Sunday, October 7, 2012

Langkawi part2... pulau payar yg indah....

Salam utk semua... salam berhujung minggu... nak jenjalan kemana hari nie..... tunggu remy tau.....he3
Anyway....terima kasih kerana masih lagi sudi singgah ke blog remy nie.....
Jom kita cuti2 malaysia lagi..... nie kiranya sambungan entry semalam...... kali nie remy fokuskan kan dgn xtvt remy kat sana yg paling best dan terbaek buat remy..... kalau dulu selalu pi langkawi remy asyik ambil island hoping jer... apasalahnya kali nie remy tukar haluan pulak..... bukan apa ...tak elok jugak asyik pi minum air tasek dayang bunting tu......karang remy pulak yg bunting...he3
destinasi remy adalah Pulau Payar Marine Park..... yahooo...dapat pi snokeling....dengan budget yg ada...dan juga discount ohsem dari Amzar Motel...remy dan Bff gigih nak ikut rombongan ke pulau payar tu..... Alhamdulillah... Murah dari biasa... Rm90 seorang.... kalau normal selalunya rm100 lebih.....
so remy ngan bff pun ok jer....join the group...tapi yg best nyer.... dlm group remy tu cuma yg melayu remy dan BFF jer.... yg lain semuanya pelancong asing.....well...remy pun pelancong jugak kan..... tapi takde ler nak berjemur cam diorg tu.....he3
seawal pukul 8 pagi lagi bas express dah dtg pickup depan hotel.... terus ke jeti Langkawi kat kuah.... then ambil kupon dan juga tag. ok jugak ler service dari Langkawi Saga Travel nie..... memuaskan....pastu reramai masuk dlm jeti building terus ke ferry yg akan bawa terus ke pulau payar.... hampir satu jugak perjalanan dari pulau langkawi.....
setelah sampai di base langkawi coral di tepi pulau tu.... kiteorg kena transfer naik boat kechik pulak utk ke daratan..... mungkin nak jaga ecosystem kat tempat tu..... sebelum menjejak air laut pun remy dah terpesona dgn kehidupan marine yg nampak cukup jelas dari atas jeti dan jambatan ke daratan tu.... subhanallah... memang cantik.....
selepas diberikan taklimat.... remy apa lagi... capai terus snorkeling set dan terus ler godek2 ikan kat dalam air tu.....tak sabar nak bermanja.... sesekali anak ikan jerung menghampiri.... best... dapat pegang2 ikan tu.....lam jugak ler remy berendam sampai kepala pun dah naik pitam... panas beb!!!! nie malaysia kan.....he3
after lunch yg turut disediakan dlm pakej.,.remy sambung lagi xtvt sampai ler kecut satu badan.....puas rasanya.....dlm kul 3 we all kena pulang.....tapi sempat lepak kat atas jeti sebab hujan turun mencurah2...... nasib baik remy memang tak bawak baju salin...takde ler basah kena tempias.... gamble camtu jer.... sian pulak bila baju basah naik atas bas express nanti..basah seat...pastu sejuk kena aircorn......
apa apa pun... sapa2 pi langkawi nanti...jgn lupa masukkan pulau payar dlm list xtvt korang..... best sangat..... lepas nie kalau ke langkawi lagi tahun depan... mungkin remy nak ikut mangrove tour pulak.... nak tgk kilim geopark pulak.....
selamat cuti2 semua.....

34 comments:

Cikgu Ma said...

wah..bestnya remy..saya penah sekali jerr sampai langkawi..itupun x pegi semua tempat...kebetulan masa praktikum dulu, org ofis bawak...dapat la merasa pgi langkawi walaupun dok di Kedah ^_^

Aishah Jahirah said...

saya pegi langkawi dgn rombongan sek dulu je.pastu xjejak2 kaki dah kt sana...heheh

Leeza dayasari [santai leeza] said...

seronoknya... hehehe

Ayie Abas said...

jernih betul air lautnya remy...ikan2 pun boleh nampak dgn jelas....tak takut dgn org pulak tu.

cikji said...

my laki selalu ajak g langkawi tp cikji tak berapa minat sebab nanti habis segala pinggan mangkuk cikji angkut bawa balik haha

misz_eyza said...

eyza taun lepas pi langkawi ke pulau pasir hatim.. waduh cantiknya pulau dia huhu pulau payar tak penah pegi lagi nie.

Encik Zaharin said...

