Wednesday, December 19, 2012

ice room @ nilai..... yummy ramai2......

salam ketemu lagi semua.... dah mkn malam ke belum nie ??? kalau belum...apa lagi...jom ikut remy ke ice room lagi....he3..
kita belasah snow ice sampai licin......... he3..... slmat mlm semua tau!!!!
entry kali nie penuh dgn yummy2...kat tempat biasa yg menjadi feberet remy sekarang nie... dulu selalu jer remy pi untie Ani's kan...sekarang rajin pulak remy ke ice room nilai nie..... nak buat camner.... ade jer kenkawan yg ajak........
kali nie remy pi berdinner dgn adip , zati dan semestinya adik2 remy yg berdua tu... untunglah..... mkn sedap jer selalu adik2 remy ni.....takpe dik..... sekali sekala jer..... lepas nie dah takde....... sebulan sekali ok lah...... lepas nie dah ada elaun pi mkn sendiri.....
remy ngan adik2...senang...menu sama jer......nasi goreng belacan dgn sup tomyam tu..... bagus adik2 remy nie..... pilih ikut menu abg jer..... nak jaga hati ler tu......patutnya abg nak kasi kid meal jer tadi....he3...... adip pekena nasik goreng olive dan wantan soup manakala zati try nasik lemak sama popiah otak otak......
Meriah lah meja kiteorg dgn semua tu....... snow ice pulak... remy ambil kiwi , adip green tea , zati yam manakala echan dan rangga keduanya ambil passion fruit........ mau kembung mkn byk2 ...pastu main tukar2........ pakat2 rasa....... he3.... lagi pun ambil pakej dinner lebih untung sebab 3 in 1 baru rm10.90 satu set.......
Dah habis mkn...mula ler buat kerja gila.... bergambar sakan kat depan ice room tu...... dah mcm tak betul pulak... melompat cam bebudak......nie adip punya keje ler.......apa pun dinner kiteorg memang ohsem...........
so korang jgn terliur dgn snow ice tu.......ambil kunci keta pastu pi lah snow ice yg berdekatan...... dinner set expired kul 9 mlm tau...masih ada masa lagi.....
enjoy the meal semua.... kita jumpa besok pulak...... nak join GA terbaru...sebab remy kena tag dgn sahabat remy lagi......

48 comments:

Wirda Amir said...

alala,sedapnya.....

gembira sampai melompat ye,baik2 nanti jatuh,nampaknya ada yg terlebih berat tu.....

hazwan hairy said...

perghh terliur tgk..haha..meriah!

Mas Zull said...

assalamualaikum remy....terliur tengok makanan2 tu mesti sedap kan semuanya happy jer...:)

Ayie Abas said...

entry yg mampu buat kawan2 blogger meleleh air liur...haha

diana said...

akak pun rasa teringin nak jadi adik remty..boleh??hahah

Hazmin said...

Fuh.. Menduga anak tekak ni.. Ada tempat kosong tak nak jadi adik? Haha

3no gr33ny said...

sakan seronok ek

boni kacak said...

cantiknya mangkuk hijau tu..hehehe

Remy hazza said...

wirda,...
ho3...terlebih berat tu remy dah tahu sapa........he3
sesekali try ler kat cini....

Remy hazza said...

hairy....
meriah ngan nasi goreng..... snow ice.......

Remy hazza said...

mama...
wassalam..... alhamdulillah...makanan kat sini sedap2..... tu yg semua happy kekenyangan....

Remy hazza said...

ayie...
jgn ckp camtu....... entry yummy biasa jer nie...... cuma meriah bila kwn2 ada.....

Remy hazza said...

kak diana.....
he3... bolej kak... jadi uncle angkat untuk maisara ngan mikail......

Remy hazza said...

hazmin....
loh...kok tanya lagi...... boleh aja....he3 ..ada2 jer bro nie.....

Remy hazza said...

3 no gr22ny
sesekali buang tebiat...... kwn remy ler tu.... suruh lompat......

