt jiwe tgk.. Waduh. Bak mai la alamat remy.. Mmg nmpk sdap.. Btw spot ur new camera :p

cHeRyNa PiReS said...

area kegemaran. memang suka bangat makan kat sini dengan suasana dan lauk pauknya.
pastu paling best bila dpt tapai aiskrim.

hahh..keje kat mana nie. rasa dekat pulak dah:P

Aishah Jahirah said...

sedapnya menu selera kampung....blh bertambah makan...hik2

:: Mrs.Eady :: said...

ok ok...kalo dpt kari tu lagi ohsemmm!hehehee...

My Life's Journey said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..beso mata umi tengok kari kepala ikan tu la bang!!! terliurrrr da nih ..aishhhh!!!!

tak leh jadi ni ..nak je cari ikan pas ni ..sedapnyaaaaaaa ..pic abang semuanya ohsemmmmmm tauuuuuuu

Leeza dayasari [santai leeza] said...

sedapnyer....

Domu-kon said...

ok fine...itu mampu menggoncang iman di dada melihat makanan itu..hehehe..

skrg saya stay kat sunway..susah cri mkanan cmtu..so bila lihat abg remy post gmbr cm tu..kenyang asenya.. hehehe.. tapi seyes..terliur sngt..hehehe

Remy hazza said...

hairy....
org penang nie.... mesti tak leh tinggal kari...he3

Remy hazza said...

diari farisa..
gerai tu sesuai dgn menu klasik kampung nie.... ala2 sentuhan bali sikit.....

Remy hazza said...

anisa anuar....
tak elok komplen kalau dapar rezeki percuma..... bersyukur jer....he3

Remy hazza said...

ayut...
he3..... kena jadi kakitangan bantuan aktiviti company ler....

Remy hazza said...

fm....
no no no..... tu bukan camera remy...... tu company punya... remy punya kechik jer.... kaler merah.....

tempat tu terletak jln lama dari pekan nilai ke pekan salak.... tepi jln jer....kawasan kampung....

Remy hazza said...

cheryna....
kalu selalu pergi tu...kiranya kita dekat2 jer la.....he3
remy kat klia jer.... stay pun kat kota warisan...

Remy hazza said...

aishah....
menu kampung ler the best!!!! masak lemak tem poyak tu bikin remy menghirup...pekat dan likat!

Remy hazza said...

mrs eady....
dpat pkat kepala ye kak.... memang ngam ho sungguh....

Remy hazza said...

umie....
nie yg remy risau nie...... mak buyong dah ngidam dah nie.....he3.... kena pi cari tau.... sian kat baby tu nanti....

Remy hazza said...

leeza....
lagi sedap sebab free..... he3

Remy hazza said...

domu-kon...
ampun..... sedih pulak bila post entry buat kenkawan resah gelisah.... kalau kat sunway tru makan kat restaurant jaring tu.....
menarik menu kat situ...pelbagai...

Ayie Abas said...

masak assam pedas...kegemaran ayie tu...

cendawan pun...klu mkn confirm tambah lagi..hehe

Kancil 8349 said...

pergh...aslinya di sana...rindu ndak datang ke semenanjung...

Remy hazza said...

ayie....
assam pedas kalau belah selatan nie pekat sikit..... tak mcm kita kat utara......

cendawan kalau masak lemak tempoyok boleh tahan juga rasanya....

Remy hazza said...

kancil....
kena dtg bercuti kesemenanjung ler hujung tahun nie...kan cuti lama.....

Hanif Idrus said...

Ini bukan makan kecik2 ni...bestnya...

cik azLyzah⊙.☉ said...

yummmmyyyyy..best nyeee^^

Remy hazza said...

bro hanif....
makn pakai budget company...selalu camtu lah..... melimpah ngan makanan....

Remy hazza said...

cik azlyzah.....
jom kita pi makan ramai2 kat sini.....

maszull said...

assalamualaikum remy...wah sedapnya kari kepala ikan tu nyummmm...:)

 

Template blog ilham dari alif ismail