Wednesday, December 12, 2012

Downtown KLIA chinese muslim restaurant.....

salam ketemu lagi sahabat semua......
kita beryummy lagilah kali nie....... tapi sebelum tu... remy nak ucapkan terima kasih sebab masih lagi menyokong blog remy yg ado nie......
kali nie kita yummy2 kat tempat yg agak lama remy tak pi.... kat mana lagi kalau tak kat Downtown Klia Chinese muslim restaurant...... ala , kedai red and white cute tu....terletak kat downtown Klia.... tidak jauh dari main terminal...... tempat pun ok... bersih dan tak crouded sangat......
 remy selalu jugak pi sini...sebab dekat dgn rumah......dan apa yg best kat sini..... makanan dia taste very the same...... tak lari dari yg sellau kita makan... maknanya dia ada standard recipe..... tak pun tukang masak yg sama...... jarang kita jumpa kedai yg dapat mengekalkan rasa..... terutama bila dah busy period..tapi alhamdulillah , restaurany nie so far..masih maintain....
antara menu pilihan remy pi kali nie dan setiap kali kalau mkn kat situ..... mestilah tomyam soup yg kaw2 tu....dan nasi goreng salted fish...makanan lain yg diorder adalah fried glass noodle dan juga rice with blackpepper chicken......utk minuman pulak...remy setia dgn ice lemon tea yg sedap tu.......
so jom mkn2 kat downtown Klia nie...... menu menarik tapi rega boleh tahan......sederhana.... kalau pi ramai2 ...boleh ler ambil yg set dinner atau lunch..... pelbagai pilihan menu ada...... sampai tak tahu nak pilih yg mana satu...semuanya chinese muslim recipe...dan yg pasti ..... ianya Halal.... InsyaAllah....
enjoy the meal semua .......

46 comments:

Ayie Abas said...

betul tu remy...jarang ada kedai mkn yg boleh maintain rasa masakannya...

kira hebat laa tukang masak kat restoran tu kan...

Royan Sableng said...

blogwalking gan,.. nyam2

Leeza dayasari [santai leeza] said...

ok tak makanan kat sini????

shasha yacob said...

semua nasi goreng tuh jadi idaman kalbu hihi

~Beb~ said...

terus google pasai kedai ni. tqtqtqtqtq.. sll ke klia tapi blur nk mkn mana..

Wirda Amir said...

alhamdulillah,setiap kita dikurniakan dgn rezeki yg berbeza,apapun syukur,

Hanih Borhan said...

salam...wow,bestnya...yelah,kadang2 t'liur tengok & t'bau masakan Cina,tapi setakat tu jelah sebab taktau halal ke tak,kalau ada yg halal mcmni memang ok sangat...nak try nanti...bawak saya ke sana ok? :)

Remy hazza said...

ayie...
betul tu...susah nak dpt restaurant yg maintain recipe kecuali fastfood sahaja....

Remy hazza said...

royan...
welcome here.....

Remy hazza said...

leeza...
not bad...sedap pada remy......dan rasa maintain....

Remy hazza said...

shasha...
nie memang feberet remy...sebab ada isi ikan kurau masin atas tu.....

Remy hazza said...

fm....
google image...nampak blog remy ler..... he3...chinese muslim restaurant.....nice deco dan bersih.... dekat dgn concorde in klia..

Remy hazza said...

wirda....
rezeki dari Allah... syukur kerana kita semua berpeluang merasainya.....

Remy hazza said...

Hanih...
boleh aja....... kat area rumah remy ada dua... tak sini , satu lagi kat amy redland...... kelantan chinese muslim restaurant.... boleh tahan jugak.....

Mas Zull said...

assalamualaikum remy....pehhh sedap nya x nak ajak mama sekali ke..hehhehee...;)

ishy77 said...

tomyam tu nampak sedap remy!

Hazmin said...

Dekat mana downtown KLIA ni remy? macam menarik je.

