Monday, October 8, 2012

Langkawi part3 @ yummy2 ala remy.....

Salam utk semua..... dah sarapan ker ????
kalau belum lagi...pi makan tau... tahu ler monday blues....tapi takan makan pun nak lazy2 jugakkan..... he3..
lunch nanti remy ada luncheon bersama kenkawan sempena hari raya celebration hari tu...just mkn2 kat untie's anis....so that one we talk tomorrow.....k
kali nie remy nak crita pasal yummy2 yg best kalau setiap kali remy ke Langkawi...... remy kalu dah biasa dgn tempat tu..... pi bila2 pun tetap cari sampai jumpa.... sebenarnya banyak pilihan kat langkawi nie...... cuma kena pandai pilih... ada yg rege memang berpatutan...dan ada yg comfirm mencekik darah..... terutama time LIMA ataupun time school holiday..... time tulah depa nak kaut untung kan.....
paling best kalau kat langkawi , pagi pagi pekena nasik lemak ....kena pulak dgn teh o  atau pun teh o ais limau..... memang masyuk!!! panas best gerai kat sebelah underwater world pantai cenang tu..bukan apa.....byk pilihan...... tgk ler menu nasi lemak dia.....siap pakai code nama.... tertulis kat luar bungkusan tu... rege sekarang dah naik sikit... rm150 sebungkus..kalau dulu tak sampai pun sehinggit.....sekali singgah...remy mesti pekena 3 bungkus.... sebab berlainan rasa....
kalau nak mkn tgh hari , byk pilihan gerai disekitar langkawi...tapi remy tak sempat pi gerai yg selalu remy singgah utk tghari...sebab hari kedua remy kat langkawi...dia tak bukak.... frust rasanya..... betul2 terletak pantai cenang kat simpang 3 dari airport dan juga kuah...sebelum jumpa laman padi tu....pilihan dia pelbagai.... kalah buffet kat hotel..dan rege masih ditahapkan yg memuaskan....
 so disebabkan gerai tu tak bukak...remy lunch kat  oriental village food court.... pekena nasi goreng special tweenz..... rege rm13 hinggit..so remy nak ler sangat try apa yg special nasi goreng tu.... sekali dtg ...mak ai... berbaloi... siap ada satay , udang dan ayam.... plus pulak pakej rm13 tu termasuk jus tembikai dan juga dessert pudding with vanilla ice cream.... memang puas hati....
 tapi ada satu lagi kalau org ckp pi langkawi kalau tak pekena laksa power pantai airport nie...memang hangpa rugi besaq!!!!! remy pun dah bertahun pi tetap ketagih nak makan..... manyak sedap !!!! selera remy ler... selera korang remy tak tahu.... pasal apa... dah ler murah....., makan tepi landasan kapal terbang pastu ditiup angin sepoi2 kekadang kuat tu memang mengujakan..... menghadap pulak lautan terbentang.....kepedasan laksa dia memang syiok... kali nie dua kali remy pi situ... bukan takat laksa jer.... rojak singapore dan juga rojak buah dia pun best !!!! cukup sifatnya... pastu pekena pulak ngan ayaq nyok !!! tak pun cendol..... ngam sangat ler tu....
kalau malam pulak...remy suka mkn kat pekan kuah..... byk gerai yg murah2..... lagi pun senang nak pi shopping dekat bandar kuah tu... port yg remy selalu lepak kat gerai yg mula2 tu...nama dah lupa pulak... tapi service dia memang best..... cepat jer makanan siap...... pastu rege murah dan yg penting....sedap!!!
so ....kalau nak percutian budget...ikut ler style remy.......mkn tepi2 jln jer,,,takde nak pi 5 star restaurant pun.... kat opis dah puas merasa semua......sekali sekala.... back to basic yg paling best.... makan makanan kampung.....

39 comments:

cikji said...

yg pakej rm13 tu sumpah murah! nt kalau nk g langkawi kena refer entry remy nih.

Anisa Anuar said...

nampak sedap... hihiihihii

Sue Echan said...

Nxt time p langkawi bole p tmpat makan yg remy sebutkan td..mcm menarik..

ayut said...

sedap yerrrrr....taun lpas g langkawi tak terpandang pon tmpt ni... :(

zana-norzana said...

Remy.... mana coklat langkawi untuk akak???

boni kacak said...

pergh..sampai 3 bungkus nasi lemak bro telan??hahaha

inche hlovate said...

huhh nasib baik perut dah kenyang.. takde la terliur sgt tengok mknn tu semua hihi

LiNda said...

bestnye pakej rm13 tu, serius murah. syoknye..linda x penah smpai lgkawi lgi. btw remy, makan tepi jln mmg lagi sedap n murah. ;)

Remy hazza said...

