Monday, October 29, 2012

Remy menyepi........ 6 cerita dalam 1...... korang ada????...he3

Salam utk semua....... memula sekali...... remy mintak ampun maaf kepada semua.....remy menghilang lagi...... help3...... byk yg terjadi dan byk yg terlepas remy baca entry2 dari sahabat semua...... sedih pulak rasanya......insyaAllah.... akan remy jejak nanti.... give me a time okey.......last week ngan this week memang busy sangat rasanya.......
memula yg pertama , remy nak ucapkan dahulu selamat hari raya aidiladha utk semua....... ampun maaf dipinta kiranya ada kesalahan remy pada semua.... manalah tahu ada terguris kata dan tinta.....mintak maaf tau!!!
keduanya....pasal GA remy tu...insyaAllah dlm masa terdekat remy akan hantar...tak sempat lagi remy nak roger pada semua yg bertuah tu.... mail pun tak check lagi sapa yg dah PM remy detail address utk penghantaran...... mintak maaf tau.... lambat remy nak update semua tu......

ketiga......
Byk entry yg remy tak sempat nak update...... byk event yg terlepas....... sebenarnya ada beberapa perkara yg terjadi lately nie..... pertamanya ....kemera kechik remy lens problem.... semalam pi hantar kat alamanda.... tapi the result remy dapat..... satu bulan lagi baru siap...... hoooo3...itu macam kalu.... remy manyak sedih......dah sepuluh kali fikir...nak beli tak lens baru utk back up..... tapi rege.... dah sampai sebelah tangan......hu3....
keempat.....
remy sedih sangat sebab.....last week and this week ada masterchef junior student indonesia yg remy kena coordinate.... last week group pertama memang success.... this week belum tahu lagi..... tapi sayang tak dapat nak ambil pic... hu3...miss that moment..... seronok tgk muka adik2 tu gelabah semacam......tapi remy akan usahakan bagaimana......mintak kat sapa2 yg ambil moment tu ler....
kelima..... semalam remy tak keje..... huwaaa...... patutnya kena masuk opis.... tapi balik dari kampung sabtu haritu.... remy naik ketapi yg enjin pecah dlm perjalanan...tersangkut kat landasan padang rengas hampir tiga jam......so remy sampai kl sentral kul 1240 mlm..... huwaaa..... no transport nak balik sepang....... solutionnya......ambil cab pi pudu sentral..... lepak kat ancasa express satu malam.......ha3..... tiap2 kali raya remy mesti terkena...... ingat nak ubah selera tak mau naik bas after 10 year tak naik keretapi ke utara..... tapi terkena jugak...... nasib baik ambil seat yg ada tilam bantal tu..... puas ler remy menonggeng dlm kabin utk sampal kat kl sentral......he3
yg terakhir......
lagi 3 hari nak berpisah dgn adik2 remy yg indon nie...... semalam disebabkan remy tak keje...... remy bawak 4 org ke KL...... jalan2 sambil shopping cenderamata utk dieorg nak bawa pulang...... memula pi alamanda....settle pasal camera tu.... pastu pi lunch kat warisan pertanian..... lepas tu drive pi times square sambil jenjalan itik sekali sekala naik public transport ke Central market , petaling street dan jugak kawasan sekitar.... merasa jugak lah dieorg naik monorel , LRT , dan juga putra.... kasi rasa naik keretapi bawah tanah...... byk jugak lah dieorg shopping........ layan jer...... balik remy singgah mkn kat bondi....ala..restaurant indonesia yg best kat area nilai nie.....
cukup tak cerita 6 dalam satu nie ????? he3..... entry tak bergambar sendiri....hu3.....lepas nie remy nak gigih pi blogwalking kenkawan semua.... hapdetkan apa yg tertinggal........sekali lagi...ampun maaf dari remy...... terima kasih kerana sudi memahami dan hadir disini......
remy hargai semua.....

pic sumber :- Google.....la...

34 comments:

Anisa Anuar said...

perghh...hahaha mmg saya tak de citer cengini...xpe2 org busy...haa kang jgn lupe citer...hutang ha...

LiNda said...

hamboii..pnjgnye cite remy. hehe, patotla remy bz. eh bestnye ade masterchef junior utk indonesia student. ;)

cHeRyNa PiReS said...

penuh lemak berkrim disukai ramai ni. Nice. X kematu ke Remy? Harap cukup rehat & dpt penyelsaian kamera tu ;-)

Remy hazza said...

anisa ....
he3....
nak BW pun tak sempat lagi...... hutang apa yg patut.....

Remy hazza said...

linda....
tu lah..... byk yg pending...nie dah masuk pulak airlines baru air france..... mula ler lankah seribu lepas nie...nak kejar dateline....
master chef tu nanti remy hapdetkan..insyaAllah...dapat pic.....

