Monday, October 22, 2012

jimba2 sambil jenjalan shopping.......

Salam utk semua... salam pagi isnin yg cerah!!!! cerah ker ????? jgn pagi2 serabut perut dah ler.......remy pun masih ada pending job lagi...... tak siap2 lagi proposal Japan Airlines tu.....he3...apa apa pun entry kena kuar jugak.... he3
Berbalik pada segmen GA remy tu...... sabar tau... insyaAllah tak mlm karang . besok mesti kuar siapakah pemenang nya..... tunggu!!!! susah pulak nak buat cabutan.....he3..padahal...remy tak reti pun nak guna random number yg selalu org buat tu......he3
jadi back to basic ler jawab nye...... kita buat ala2 cabutan bertuah........tunggu tau , kita tgk sapa yg memang..... bukan auta GA tau!!! kompem ada special gift nanti......
Sambungan dari entry semalam.... lepas dah settle urusan rasmi kat Niosh tu......remy lepak bfast dulu kat gerai mamak kat area situ..tapi tak sempat nak snap...tahap kebuluran dah maksima..... he3... dah kenyang perut, interview dah settle remy balik kerumah...... jumaat tu remy tak keje...change restday...tu sebabnya semalam remy keje......
Sampai rumah...sesi jimba2 pun bermula ler.....semua siap utk shopping kat nilai 3....mcm mcm dibelinya penuh ler bonet keta yg dinaikki 6 org nie.... nak pi 2 keta taknak...nak carpool jugak... mau sendat kat belakang...... makchik remy siap beli carpet lagi.....he3
jenuh baya gudang kapet tu melayan kiteorg yg rambang mata.....
balik dari Nilai 3...terus pi makn lunch yg dah tak beberapa nak tghari.....makan kat nasi kandar Lawood !!! the best nasi kandar yg remy pernah makan..... except kat penang ler... tu mamak pure... 
Tapi nasi kandar lawood nie memang best...sapa yg dok disekitar nilai dan sepang mesti tahu punya..... kari dia kaw2 pedas berempah....even abah remy yg dok kat kampung tu pun kalau dtg rumah remy mesti nak mkn nasi kandar nie.... sedap katanya.....
Dah habis makan...jenjalan diteruskan ke alamanda@putrajaya ..makchik remy nak cari handbag pulak.... layan jer......pastu singgah carrefour tapau ayam golek 2 ekor utk dinner......dan beli sayur sikit serta tembikai. mlm cousin remy sekeluarga nak dtg rumah..... alang2 makchik remy dan mak remy ada kat sini.... tapi awal2 remy dah pesan assam pedas kg jijan tu....nak kasi semua rasa......
dinner yg simple tapi best sebab mkn ramai2.......assam pedas pari dan juga ikan tenggiri ,ayam golek,sayur goreng.ulam ulaman serta sambal bersama buah tembikai...ayam remy buatkan ice lemon tea lipton tu...... nyaman rasanya.....kekenyangan semuanya setelah penat seharian berjimba2.......
utk ina dan hubby , thanks for the assam pedas..... memang terbaek rasa dia...... so enjoy the pic semua.....terima kasih kerana sudi membaca......wassalm.....
p/s :- tak sabar nak umumkan siapakah pemenang GA remy tu....!!! tunggguuuuuuuuu!!!!

37 comments:

Anisa Anuar said...

kat alamanda?? awat tak habaq...dh dekat dh saya ni...

hampir lupa pasal GA...excited2...nk tggu keputusan...remy, tunggu taw nanti saya nk review blog...=)

Wana Owen said...

bertambah lapar perut ni bila tengok gambar-gambar makanan nihhhhh..

=p

Remy hazza said...

anisa....
mekasih.... alamanda tu kiranya tempat lepak saban minggu ler..... itu jer yg dekat......he3
insyaAllah GA tu malam karang remy kuarkan entry......
kalau ada rezeki nanti..... insyaAllah.....

Remy hazza said...

Wana....
takpa...jab lagi nak pi lunch dah......he3

Kakzakie said...

Banyaknya makanan. Tapi ramai-ramai makan selera bertambah tu yg boleh licin dibuatnya..

Remy hazza said...

kakzakie....
betul tu kak.... kalau dah ramai. menu simple pun boleh rancak.....

