Tuesday, October 9, 2012

Hotel transylvania - Enjoy dan kelakar !!!!

Salam bertemu lagi sahabat semua..... mekasih kerana masih sudi singgah kat blog remy nie..... jom kita pi tgk movie lagi...... kali nie remy layan crita kartun pulak......best!!!! cerita katun selalunya tak menghampakan......mesti kelakar dan menghiburkan..... tapi kalau sequel tu yg payah sikit..... sebab kadangkala menjadi , kadangkala terus tak syok....
crita yg kali nie remy nk review adalah Hotel Transylvania..... bebelik lidah nak nyebutnya.....walaupun berbelit...tapi cerita dia tak berbelit pun.... direct foward jer..... cer crita cer crita.....
begini sahabat2 sekalian......kisah bermula disebuah tempat dimana Mavis dibesarkan oleh bapanya Dracula dari kecil sehinggalah dewasa..... Dracula telah berjanji dengan isterinya utk menjaga Mavis dan melindunginya dari ancaman manusia yg telah membunuh isterinya dahulu....
Dracula telah membina sebuah istana yg jauh dari manusia yg dilindungi dgn pelbagai cara antaranya tanah perkuburan , hutan berhantu dan pelbagai lagi....segalanya perfect dalam kehidupan mavis sehinggalah umurnya 118 tahun.....dimana bapa telah berjanji utk membenarkan dia utk keluar dari rumah besar terbabit...lupa pulak... istana itu dinamakan hotel transylvania. kiranya persinggahan segala makhluk gergasi dan hantu yg paling selamat.
bagaimana pun mavis telah menemui perkampungan ciptaan bapanya yg dianggapnya betul dan akur dgn segala cerita yg telah dimanipulasi bapanya selama ini...sesungguhnya manusia adalah kejam dan jahat.....
Hotel Transylvania menjadi tumpuan kerana bakal menyambut harijadi mavis yg ke118 tahun... perbagai makluk dan gergasi hadir dengan pelbagai kerenah dan ragam..... faham2 ler...kalau dah hantu kan....he3.tapi malangnya ..... seorg pemuda pendaki gunung bernama jonathan telah menjumpai hotel transylvania tersebut yg pada mulanya ingatkan kostum party sedang berlangsung....
Dracula mula melakukan pelbagai helah untuk menyembunyikan jonathan dan mengelakkannya utk bertemu dgn semua makhluk pelik tersebut.....jonathan telah disamarkan menjadi sepupu frankenstein dan kehadirannya amat meragukan semua..... dracula berpura2 menjemput jonathan kononnya sebagai perancang majlis utk mavis....dan pada masa yg sama cuba utk menjauhkan jonathan dan mavis yg mula saling jatuh cinta.....majlis harijadi mavis berjaya dilakukan dgn bantuan johny......

bagaimanapun akhirnya identiti jonathan dibongkarkan oleh tukang masak dan tikus linciknya.....yg menyebabkan semua nya menjadi huru hara dimana masing2 menyanggap hotel transylvania tidak lagi selamat utk diduduki.....demi utk menyelamatkan keadaan jonathan terpaksa pergi meninggalkan hotel dan juga mavis.
Dracula bagaimana pun mula sedar apa yg telah dilakukan olehnya selama ini adalah salah..... mungkin manusia sudah berubah dan demi melihat hati anaknya mavis yg terluka...... dracula cuba mendapatkan kembali jonathan yg telah kembali terbang ke tanah airnya...... tapi berjaya kah dia ????? bersatukah mavis dan jonathan dan apa kesudahannya....? tu kena pi tgk sendiri ler......
sayes remy ckp.... memang best crita nie... remy asyik ketawa jer.... byk sangat aksi2 lucu dlm crita nie..... menghiburkan dan yg penting...... hilang stress sekejab......he3
so apa lagi.... moh kawan2 semua.....selamat menonton.....

sumber pic.... : google....!

28 comments:

maszull said...

assalamualaikum remy...wah mcm sedap jer... mesti seronok tengok cite ni nanti mama pun nak tengok la...:)

shidaR said...

kalo cerita mcm ni shida lbh suka tgk dekat umah je sntai2 kan..hehehe

ermm remy..remy mng juga GA abg EQ kan..dah dpt hadiah dia?? bls eh!

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Hmm kena terjah ni..

Remy hazza said...

mama...
wassalam....
memang best!!! kelakar sangat..... mcm2 karenah raksasa dlm tu....

Remy hazza said...

shida...
ok jugak tu..... kalau tgk kat rumah ramai2...kanak2 mesti suka.... sebab lawak kan.....

pasal GA tu...remy baru ambil semalam...dh dapat...bsk remy akan buat entry tu.....

Remy hazza said...

leeza....
terjah jer... sekali sekala layan kartun ok jugak......
boleh ketawa ramai2....he3

Cikgu Ma said...

tengok the making jerr..teringin sangat nak tengok...

Kancil 8349 said...

teringin nak tengok...kelakar nie

Aishah Jahirah said...

layan kartun pun bestkan...santai je...xlogik pun xpe sbb nama pun kartun...hehee

Saya Disini said...

klu kelakar mesti ramai org tngk ni..

cHeRyNa PiReS said...

suka layan kartun sbb jalan cerita kartun walaupon tak logik lebih banyak pengajaran dan skrip2 kelakar yg terfikir dek akal:)

Remy hazza said...

cigu ma....
harus pi...... memang menghiburkan.....

Remy hazza said...

kancil...
nanti dapatkan dvd...boleh layan seisi keluarga....

Remy hazza said...

aishah...
betul tu..... kartun kalau merapu pun kita tak kisah... memang kelakar.... tapi kalau real memang nampak cam lawak bodo....he3

Remy hazza said...

saya disini....
tempoh hari agak penuh jugak cinema kat times square tu....
semua enjoy....he3

Remy hazza said...

cheryna...
betul tu... remy memang peminat tegar crita katun..... menghiburkan...... pastu colourful.....

hazwan hairy said...

xde time lg nk g tg cita ni...sobsob...

boni kacak said...

macam wajib je tgk citer ni..lama tak tgk kartun..hehehe..nak kena terjah ni

cikji said...

baca sinopsis mcm best je,cikji suka gak ngn animasi pelik cam ni.jap lg boleh suh adik download lah kikiki

Remy hazza said...

hairy.....
lepas nie pi tgk tau.....
kalau takde geng , ajak remy sekali....

Remy hazza said...

bro boni....
pi ajer... terjah2 sekali sekala cerita katun.....

Remy hazza said...

cikji....
download jer..... tapi kalau tgk kat pc atau tv kepuasan dia lain.....he3

LiNda said...

huhu..linda xminat dgn movie kartun. Tapi dis week planning nak tgok universal soldier ..hihi :)

Remy hazza said...

linda.....
selamat menonton universal soldier tu...nanti review tau!

Domu-kon said...

dah lama xtgok wayang.. nampaknya.. astro first la jwpnnya if astro jual citer nie.. shirah suka citer yang kelakar..hehehe..

Remy hazza said...

domu-kon....
selamat menonton nanti.... not bad ler crita nie.....
ada tauladan dan kasih sayang....

Nisa Greennnpanda said...

nk sgt tgk crite nie~~~~.....

Remy hazza said...

Nisa...
selamat menonton...masih hangat dipawagam.....

 

Template blog ilham dari alif ismail