Sunday, October 21, 2012

Saba Restaurant buat remy menghilang !!!!

Salam untuk semua..... penat seharian remy blogwalking......sampai dah nak lenguh tangan nie...... mana yg belum sempat tu remy mintak maaf ye...... insyaAllah..akan remy jejak nanti......
lagi pun hari nie remy masih keja...still lagi kat opis..... tgh siapkan proposal menu utk Japan Airlines....serabut perut kejab pasal menu jepun nie...he3
Lama jugak remy tak kuarkan entry..... busy beb!!!! iyalah tu...... walaupun ada yg percaya pada status FB remy jumaat hari tu...
ampun ye...tu auta remy jer...boring bila takde buat apa2....tu yg kuar meroyan kat fb.... maklumlah...fb tu pun kekadang jer remy sempat bukak.........sebenarnya nie lah remy nak crita....
Hari khamis hari tu.... remy balik ontime...sebab mak remy dah sampai rumah.....dtg dgn pakchik dan makchik remy bersama dua org anak dara mereka.... Balina and kathy...kiranya nielah makchik remy yg the best...sebab kechik2 dulu selalu layan remy..... parent remy nie datang sebab anak makchik remy tu ada interview kat bangi.... so remy kenalah pi antar kat sana.....
Punya ler awal remy pi , selepas subuh 6.45 dah gerak bersama balina ngan kathy nie....semangat tu!!! kul 7.15 dah sampai kai tempat tu... lupa lak... interview kat Niosh bangi National Institute of Occupational Safety & Health (NIOSH). padahal kul 8 call time nyer.... takpe... sampai awal leh ambik no 1....lagipun gerak awal sebab takut jem nanti...padahal...jln line clear jer....tapi yg boringnyer.... kul 9.30 baru kena panggil..... kan lama tu... baik ckp kul 9 pagi jer..... bukan nyer ramai pun..... 6 org jer.... ramai lagi panel yg dok dlm bilik interview tu..sampai 8 org....
tu yg remy kuarkan status boring nyer nak menunggu kat interview nie..... byk pulak ucapan tahniah and gud luck remy terima..... he3
poyo punya statement remy nie....
oklah..... sebelum tu...mlm dieorg sampai tu... kiteorg lepak2 mkn kat Saba Restaurant @ cyberjaya tu..... pakat pekena nasi arab.... ambik 3 half chicken plate pun tak terabis.....sian kat remy.... nak kena jolok jugak..... mak ckp....sayang nasik tu....hu3.....last2 ada jugak yg tinggal..... dah tak leh pi dah.....serender.....
lepas tu...ingat nak bawak jenjalan kat sekitar putrajaya..... tapi hujan ler pulak.....ala ala manja sesekali tak manja hujan tu turun.....nak buat camner..... ronda2 dlm keta ler nampak nya.....janji jenjalan kan....he3.... so tunggu next entry tau..... lepas interview kiteorg buat aper.... ada yummy2 lagi kut....
apa apa pun... mekasih utk semua yg sudi baca dan layan crita remy nie..... korang memang best!!!!!

35 comments:

ishy77 said...

dekat dgn opis dah tu. nyum2. awat x habaq. hew

Remy hazza said...

ishy77...
napa tak cakap.... kalu tak leh melepak kat kedai mamak sebelah petronas tu.....he3

luqman zakaria said...

keja katne remy?

missya ツ said...

ayam tu menggode!!
nakk jugak!
tak abis bia sya abiskan! :D

~Beb~ said...

sodapnyeeeee! remy, smua ada rupe lah.. klu nk tipu kompem x lpas hihihihi

~Beb~ said...

sodapnyeeeee! remy, smua ada rupe lah.. klu nk tipu kompem x lpas hihihihi

boni kacak said...

ayam tu sangat2 menggoda.. adoiyai...

hazwan hairy said...

wahhh asyk mkn best2 ja..bestlah :-)

Hanif Idrus said...

Btl ler...asik mkn yg best2 ajer....hahaha.

