Wednesday, October 31, 2012

masterchef Junior student indonesia group 1....

salam utk semua...... salam penuh perghormatan dari remy kerana kenkawan masih lagi sudi hadir disini..... mekasih... jom kita sambung pasal masterchef junior student indonesia nie.....
dihari terakhir pembelajaran.... utk group pertama nie ada 4 kumpulan...... so satu kumpulan terdiri dari pada 3 student..... satu lelaki dan 2 wanita..... kumbang diapit bunga.....  termalu2 si kumbang comel tu......he3
setiap kumpulan kena menghasilkan 4 hidangan utama... iaitu , appetizer , 2 main course dan juga satu dessert. kesemuanya perlu dihabiskan dalam masa 2 setengah jam......lama sikit ler dari masterchef ori tu....... maklumlah...budak2 lagi...... fresh..... tak byk sangat ilmu didada...... tapi makanan yg dihasilkan pada remy not bad!!!! standard first class jugak......
Tapi masih ada kelemahan disana sini... biasalah, kalau dalam keadaan nervous...byk pekara yg terlupa....... so remy yg ada kat situ , ingatkan mana 2 kumpulan agar sentiasa pentingkan quality, seni persembahan dan juga rasa...... tertiba jer.... remy jadi tukang rasa......he3
Juri yg ada utk sesi pertama nie..... adalah Chef Zahiddin , Chef Razaha dan juga Juri jemputan dari Pihak MAS iaitu Chef Ian Hall Mckenzie. Bukan calang2 juri tau........ so pelbagai komen dan juga tip diberikan kepada para student terbabit semasa sesi permarkahan dilakukan....... ingat... ambil segalanya sebagai teguran yg positif........

So enjoy the pic semua....... harap2 utk sesi kedua hari nie dgn kumpulan kedua...... berjaya dgn jaya nya.......so nanti remy hapdetkan siapa yg terbaik....... remy pun dah berjanji nak kasi something kepada kumpulan yg terbaik nanti....... tahniah tau!!!!
 buat masa nie..... kita masih lagi menanti.......
master chef junior.......ha3...ala ala pro gitu......

19 comments:

maszull said...

assalamualaikum remy...semoga adik2 kita ini berjaya dlm membuat makanan yg sedap yer...:)

baby comel said...

kecik2 dh pandai masak.. cayalah =)

Ayie Abas said...

untung laa pilih kerjaya mcm remy nih...selalu dpt merasa mknan yg sedap2... :D

boni kacak said...

kem salam kat awek2 tu ye bro..hehehehe

cHeRyNa PiReS said...

Sentiasa teruja dengan post pasal makanan...lagi2 la kat blog Remy nieh. Rasa macam nak terkam monitor je.

Eh Remy...yg group kali nieh comel2 betul budaknya:)

Remy hazza said...

insyaAllah mama....
berkat ilmu didada......

Remy hazza said...

baby comel....
seronok tgk dieorg nie memasak..... macam2 gaya.....

Remy hazza said...

ayie....
remy pun tak sangka dpt mcm nie...... syukur sangat.....

Remy hazza said...

bro boni.....
tunggu next2 entry...kisah student2 yg tak habis lagi...... tunggu entry dinner perpisahan...... semuanya dah mcm sinetron.....

Remy hazza said...

cyeryna....
tungggu entry dinner.... semuanya bergaya...... cam tak sangka pun ada..... terserlah cinetron nya.....

misz_eyza said...

tgk dari segi hiasan persembahan nampak menarik tp tang rasa camner remy? kan remy jd tukang rasa hehe...

My Life's Journey said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nampak sungguh meyelerakan la bang!!

hazwan hairy said...

menarik gila hidangan tuh....bila lah dpt buat cmni...haha

Remy hazza said...

eyza....
rasa ada yg ok.dan ada yg bagus sangat...... macam pro.... mungkin berkat kesungguhan....

Remy hazza said...

umie....
lagi satu team lagi best!!!!! excellent!!!

Remy hazza said...

hairy...
mai sini remy ajarkan... tak pun jadi student balik... ambil kulinari......

baguznet said...

Apa yg dibuat dengan makanan yg dah dihasilkan tu bro?

eh, comel2 la chef junior tu... :p

Remy hazza said...

baguznet......
lepas tu pakat mkn ramai2 ler bro...kali nie tak buang...... semua masuk perut depa...he3

Remy hazza said...

baguznet......
lepas tu pakat mkn ramai2 ler bro...kali nie tak buang...... semua masuk perut depa...he3

 

Template blog ilham dari alif ismail