Teringat zaman2 aku jd pengantin baru la bro bila tengok gambar ni, hahahhahaha....

Everything's Everythings said...

Bestnya, boleh mandi laut nmpk ikan tgh berenang tepi2 kita..
laut langkawi ni mmg cantik ^^
semoga tak tercemar lah sebelum aku smpai sana xD

~Beb~ said...

bestnye la hai. hahahaha gmbr remy yg last ngintai ni klako!

pinkcolour82 said...

sentiasa sudi menjengah blog en,remyhazza nie. ^_^

shidaR said...

jelesnya tgk remy2 jalan2 sana sni ade je masa huhuhu..

Hanif Idrus said...

Bestnya snorkling brrsama pelancong lain..kikiki

shaiful zaidi said...

Pernah bermalam Kat Pulau Payar tu....MMG byk ikan...

shaiful zaidi said...

Pernah bermalam Kat Pulau Payar tu....MMG byk ikan...

maszull said...

assalamualaikum remy...seronoknya remy bercuti di Langkawi...:)

Remy hazza said...

cikgu ma....
nie cikgu ma kena pi lagi nie.... cikgu ma dah dekat sangat dah tu....

Remy hazza said...

aishah...
dah lama tu......
nanti ajak ler cik abg atau keluarga jenjalan kat sana......

Remy hazza said...

leeza...
sekali sekala nak release tension...... asyik keje jer.....

Remy hazza said...

ayie....
betul tu...anak ikan jerung tu...siap boleh di pegang2.... tu yg tak kisah walaupun panas membahang..... sebab rasa enjoy sangat.....

Remy hazza said...

cikji...
ala sekali sekala..... pirate ngan alcopal sentiasa menunggu.... tu tak termasuk chocolate lagi.....he3

Remy hazza said...

eyza...
kalau langkawi nie... remy pernah pergi ke pulau dayang bunting. pulau singa besar , pulau beras basah , dan terbaru pulau payar nie.....

Remy hazza said...

en zaharin...
nie mesti pi honeymoon kat sana...... memang sesuai sangat.....

Remy hazza said...

everything2...
insyaAllah...pulau payar nie memang sangat dijaga.... memang marine park... boat besar pun kena stop kat tengah laut sikit... pastu kena naik boat kecil utk ke jeti.... tapi sayes remy nampak...pulau tu bersih sangat...... takde sampah langsung....

Remy hazza said...

fm....
cuti2 budget jer nie......
pic terakhir tu.... terbeliak bijik mata......sebenarnya nak cover kulit dah gelap......he3

Remy hazza said...

pink colour....
mekasih sesangat... kehadiran sahabat amat remy hargai....

Remy hazza said...

shida.... kebetulan jer... dulu kan promo airasia yg 10 sen ticket tu... try cuba2 terus dapat..... save budget flight sebenarnya... yg lain pun remy survey yg paling murah.....

Remy hazza said...

bro hanif.....
best memang best .... tapi semua nya seksi2 berbikini...... ikan pun takut tengok......

Remy hazza said...

shaiful zaidi....
betul... byk kan......pastu jinak pulak tu.... baru remy tahu betapa indahnya ciptaan tuhan......

Remy hazza said...

mama...
wassalam..... destinasi wajib setiap tahun remy..... tak tahu ler... nie dah tahun ke4 berturut2.....
tunggu bsk entry makan2 kat langkawi pulak.....

Saya Disini said...

wah...bestnye...cantik nye air..jernih betul...

Remy hazza said...

saya disini....
betul tu... air dia memukau pandangan...tak pakai google pun dah boleh nampak clear.....

Zaidalifah Hussin said...

WAH...

BEST NYA...
X TAU PULAK ADA PULAU NI YG BOLEH SNOKLING...

KALAU GENG2 OK CAM NAK AJAK KE SINI JE...

NAK CKP NI... PULAU PAYAH TUNGGU !!!!!! BONDE SAMPAI HI HI HI

Remy hazza said...

bonde...selamat berenang renang bersama ikan2 tu... kirim salam kat depa tau...... kalau nak murah...leh cari amzar motel utk penginapan dan juga service snokeling nie..... tempat lain mahal sikit....

Zaidalifah Hussin said...

OH YE KE????

ADA CONTACT NUMBER...
BONDE NAK G TAHUN DEPAN BERSAMA FAMILY ... MESTI SERONOK..

 

Template blog ilham dari alif ismail