Remy hazza said...

luqman.....
remy keje kat klia jer.....
inflight catering services....

Remy hazza said...

missya....
apasal tah kasi tahu awal2....kalau tak boleh join sekali......he3

Remy hazza said...

fm....
so far kat saba nie murah dan kira sedap lah...cuma kat senawang tu remy tak sempat nak pi lagi......

Remy hazza said...

bro boni....
birthday boy nak makan ayam ye..... ala manja2.....kalau dekat ..leh remy kasi sekor.....he3

Remy hazza said...

hairy...
mana ade.... biasa2 jer nie... saja bwk makchik dan keluarga pi rasa.....

Remy hazza said...

bro hanif....
bro lagi ler..... triple samurai burger tu buat remy jeles tau!!!! he3..kat sini double jer.....he3

maszull said...

assalamualaikum remy...sedapnya makan bersama2 org2 tersayang...:)

cikji said...

nasi arab? ahlan wassahlam kihkih

Remy hazza said...

mama....
wassalm..... rindu kat semua nie....last jumpa raya haritu...makchik remy nie dulu duk kat taman air biru pasir gudang..... baru jer pindah ke ipoh.....

Remy hazza said...

cikji....
sayes..... nasi kerabu lagi sedap....remy nie tekak melayu lagi kuat...he3

Donny Ien said...

nampak semua sedap makanan kat atas tu..

Anisa Anuar said...

pernah makan kat sini jugak....siap tapau makan dpn palace of justice...

Kakzakie said...

Ada juga sepupu yg boleh diharap. Eloklah beri bantuan. Hari ini Remay tolong dia akan dtg tak dia tolong org lain akan bantu bila remy memerlukannya

LiNda said...

sedap tak nasi arab tu..hihi. Mati2 linda ingt remy yg interview tau..sabor je la..;)

Remy hazza said...

Donny Len....
remy suka nasi dia.... terasa keenakan beras arab...panjang2....

Remy hazza said...

anisa....
best nyer tempat lepak tu.....depan istana lagi mkn nasi arab.....

Remy hazza said...

kakzakie.....
insyaAllah kak...yg mana boleh tolong , kita tlong...lagipun hajat sepupu nak sambung blaja kat oversea tak kesampaian.... takde rezeki.....tup2...dapat panggilan interview.....lagipun masa kechik.... makchik remy nie byk tlg remy.......

Remy hazza said...

linda...
he3...... jgn marah tau..... remy meroyan kejab...... tapi betul linda... kalau dah kul 8 call time.... tapi kul 9.30 tak masuk2 bilik interview tu.... rasa cam lama sangat.....

CikNana said...

bila masuk sini,msti rasa lapar bangat

misz_eyza said...

hehe sib baiek eyza tak online jumaat tue tidak dengan eyza sekali wish gud luck kat remy hihi...

Aishah Jahirah said...

penat tunggu lama2 tebiu...sampai awal tp masuk tebiu lmbat...owh patt hilang...fmily dtg bertandang upenye...:)

Remy hazza said...

ciknana....
he3.... kat sini dah mcm restaurant dah...ada jer makanan.....

Remy hazza said...

eyza....
he3....sampai hari nie kenkawan kat opis sibuk tanya nape pi interview..... padahal dah jelas kat bwh statement tu......remy pi temankan jer...he3

Remy hazza said...

aishah...
tu lah.....remy memang tak suka nak menunggu......kalau dah tahu kul 9.30 nak mula , tak payah ler suruh dtg kul 8.....hu3...dah ler lepas subuh remy kuar rumah...he3

shidaR said...

comel lah adik remy tu hehee..komen tak bkaitan plak ^_^

Zaidalifah Hussin said...

SALAM...

FATIN (ANAK BONDE) KLU KAT SABA NI DIA PESAN ..NAK KAMBING KABSAH (TERLIUR PULAK)...

SEDAP SELAMAT MENJAMU MATA HI HI HI

HU HU HU

 

Template blog ilham dari alif ismail