Thursday, October 25, 2012

Pak Li Kopitiam @ shah Alam..... remy termakan lagi....

Salam utk semua...
salam sejahtera hendaknya......
terima kasih kerana masih lagi sudi singgah di blog remy nie.... terharu rasanya dgn sokongan dan komen2 yg diberikan.....
oklah... kali nie kita yummy2 lagi ...kat mana ya.... ah tidak.... remy ke Pak Li Kopitiam lagi...... isk3..... jauh dari sepang remy datang..... tapi bukan disengajakan....kebetulan remy balik keje terus ke GM klang tu lagi....ada lagi yg nak kena dibeli utk adik indonesia remy nie......so takde rezeki..... GM klang tutup awal...kul tujuh...... so terpaksalah remy mengubah haluan.....
destinasi pertama.... mkn2 dulu ler..... tu yg terlintas makan kat sini...... lupalak...remy pi ngan kawan dan juga bersama 2 org adik indon remy nie...sibuk nak ngekor jugak...daru dan juga andre...
Lepak kat Pak li nie sambil mkn lakso katong , ayam lemon dan juga fried rice...... drink pulak remy ambil mango ice blended tu....
   
after dah kenyang , destinasi remy ke ShahAlam Uptown.....Kut2 ada barang kat sana yg menarik..... pusing punya pusing..... bukan bebudak tu yg shopping..... remy pulak yg lebih2...he3... nak tahu remy jumpa apa???? sepasang terompah kayu japanese siap bersama stoking......he3.... murah jer.... comel....he3.... pastu singgah kat satu gerai yg jual home deco.... terus belasah patung kucing kembar tiga  ngan patung burung hantu kembar tiga tu..... dua2 remy dapat murah regenya..... sebab remy beli sekali dgn globe ball from sydney..... ingat kan mahal, padahal.... semua tu dlm rm40 ringgit jer...... murah kan..... 3 dlm 1.... mekasih kat adik kedai tu....... terbaekkkk diq!!!
lepas dah boring2 dan dah tengah malam..... nak buat apa lagi...? balik ler..... tapi yg tak best , lalu kat puchong...nampak jer simpang carrefour terus tukar haluan..... he3.....supper ler pulak....! tertiba teringin nak kasi adik2 indon remy nie makan burger bakar.....layan jer.... jenuh nak habiskan burger bakar tu......

so enjoy the pic...... remy busy sikit hari nie..... nak tgk masterchef adik2 remy nie...... pukul 2 ptg nanti nak berentap!!!!!

31 comments:

Saya Disini said...

sedpnye burger bkar..

LiNda said...

pak li kopitiam lg ye..hihi. Remy, burger bakar kat puchong tu dekat mane eh. Dari sunway nk ke puchong dkt je. tp x tau nk gi..hehe. Btw, linda da lme x shopping kat uptown shah alam?

Ayie Abas said...

dapat adik angkat dari seberang lagi remy ni...

semua perhiasan tu rm 40 jer? memang murah berbaloi remy beli... :)

Eza Boom Boom :) said...

nyum2nyum! :) mesti tahan rasa je singgah blog abg remy ni... sodap2 je semua hidangan..

ummy hafiza ell-buscador said...

salam lawatan.. dah follow..sudilah follow saya juga k. thanx :)

baguznet said...

cemana uptown Shah Alam, bro? Dah lama x ke sana. Nmpk mcm best jer tu...

MarliaMarble said...

Burger bakar memang superb..! sedapnyaaaaa....=D

boni kacak said...

pergh..dua kali trip makan..hehehe..burger bakar tu sangat2 mengiurkan tu..hehehe

Hanif Idrus said...

Wah!!!!penuh jadual.....mkn2 dan shopping...mkn lagi....hihihihih

maszull said...

assalamualaikum remy...memang terliur tengok adik2 tu makan burger tu...sedapnya...:)

Hans said...

lama aku xmakan sini

Hnahdy said...

termakan lagi.. berapa kali mak pesan jgn makan..hehe

~Beb~ said...

sakan nye die!

salam aidiladha remy!

Domu-kon said...

waaahh..nampknya bang remy suka pakli kopitiam..try la cendol dia..pun ok gak.. hehehe..

syoknya jalan2.. saya suka giler jalan2..tapi burger bakar tk brani cuba la..cm banyk..karang membazir..

Remy hazza said...

saya disini....
burger bakar kaw2 nie memang best sikit...patty dia sedap....

Remy hazza said...

linda...he3.... sekali dah merasa mesti sampai lagi...kebetulan jer tu.....
burger bakar kat puchong tu.... terletak kat lokas makana..... belakang carrefour puchong tu..... senang jer nak pi....

Remy hazza said...

ayie.....lagi 3 hari nak dipos pulang.... hu3...... sedihnya nak berpisah.... dah mcm adik ngan abg dah semuanya......

rege kat uptown nie...kekadang memang berbaloi..... lebih murah....

Remy hazza said...

eza...
he3...blog makan2 namanya....

Remy hazza said...

ummy haffiza....
sorry late remy reply...busy teramat...... dgn problem yg mencanak2 akhir2 nie...insyaAllah akan remy kesana nanti...tunggu tau!

Remy hazza said...

baguznet....
Bro....best sangat.... walaupun tak byk pembaharuan..... kalau pi sekali sekala best ler..... kalau selalu..... mcm boring jer.....he3

Remy hazza said...

marlia....
yup.....burger bakar the best!!!!
tapi tak leh selalu...nanti bertambah2 kolestral....

Remy hazza said...

bro boni....
he3...dinner and supper.....
tapi remy ratah burger jer...roti cover tinggal...tak boleh masuk sebab dah full.....

Remy hazza said...

bro hanif....
nampak cam best...tapi penat sangat...melayan karenah budak2 nie..... smlm pun seharian kat kl..... sabar jer la....

Remy hazza said...

mama....
pertama dan terakhir utk mereka...... kasi cuba apa yg menarik kat mesia nie....

Remy hazza said...

hans....
lepas nie kena pi ler..... mesti best!!!

Remy hazza said...

hnahdy...
hati berkata tidak mama.... tapi mulut kata jgn berhenti....hu3..... kuasa veto ada kat dia....he3

Remy hazza said...

beb fm....
selamat hari raya aidiladha...... remy tak sempat nak wish apa2 kat sahabat semua...... busy memanjang.....

Remy hazza said...

domukon.....
hu3.... ingat best ker jln2....penat tau......he3....
tapi sebab dah janji kena pi jugak..... padahal...sendiri tergedik2 nak pi.....kih3....
burger bakar tu ok... apa yg single jer..... takyah tambah apa2..... mesti boleh habis punya....

Kancil 8349 said...

terbaik...sedap tu burger

misz_eyza said...

naisb baik baru gak lepas makan beger bakar.. kalau tidak duk mengidam jer tgk pic tue hihi... tp beger bakar kat sini tak sama rupa dgn yg di sana.

ketikketok said...

Adakah saiz jadi faktor pertimbangan anda? OMG kini di S.Alam sedia membantu. Lawat I AM GORGEOUS

 

Template blog ilham dari alif ismail