Saturday, October 6, 2012

Langkawi - Antara remy dan kenangan part 1

Salam utk semua..... rasanya dah lama remy tak bercerita..... harap2 semuanya okey tau!!!!
thanks kepada yg sudi support GA yg remy anjurkan..... insyaAllah , kita lihat siapa yg bertuah nanti...
Remy menghilang dlm 3 ke 4 hari kerana bercuti..... Cuti2 malaysia jer.... tak jauh pun..... kan dulu remy ada crita yg remy dapat ticket airasia yg rege 10 sen pergi balik tu..... so skrg baru ticket tu digunakan... destinasi remy tetap tempat yg sama setiap tahun.....
kat mana lagi kalau tak pulau langkawi.....
rasanya ini kali ke7 remy pi sana... dulu memula dulu pernah jugak remy duduk lama kat pulau langkawi nie.... sebab remy practical dlm bidang perhotelan...... rasa dah 4 tahun berturut remy ke sana.... tapi since 2009..setiap tahun mesti remy kesana... entah lah.... mungkin tempat jatuh lagi dikenang , inikan pula tempat tersemadinya ikatan dua jiwa..... he3.... tu kisah lama......rahsia....
So kali nie remy berdua jer ngan BFF remy fendi.....sebab we all pi bkn time cuti sekolah.... hari biasa.... so suasana kat sana takdelah busy.... nak jenjalan pun senang......rege bilik dan juga keta pun tak lah membebankan......so dpt ler jln2 sambil2 merehatkan badan...rehat ker ????? he3
Disebabkan byk kali remy dah kesana....so byk place yg remy skip aje dari kebiasaan... nak naik cable car.... dh byk kali.... so remy jenjalan kat oriental village jer..... lepak2 dan makan2 kat situ.... sambil2 tu boleh beli souvenir yg ada dijual..... tapi budget remy tak byk.... maklumlah..... budget kechik.... beli mana yg patut jer la.....
 Underwater world pun remy tak masuk...selalukan org ckp kalau pi langkawi , mesti kena pi sini dan juga cable car tu.... kiranya tempat wajib..... tapi disebabkan dec 11 remy dah masuk kat underwater world tu ( family vacation )....so kali nie remy buat tak nampak jer.... he3
Remy lepak kat pantai cenang dan cantik tu......dapat bilik murah kat Amzar motel yg rege dia rasanya paling cool remy pernah jumpa kat langkawi..... RM45 jer semalam.... 2 single bed plus aircon , tv dan kemudahan lain pun disediakan.... nak lagi murah.... ambil bilik yg rm35 tu...tapi pakai kipas ler....nak sewa hotel mahal2 pun bukan nyer kita nak duduk lama dlm tu... just utk tido ngan tukar baju jer kan....lainlah kalau pi honeymoon kan.....
 Antara tempat lain yg sempat remy pergi..... langkawi crocodile farm..... niat BFF remy dari rumah... teringin nak kesana....so org dah berhajat..... kena ler pi..... manakala niat remy nak buat xtvt best.... so remy pilih buat snorkeling kat pulau payar marine park.... puas menyelam dari pagi ke ptg.... yg nie remy crita dlm part2 nanti..... he3
 selain tu, remy lepak jugak kat harbour park kat pantai kok dan juga setiap mlm berjimba kat pekan kuah..... cuci2 mata sambil beli apa yg patut.....bukan apa..... nak menghabiskan minyak keta kia picanto auto yg remy sewa..... rm70 sehari...nama pun percutian budget..... so kena ler berjimat cermat.....he3
 makan2 remy dah byk port feberet kat langkawi nie..... nanti remy cerita kat part 3 pulak...boleh ? he3..... best mkn kat langkawi nie... murah2 sangat...... so selamat berhujung minggu semua......
penuhi hari2 anda bersama dgn yg tersayang.......
wassalam....

24 comments:

Leeza dayasari [santai leeza] said...

bestnya.. rindu mahu bercuti-cutian begini.

3no gr33ny said...

hamba tak pernah ke langkawi..seronoknya..

sahabat action dengan buaya palsu..huhu

boni kacak said...

pergh..best tu bro.. den tak pernah sampai lagi ke sini...haha

Remy hazza said...

leeza.....
kan dah nak hujung tahun...... mesti pi holiday kan....

Remy hazza said...

3no gr33ny....
sahabt kena try pi sana... best.... !
tapi buaya yg remy pegang tu betul tau..... dah dikeraskan.....he3

Remy hazza said...

bro boni....
camner tak sampai lagi nie.....
takpa akan tiba masanya satu hari nanti....ajak remy sekali... leh jadi tour guide..

Anisa Anuar said...

dpt bercuti...seronok...igt ek dh bpe kali g sana..bgsnyaa

Remy hazza said...

anisa...
he3.....mesti lah ingat....sweet memory tertinggal disana..... bila tengok jer tempat tu..... rasa hepi jer....he3

Everything's Everythings said...

Dulu masa darjah 6 pernah lah sekali pergi pulau langkawi.. tu pun trip sekolah, lepas tu tak pernah dh jejak langkawi ;P
mungkin satu hari nnti inshaAllah ^^

Hanif Idrus said...

Berbelas kali pergi...huhuhuhu..aku sekali pun belum.....
Kisah cinta lama rupanya...ahaks. ...

maszull said...

assalamualaikum remy...wah !!! syoknya dpt bercuti n jenjalan ke Langkawi boleh la belikn mama cenderhati dr Langkawi yer...hehehhee...:)

Remy hazza said...

everything2...
InsyaAllah...satu hari nanti tuan hamba akan sampai kesana juga.... ajak ler remy sekali nanti......he3

Remy hazza said...

bro hanif.....
baru 7 kali jer...... tu pun dlm pakai ticket murah jer...... first time pergi dulu naik ferry jer.....

Remy hazza said...

mama...
wassalam....
insyaAllah mama.......akan diusahakan.......

Aishah Jahirah said...

seposen pegi n balik...wow...patut la hilang,rupanya pergi bercuti ke langkawi...:)

misz_eyza said...

ada cekelat dak utk eyza hihi... betul la remy kalau dah selalu sgt ke langkawi, harus di skip ler tempat2 tumpuan tue.

pinkcolour82 said...

waaa,bestnya g langkawi.Cikmala tak pnah sampai sana.ngeeee

Remy hazza said...

aishah....
10sen ticket jer..... maknanya 20 sen pergi balik.... tapi bila dah plus tax dan benda2 lain.... dlm rm80 jugak seorang.....

Remy hazza said...

eyza...
betul tu.... remy pi mana yg belum remy singgah lagi.... byk tempat2 menarik kat langkawi nie.....

Remy hazza said...

cikmala....
kena ajak cik abg pi jenjalan..... minum air tasek dayang bunting...petua org2 lama......

Saya Disini said...

pemandangan pntai yg sangt cantik..teringin nk p lgi..

Remy hazza said...

saya disini...
insyaAllah...akan pergi jugak nanti tu.....

Zaidalifah Hussin said...

HI HI BEST NYA....

INSYAALLAH ...
MINGGU NI BONDE KE SANA N THE GANG...

PERCUTIAN BAJET JUGA BERSAMA KAWAN-KAWAN OPIS... HU HU HU

SERVEY KAT EN 3 REMY PON OK NI...

Remy hazza said...

bonde...
harus..... shopping byk2 dan selamat bercuti.....

 

Template blog ilham dari alif ismail