Remy hazza said...

cheryna....
istilah rehat memang jeles utk remy......huwaa...... selalu tak dapat.....
pasal camera tu...ada duit semua selesai....he3.... kena fikir 20 kali pulak....sebulan nak tunggu.....hu3

Kakzakie said...

Oklah tu sekali harung buat 6 cerita dalam satu N3...

Busy kan...

Diana Azis said...

Wah..6 in 1..instant coffee pun kalah gitew..anyway Salam Aidiladha Remy.. :)

CikNana said...

6 in 1..haha..belum pernah lagi.mst bz tu

Zaidalifah Hussin said...

BZ MAN NAMPAK ...

HI HI HI

CAMERA ROSAK HU HU HU SEDIH LA...
X BOLEH NAK AMBIK GAMBAR...

maszull said...

assalamualaikum remy...memang banyak la perkara2 yg berlaku tu tapi sayang la gambar x boleh ambil kan...:)

Remy hazza said...

kak zakie....
he3...6 in 1....sekali sekala.....
busy sangat kak....

Remy hazza said...

diana....
he3.....6 dlm 1 kalah instant coffee kan....tu jer yg sempat.... bsk lusa ok ler balik...... sebenarnya byk lagi story.....

Remy hazza said...

diana ....
lupa lak..... selamat hari raya aidiladha jugak.....

Remy hazza said...

cik nana...
he3..... sian kat remy kan......tu belum lagi kisah duka di hari raya...... nanti remy ceritakan....

Remy hazza said...

bonde....
hu3...busy melampau..... minggu nie... mana dgn masterchef junior tu....sampling utk london MH , kisah kepulangan adik2 indon lagi..... hu3.... minggu sedih....

Remy hazza said...

mama...
tu lah...... camera sahabat sejati..... kat mana2 pun bwk..... tapi sayang.... nk beli lens baru...rege boleh tahan.... tu yg masih berkira2......

tapi takpe...pic remy ambil kat kenkawan.....

Cikgu Ma said...

ok, ringkas dan padat walaupun banyak kisah...sama la saya remy...sebuk....

:: Mrs.Eady :: said...

full of aktiviti!!

hazwan hairy said...

haha..okeh lah tuh....salam aidiladha juga..maaf xmsuk blog ni 3 ari..cutiiiiii

Remy hazza said...

cikgu ma....
he3,..... remy BW pun tak sempat lagi hari nie..... sempat buat entry jer..... byk pulak keje..... insyaAllah,...mlm karang nak BW kalau takde hal.....

Remy hazza said...

mrs eady....
nak buat camne kak.... time tu lah mcm2 ada..... layan jer.....

Remy hazza said...

hairy....
sama ler ngan remy....hari nie pun tak sempat nk BW lagi.......insyaAllah mlm karang remy akan jejak kenkawan....

Ayie Abas said...

tu diaaa....lama ayie tunggu entry remy...tertanya2 gak knpa remy lama senyap x der entry baru...rupa2 ada problem kamera....

tapi berbaloi laa sekali buat entry terbaru...6 cerita sekaligus...hehe

x sangka pulak naik keretapi pun ada problem...ingatkn naik bas jer byk masalah...

salam aidiladha remy...

3no gr33ny said...

gigih juga hamba baca sampai akhir 6 perkara ni sebab dala setiapnya ada cerita..hehe..

dugaan buat sahabat..sabar yer =)

Hanif Idrus said...

memang padat entri kali ini.. tapi kasihan pasal naik keretapi tu...hehehhehehe
Kamera rosak..emmm..
By the way mesti happy balik ke kampung kan sambut Raya haji..

Remy hazza said...

ayie....
he3...boleh kan...6 dlm satu.....ringkasan sebenarnya.... nak bw malam nie nie line pulak sangkut2...tension nyer......

pasal train tu.....dah nasib terkena kat remy....... nasib baik ada kad guris dan menang...kalau tak, mana nak cekau atm tgh2 mlm......hu3

selamat hari raya jugak ayie......

Remy hazza said...

3no gr33ny.....
betul sahabat...remy redha dgn dugaan... termasuklah dugaan besar dihari raya...... tunggu next entry......

Remy hazza said...
This comment has been removed by the author.
Remy hazza said...

bro hanif....
dugaan raya namanya...tapi dugaan raya amat sukar remy lupakan.... perpisahan tak kembali....... hanya doa yg mengiringi......

Kancil 8349 said...

setiap dugaan tu ada hikmahnya..banyakkan bersabar...

misz_eyza said...

hehe eyza pun bukan saja dah lama tak hapdet entry tapi nak blogwalking pun tak sempat...


jadi sebab masih dalam mood raya makanya eyza nak jugak ucap, 'SELAMAT HARI RAYA QURBAN' buat REMY...

Remy hazza said...

kancil....
thanks sesangat...... harap kita semua tabah dgn dugaan....


Remy hazza said...

eyza....
selamat hari raya jugak.... lagi lambat abg wish....he3...

 

Template blog ilham dari alif ismail