Remy hazza said...

bro boni...
nak ker ??? nanti remy belikan satu.... mangkuk jer...isi kena buat sendiri.......

TiranaAduka said...

salam bro remy
Ni yg buat tak tahan ni

zana-norzana said...

wahhhh. iceroom lagi.. bestnya..

Embun Melati said...

sedapnya aiskrim...:)

Aien Alien said...

hijaunya....sejuknyaa. haha. nampak sedap jelah. macam nak g..tengoklah ada rezeki sampailah. :D

LiNda said...

huhu..x try lagi makn kat ice room ni..bile la dpt peluang nk mkn snow ice tu :)

Zaidalifah Hussin said...

wahhh bestnya dah lama x jejak kaki kat sini ...

lepak kat depan tu BBN cafe tgk org karaoke hi hi hi...

:)

Zaidalifah Hussin said...

wahhh bestnya dah lama x jejak kaki kat sini ...

lepak kat depan tu BBN cafe tgk org karaoke hi hi hi...

:)

misz_eyza said...

kalah dgn yummy yummy eskrem ni... hihi bila lah remy nak ajak eyza lak

Si Matatajam said...

Bestnya Ice Room..

miz ruha said...

oh... sangat yummylicious... >.<

::cik asha:: said...

mcm best jer tgk aiskrim tu..nk try la..slalu lalu jer depan iceroom nilai tu xpernah singgah..boleh la try singgah nnti..

Remy hazza said...

wassalam bro tirana.
jgn tak tahan tgk..... anggap mcm tgk abc jer

Remy hazza said...

kak zana....
tertiba jer ice room kan...... tiap2 minggu dah kesana....

Remy hazza said...

embun melati....
bukan ice cream... tapi snow ice..... rasa lebih kurang jer.... cuma tak bersusu....

Remy hazza said...

aien....
harus pi.... rasanya ice room nie byk cawangan......

Remy hazza said...

linda...
belum lagi ye.... Insya Allah...satu hari nanti pastu bertemu.....

Remy hazza said...

bonde....
lepak kat restaurant yg ada karaoke tu ye.... dulu remy suka pi situ jugak.....

Remy hazza said...

eyza...
boleh aja..... sebut jer bila... he3

Remy hazza said...

M...
ice roo memang best!!! sebab ada snow ice yg masam2....... passion , kiwi , strawberry , blue berry ngan mango.... lime pun ada...

Remy hazza said...

miz ruha....
ok lah mkn kat sini...rege sangat berpatutan.....

Remy hazza said...

cik asha...
cuba try sekali..... ambil yg dinner set...jgn ala card...rugi... dinner set ok sebab free ice snow....

ayut said...

ice room again!!!!hahaha..sronokla diorg...

misz_eyza said...

eyza pilih tarikh naa... hihi

05/12/2013 - sebab besday eyza hihi..

Hanif Idrus said...

memang bertuah adik2...sebab abang pakar bab2 makan ni..hehehehe

Cho Zila said...

barulah nikmat makan.. leh kongsi2.. dapat merasa..

C'Jai said...

ice room lagiiii...wah hijau tu cantik buat tekak rasa berselera untuk nk hadap ais krim..hehe..serius menarik hijau tu..

C'Jai said...

ice room lagiiii...wah hijau tu cantik buat tekak rasa berselera untuk nk hadap ais krim..hehe..serius menarik hijau tu..

Remy hazza said...

ayut... tu jer yg dekat...dri rumah dioeg dlm 10 minit jer.....

Remy hazza said...

eyza....
he3..... masa tu eyza dah jadi bini org.... ajak hubby sekali tau....he3.....

Remy hazza said...

bro hanif....
sekali sekala nk hiburkan mereka.... biar dieorg tahu arg malaysia nie terbaik didunia....

Remy hazza said...

cho zila....
sekali sekala..mkn ramai dan berkonsi lebih elok......dpt rasa semua menu yg ada,.....

Remy hazza said...

cjai...
hujau epal..... cantik kan.... nampak fresh...masuk dlm tu jer...mood ceria pun dtg......

 

Template blog ilham dari alif ismail