CIKJI....
betul tu... rm 13 dapat nasi goreng sepinggan dgn ayam, udang , sate , air juice dan dessert...... murah sangat.....

Remy hazza said...

anisa...
mesti ler.... kalau tak remy tak ambik tau...he3

hazwan hairy said...

terliur tg lksa tuh..haha..bila nk p rmai2 ni..

Remy hazza said...

sue echan...
boleh aja..... remy pi yg murah2 jer..... percutian budget.....he3

Remy hazza said...

ayut...
he3... camner tak jumpa laksa airport tu... femes kat langkawi.....

Remy hazza said...

kak zana....
he3... kat lsgb lagi best chocolate kak....free jer... suruh en suami ambil sikit....

Remy hazza said...

boni kacak....
ala ciput jer size dia bro....cam nasi lemak kat kampung2 tu.....kalu boleh semua remy nk rasa sebab pelbagai pilihan....he3

Remy hazza said...

inche...
he3..... tunggu time lapar nanti....dtg sini balik....

Remy hazza said...

Linda...
leh masuk dlm list utk honeymoon nanti.... nak pi roger remy..... leh remy buatkan scedule apa yg nak buat kat sana...he3....
jadi honeymoon planner pulak remy nie....

Remy hazza said...

hairy...
apa lagi.... buat rombongan cik kiah followers blog hairy ler..... rasanya ramai yg nak join.....he3...remy pun nk ikut gak.....

Leeza dayasari [santai leeza] said...

saat perutku lapar ini... hua hua hua hua............

AkuBiomed said...

Melihat lauk pauk yang banyak. Puas makan jadinya.

C'Jai said...

perh...! mewahnya makanan..

~Beb~ said...

terhibur dan terseksa! sbb lapo. btw camera ape ni? makin cantik gambor nye

Remy hazza said...

leeza....
sabar2.....tak dapat remy nak tolong nie.....

Remy hazza said...

aku biomed....
he3...remy kalau mkn biar sampai puas.......he3
selera makin besar nie......ngan badan2 sekali.....

Remy hazza said...

c'jai....
mana ada mewah.... makanan gerai2 biasa jer......

Remy hazza said...

fm,....
remy pakai nikon jer...... yg kechik tu...... bkn DLSR...yg tu remy tak mampu......

Domu-kon said...

ya Allah..sedapnya makanan..even xrasa tapi gmbr tu mampu menggiurkan..wah pakej rm13 tu wajib rasa if kat sana..apa pun..t nak p makan2..confirm remy jadi tmpat rujukan..hehehe

Remy hazza said...

domukon....
boleh aja...... tanya remy nanti....remy sedia membantu.....

shidaR said...

esok konfem shida nk mkn nasi lemak!!

Remy hazza said...

shida....
dah mkn belum... kalau ada lebih antar kat remy sebungkus.....he3

Aishah Jahirah said...

wah sedapnya...tp dlm banyak2 mata dok usha kat laksa tu,hehee hantu laksa tgk laksa mcm tu la...

Saya Disini said...

sedapnye nasi lemak tu...laksa pon sedap.

Remy hazza said...

aishah....
sama ngan remy ...hantu laksa.....

Remy hazza said...

saya disini.....
dua2 feberet remy......
memang best!

misz_eyza said...

makan tepi jalan pun kalau kena dengan selera okey jer rasanya huhu...

ada satu tempat makan ala2 gerai bergerak nie kat kawasan beras terbakar. makanan sedap + rega murah. aritu makan 9 org minta menu macam2 rega di bawah rm60 jer utk semua tue.

Remy hazza said...

eyza...
yup ...rasanya remy pernah jumpa gerai tu...... kat sana memang mewah ngan makanan...sebab murah2.....

Zaidalifah Hussin said...

HA AH...
MMG DAH TARGET NAK MAKAN LAKSA TU NNT...

AR... X SIA-SIA DPT SERVEY KAT SINI...

LAKSA POWER TU KAT PANTAI CENANG KE?

BOLEH TEST NI....

TQ SHARE...

Remy hazza said...

bonde...
laksa power nie tepi landasan... dari airport nak ke pantai cenang..... memang boleh nampak byk keta parking kat situ..... jgn lupa makan rojak buah dia sekali....
pasti puas hati....

maszull said...

assalamualaikum remy...makanan kg tu lah yg sedapnya kalau mama lagila suka n best dpt makan masakan kg...:)

 

Template blog ilham dari alif ismail