Cikgu Ma said...

tak sabar nak tau sape pemenang tu..hihi..macm la saya yg menang kan..hehe

My Life's Journey said...

makanan!!!!!! waaaaaaaa ..blink2 .. umi ni setiap masa lapar ..tengok ayam2 yang super ragup nih .. buat hati umi gundah gulana pulak #$%^@!!

jgn mara ar .. bestnya jalan2!!!

misz_eyza said...

wow asam pedas..lama tak makan tue...

soping sakan ekk remy kat nilai tu?

maszull said...

assalamualaikum remy...wow !!! jalan sakan yer semua tempat pergi jelajah...makanan pun enak2 jer tengokkan...:)

p/s nak tunggu la keputusan GA remy...:)

Remy hazza said...

cikgu ma...
insyaAllah..... tgh malam karang......he3.... tu pun kalau sempat cabut..... ptg karang dah ler nak ke Klang..hu3

Remy hazza said...

umie.....
biasa ler tu..tak umie lapar...baby yg lapar.....he3....
makan kenyang2 tau!!!! besar sikit takpe.....he3

Remy hazza said...

eyza....
remy tak shopping pun.... ekonomoney.....he3 temankan jer.....

Remy hazza said...

mama..
wassalam...sekali sekala keluarga dtg...kena bwk berjalan2....he3...nanti depa boring pulak.... lagi satu , remy pun kaki jenjalan nie.....he3

LiNda said...

seronok makan rmai2 kan..kemeriahan tu yg menyebabkan kite berselera nk makn.. tetibe rindu sgt nk blik kmpung :)

cikji said...

bestnyaa mkn reramai pastu berlapikkan paper camtuh.

Aishah Jahirah said...

kecur air liur tgk asam pedas tu...usha lama sikit...
p/s:pemanggang ajaib tu saya beli RM129.tp kalau harga ahli lg rendah blh dpt...

hazwan hairy said...

wahh jalan2 alamnda nmpk....

~Beb~ said...

sedap smuanya

baguznet said...

tang ulam tu mmg best tapi ada racun tak?

3no gr33ny said...

paling tak tahan tengok tembikai segar tu la..huhu

Domu-kon said...

kaw giler kuah asam pedas tu.. btw..kat Nilai 3 kan..memg xd kdai makan best pun.. saya abg remy..kalau balik umah kat nilai..memag mati akal nak makan apa..hehehe

Hanif Idrus said...

Makan...makan..makan...hahahahhaa.
Betul!!! nasi kandar penang mari memang tak ler lawan..nasi Kandar Shariff!!

boni kacak said...

dalam pada keghairahan shopping kat nilai 3 tu, ada juga terselit gambar2 makanan yang sangat2 mengiurkan tu.hahaha

Ayie Abas said...

jeng..jeng3....siapakah pemenanga tuk GA remy kali ini? hahaha


yg pasti persaingan kali ni betul2 sengit sbb yg masuk ramai...tentu susah remy nk buat pilihan kan?

sebelum tau siapa yg menang...cuci mata dulu dgn makanan enak2 tu...weehuu

Remy hazza said...

linda....
tunggu hujung minggu nie...balik raya ler kita semua.....

Remy hazza said...

cikji....
he3...jgn ler sebut paper tu...he3..nak mkn kat meja tak muat...atas tikar serawak aje la.....

Remy hazza said...

aishah....
oic.... mahal jugak pemanggang tu...kena guna selalu ler.....

asam pedas tu memang best!!!!

Remy hazza said...

hairy....
ala dekat jer ngan rumah hairy tu kan.......

Remy hazza said...

fm...
menu biasa jer tu......express...he3

Remy hazza said...

baguznet....
bro.... kalau ada racun.....kita saman tukang jual tu.... pakej sebenarnya...tapau asam pedas , dapat ulam dan sambal.....

Remy hazza said...

3no gr33ny....
he3.... sayes...tembikai buah yg paling remy rembat kat opis.... feberet....

Remy hazza said...

domukon...
betul tu...kat nilai3...memang takde port yg best...kalau dulu ada ler nasi ayam..tapi sekarang rasa takde dah...tu yg singgah makan nasi kandar lawood tu....

Remy hazza said...

bro hanif...
ye ker.... ingat nasi kandar line clear jer yg femes.....ada lagi ye...nanti leh ler pi jengah kat sana....

Remy hazza said...

bro boni.....
he3...remy dan makanan..,.mana boleh dipisahkan.....

Remy hazza said...

ayie,,,
betul tu.... kekadang remy sebenarnya takut nak buat GA...takut ada yg tak puas hati...pastu kechik hati sebab tak berjaya..... terus taknak dtg sini dah....
kalau boleh nak kasi semua menang, tapi apakan daya...remy mampu sedikit jer....jom kita tgk sapa yg bertuah tu......

shidaR said...

skg tgh on diet kalo bca entri ade gmbar mknan yg bt rsa teruja..ttup mat sat hahaaa :p

 

Template blog ilham dari alif ismail