Azhafizah Md Nor said...

nyummylicious..aiyaa..terliur sudah..remy kena belanja fiza lah lepas ni ye :p

My Life's Journey said...

mat pagi bang remy .. sedapnya makanan nie ..sedapnya .. terliur umi .. waaaaaaaaaaa sedapnya ..nyam nyam

zana-norzana said...

Dah 2 kali kesini.... memang sedap masakkannya..... teringat-ingat sotong telur asin kat situ...... best......

Selendang cinta said...

assalamualaikum..salam perkenalan dari cheqkaq..sedap sangat nmpaknya hidangan tu kan!boleh p try ni..:)

NM02 said...

assalamualaikum

salam kenal. singgah sini terus tinggal jejak.

kalu sudi, jom ke teratak picisan saya...

MRie RNie said...

Restoran ni buka malam jer kan?

misz_eyza said...

best laa tempat remy nie ada macam2 pilihan kedai makan.. kalau kat tempat eyza, kedai makan terhad.. dah la tu nak kekalkan rasa masakan jauh bebenor laaa...

محمد رازيق said...

wah. cam best je makan situ bro remy. nak try la nanti sekali sekala. hehe

ayut said...

chinese masak tom tam...menarik..jrg kot restoran chinese ad tom yam..ke ayut tak tahu..hihihi..nyum3x..sdappp

Remy hazza said...

mama...
boleh aja.... bila tu? he3... jauh ler mama.....

Remy hazza said...

ishy77....
tomyam tu memang berapi...hangat dan pedas.....

Remy hazza said...

hazmin...
kat area concorde inn..... ada pekan kecil yg berhampiran terminal ataupun org panggil chesterfield..

Remy hazza said...

azhafizah.....
boleh2..... dtg jer sini... insyaAllah....kalau ada rezeki lebih nanti.......

Remy hazza said...

umie....
dah ptg baru abg remy jawab...... mkn kat sini memang puas hati.... org kata terasa....

Remy hazza said...

kak zana....
akak lagi advance dari remy..... siap makan sotong telur asin ye..... tapi betul kak.... mkn kat sini boleh tahan sedapnya.....

Remy hazza said...

chegkaq...
salam kenalan dari remy...boleh pi try kat sini.... insyaAllah pasti puas hati.....

Remy hazza said...

nm02...
insyaAllah...akan remy kesana nanti...tunggu saja kehadiran..... picisan disini berkunjung.....

Remy hazza said...

mrie rinie...
restaurant nie siang mlm... tap[i kalau mlm make sure jgn lebih dari kul 10 mlm.... sebab chef dah balik... tapi restaurant tutup kul 1100 rasanya....

Remy hazza said...

eyza....
terhad kalau masakan sedap...insyaallah , akan kita kesana selalu kan...... pilihan kat area sini byk...cuma kena tgk rege ler.....kalau mampu tak salah.....

Remy hazza said...

محمد رازيق
boleh aja...kalau sedap boleh pi selalu.....

Remy hazza said...

ayut....
ada.... chinese muslim mesti mkn tomyam......he3

Si Matatajam said...

Tom yam tu mmg bikin M terlioq laaaaa

shasha yacob said...

haha, kita sama. nasi goreng meh sini, saya tgh lapar nih. hugahuga

MaMa Rey said...

keluar liur pagi-pgagi tengok pemandagan yang sedap-sedap

Remy hazza said...

kak m...
kena banyak sabaq tau....he3

Remy hazza said...

shasha...
nasi goreng memang best!!!! lebih2 lagi yg ada ikan masin...

Remy hazza said...

mama rey....
pagi2 nafsu mama dah bergelora ye mama...he3...sorry kan remy tau

TiranaAduka said...

tak bwak apa dtg sini naik triumph.

Remy hazza said...

bro tirana...
boleh aja.......

 

Template blog ilham dari alif ismail