Saturday, October 13, 2012

PappaRich @ cyberjaya - jimba2 ngan kenkawan....

Selamat pagi semua..... salam kesejukan..... sebabnya  kat luar hujan turun membasahi bumi..... best ler mana yg masih lagi bermalasan dgn bantal masing2...remy jer kat opis nak siapkan byk kerja yg dah backdated sesangat....Hu waa.......apa apa pun.... mekasih kerana masih setia memjadi pembaca celoteh remy kat sini.....
kali nie remy nak crita pasal yummy2 lagi..... kali nie sesi jimba2 ngan kenkawan keje kat papparich@cyberjaya..... saja jer pi kat situ , ada yg belum sampai lagi kat sana..... so memasing ckp best makan kat papparich.... lagi pun tenang dan tak crouded sangat....yg penting kita ada space enough nak nganyam ketupat.....
ha3.... sesi discussion hidup sebenarnya....post mortem perjalanan hidup.....
Yang ada mlm tu adalah fendi ,adip , igbal , zati dan juga remy.....geng lepak kota warisan namanya......disebabkan musim hujan mlm..... so destinasi kena pi tempat yg jauh sikit.... tak boleh yg terbuka....kebanyakan yg disekitar rumah full house...sebab ramai tak leh dok kat luar sebab basah.... nak tak nak kena pi jauh sikit.... cyberjaya lah yg terhampir....dlm 10 minit jer....
so menu kiteorg mlm tu.... laksa for remy.... cis hantu laksa nie tak puas2...... fendi dgn prawn mee, adip ngan nasi ayam , zati ngan mee goreng mamak dan juga iqbal ngan chic chop fried rice... mana kala dessert remy sempat rasa loh moi kai dan juga soya milk glutionous ball.... share ramai2...walaupun loh moi kai tu remy separuh makan...he3
not bad mkn kat papparich nie... antara feberet remy..... sekali sekala jer.... last month pun remy pi ngan adik indon remy tu kan....
so far kenkawan ckp makanan dia best , great taste and good portion.... complete menu camtu rasanya ok ler.... rege pun tak ler high sangat..... compare everything....ok jer....
so jom lepak kat papparich@cyberjaya ..... boleh makan dgn sedap...sembang2 dan tenangkan hati kat sana....
selamat berhujung minggu semua......
wassalam

36 comments:

Eza Boom Boom :) said...

teringin nak pg sana jugakk....^_^ nyum2...

Remy hazza said...

eza...
tunggu apa lagi....moh kesana cepat.....he3

maszull said...

assalamualaikum remy...sedapnya pi makan-makan kat Papa Rich tu...:)

Nisa Greennnpanda said...

fuh.. sdap nye mkanan tue sumer.. ^_^
xpenah lg jejak kaki kat papparich..

Anisa Anuar said...

post morterm pasal kehidupan...hehehe..baru tahu igtkn utk event je ada...

dh dkt sgt dgn tmpt nisa..

miz ruha said...

wah wah! sedapnya nampak makanan tu semua...
tak pernah jejak lagi kat papparich tu...

Nadratul Syazwana said...

Dah lama tak makan sedap sedap dgn family~ Rindunya nak balik rumah ..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaaa thumb up... rite..

Cikgu Ma said...

teringin nak try...sape la nak bawak saya kan...

Embun Melati said...

sedapnya remy makan...:)

ummuaidan said...

nampak sedap betul remy dan kawan2 menikmatinya..inshaallah bila balik nanti saya pun nak cari tempat nie jgak..:)

Encik Zaharin said...

waaa...makan sedap x ngajak

Domu-kon said...

saya teringin nak msuk abang remy..tapi takut lak xsedap..so bila tengok abg review..cam teringin lak nak pergi..

Remy hazza said...

mama...
wassalm....mama kena pi try makan ..rasanya byk cawangan papparich nie....

Remy hazza said...

Nisa...
sekali sekala nanti boleh ler pi.....
not bad ler taste dia...

Remy hazza said...

anisa....

he3...kehidupan pun kena post mortem jugak...perbaiki mana yg kurang utk masa depan.....
kalau dekat...boleh ler lepak sekali nanti.....

Remy hazza said...

miz ruha....
boleh lah kalau makan kat sini...portion dia besar sikit dari white coffee , bangi kopitiam ataupun kluang station tu.....

Remy hazza said...

nadratul...
masa bersama keluarga lah yg paling best!!! kalau semua dapat berkumpul.... makan nasik lauk kicap pun jadik....

Remy hazza said...

leeza....
kalau dah kenyang...lagu thumb up! he3

Remy hazza said...

cikgu ma...
ala sedihnya...... nanti bila2 kite pi ramai2...... insyaAllah.....

Remy hazza said...

embun melati.....
remy kalau laksa memang tak boleh tinggal...cuma nak kasi tahu.... kat papparich nie laksa dia guna sardine dlm tin tu......so rasa dia lain sikit....

Remy hazza said...

ummuaidan...
InsyaAllah...moga ketemu nanti......

Remy hazza said...

bro zaharin...
bro lagi ler sampai hati...pi legoland tak bwk remy....he3

Remy hazza said...

do mukon....
remy sajes.try curry laksa dia(N01), ataupun ipoh kuehtiaw sup ngan steamed chicken tu..... best sangat!

Hanif Idrus said...

Bila pi sana. .saya makan ajak bro sekali....hihih

shidaR said...

sini pun ada paparich hehee ^_^

Kancil 8349 said...

cantik viewnya...suka2

Remy hazza said...

bro hanif....
takut remy pualk yg segan..... sapalah remy nie....

misz_eyza said...

adehh tgk air tue dah buat tergoda...apatah lagi makannya.

Remy hazza said...

shida....
kalau dah ada...moh juga ke sana.....

Remy hazza said...

kancil....
betul tu...tenang aja kat sini......

Remy hazza said...

eyza....
jgn mudah tergoda...... nanti besar cam remy nie ha....

Zaidalifah Hussin said...

MULA2 NAK MARAH NAPE X AJAK BONDE SEKALI...

HI HI HI

SINI MLM MMG X FULL KALAU SIANG KENE FIKIR BYK KALI NAK PARKING KERETA PON SUSAH...

REMY TRY LA KE SHABURY SQUARE ADA BANYAK RESTORAN BARU DIBUKA...

ADA KEDAI MEATBALL BONDE X TEST LAGI, MASA TU BONDE MKN KAT KENNY ROGERS ROSTER..NGAN OFISMATE

Remy hazza said...

bonde....
ampun..... he3.....remy segan ler..... betul tu... siang susah nak parking kat sini... bila malam line clear....

shabury square tu nanti remy pi jenguk2...tgk apa yg best.....

Zaidalifah Hussin said...

EH.. GURAU JE LA...
X MARAH PON...

SELAMAT TUKAR2...SELERA

ayut said...

bila pakar makanan ckp sdap..mesti sdap la kan..hihii

 

Template blog ilham dari alif ismail