Friday, December 7, 2012

Best 3 - Jom kita berkenalan.......

kita bertemu lagi sahabat semua......
salam terima kasih dari remy sebab tak putus2 sokongan kenkawan yg sudi hadir kat sini.......
sebelum kita tgk entry yummy2...... apa kata kita tgk apa yg best 3 ?..... he3
Best 3 nia adalah gelaran yg diberikan kepada adik2 student indonesia yg dtg kat tempat remy...... depa jugak yg namakan begitu...senang nak ingat katanya..... biarpun kenangan bersama best2 masih lagi terasa...... best 3 yg baru tiba mungkin pengubat kerinduan......InsyaAllah...
dah hampir seminggu dieorg kat sini..... dah pelbagai latihan dan kuliah yg dieorg kena hadiri..... sebabnya.... dieorg tak masuk kitchen lagi.... bermula 7hb baru dieorg kena latihan industri......so antara kuliah yg dieorg kena attend adalah GQS ( global quality System ) Hyghiene class , safety class , halal class dan juga induction by Production department..... sapa yg induct tu???? he3..... tanya lagi.... remy ler... dgn kak Fida...... remy kan suka bebudak...... seronok layan dieorg nie......
Actually rabu lagi dah bermula... habis satu kitchen remy bawak dieorg tawaf.... kenalkan dgn suasana... org2 penting dan juga serba sedikit tentang kerja2 yg akan dieorg buat nanti.... nampak ler memasing excited dgn benda2 baru dan suasana dlm dapur penerbangan nie.....so  semalam..... remy kena ler buat introduction to Production ...kenalkan kesemua structure di setiap bahagian...... sejarah dan juga proses2 yg ada disetiap dapur..... polisi juga diterapkan dimana kebersihan dan Quality dititik beratkan......
lepas tu semua diberikan jadual sepanjang latihan industri nie..... seronok ler depa....... sebab dah boleh menjalani latihan di dapur..... tapi sebelum tu..... remy paparkan juga kenangan lalu kat dieorg..... kisah masterchef utk student terdahulu dan juga kenangan2 xtvt sepanjang student yg lalu ada disini.......
So , remy perkenalkan kesemua wajah2 25 org adik2 terbaru remy....... let's check it out!!!
kalau ada yg berkenan habaq kat remy tau....... terutama bro Boni kacak tu.... he3
dah habis semua tu... siap dan fun game sikit..... remy bwk semua pi ambil uniform .... kecoh ler masa tu... sebab masing2 kelakar bila pakai uniform yg tak ikut saiz...maklumlah...baju spare aje.....berebut ler masing2......time nie lah ade yg muka masam sebab dapat shoes yg dah kusam sikit.....he3..dah settle... remy handover ke HR dept balik...... harap2 dieorg happy kesemuanya... selamat menjalani latihan industri adik2 ku.......
Semoga bertemu lagi....... tunggu next entry ye..... kita ke paris..... Bonjour Madame / Monsiuer !!!!
J' M'appelle Remy !!!! messi!
dan nanti juga sapa adik angkat remy buat kali nie... yg nie secara rasmi.....Tau!


37 comments:

3no gr33ny said...

ramai la adik baru sahabat remy (^_^)

Remy hazza said...

3no gr33ny..
he3... jenuh nak melayan...... dah nampak dah taring2 bat=ru nak kuar......he3

Ayie Abas said...

nama diaorang memang unik2 laa...

Remy hazza said...

ayie....
tu nama pendek.... kalau penuh lagi ler.....paling panjang veronika tu.....\
veronika puspitasari yunia verawa....

ishy77 said...

Amboi panjangnya nama. Hehe.. Ade yg ganteng nggak? Hahhha

Remy hazza said...

ashy77....
kalau yg ganteng...... pilih aja echan tu.... tinggi dan ganteng.... tapi pemalu.....

Wirda Amir said...

Menariknya....seronok dapat berkongsi pengalaman yg begini tp sy tak tau mcmana nak manfaat peluang,misalnya hari ini sy berada di Cherating,berkampung bersama ramai pelakon filem yg kebetulan sedang buat pengambaran,ada juga ambil gambar bersama mereka tp malu la nak kongsi..hehehe....

miz ruha said...

seronok aje mereka....
nak gi paris..? jom...
siapa yang terpilih untuk jadi adik angkat remy tu ye... erm~~

QasehnyaRania said...

ramainya
follower baru dari blog mama maszull ;D
salam kenal :D

shasha yacob said...

wahh. geng gheng indon nampak gayanya banyak disitu. hihi

Remy hazza said...

wirda....
kita berkonsi perkara menarik...bukan menunjuk atau bermegah..... ianya satu catatan...satu rintitan perjalanan... setiap individu tidak sama pengalamannya...tak salah berkongsi...yg baik boleh dijadikan panduan...yg buruk kita jadikan penringatan..... InsyaAllah

Remy hazza said...

miz ruha...
berangan remy jer nak pi paris tu....he3... tapi ada kena mengenalah next entry......he3
remy dapat dua adik baru...... seronok tapi tanggung jawab besar.....

Remy hazza said...

qaseh....
salam kenal dari remy.... jom berkenalan dgn adik2 baru nie....

Remy hazza said...

shasha...
he3.... nie adik2 dari seberang...... comel2 dan manja2..... baik lelaki atau perempuan......jumpa mesti cium tangan punya.....he3

Si Matatajam said...

Boni nanti hang pilih yg nama suci tu tau. Ha ha..akak tlg pi merisik utk Boni. Ha ha ha..

Remy hazza said...

simata tajam...
yes pilihan yg tepat...suci yg paling menyerlah...dh mcm bintang cinetron.....

Domu-kon said...

sympathique..(happy)..

bonjour.. je m'appele bashirah.. j' adore blog's remy..

cikji said...

amboiiii meriahnyaa,semakin bertambah la adik angkat pasni

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaa ramainyer... pening juga tu.. isyh isyh..

Remy hazza said...

domukon.....
merci
bonjour mademoiselle
ont anice jour aujourd'hui!

toujours soutenir Blog remyhazza

Remy hazza said...

cikji...
harus...... bertambah2 pening nak menjaga..... harap2 taklah senakal yg dulu.....he3

Remy hazza said...

leeza....
tu lah.....
rasanya bertambah pening nanti.....

boni kacak said...

suci tu sangat suci wajahnya..hehehe

My Life's Journey said...

waaaaaaaaaaa banyaknya ... mesti mesriah dengan gelak ketawa ni .. seronok tengok bang remy dengan kawan2 (^_^)

shidaR said...

wahhh remy semua adik2 dr luar kota ke? untunglah heheee :D

Remy hazza said...

bro boni....
tu dia...hero malaya dah sampai....... he3
camner bro...pilihan kali nie.....

Remy hazza said...

umie...
gelak2 juga...tapi nak kawal.... nauzubillah....... terlepas pandang....haru......he3

Remy hazza said...

shida..
adik2 baru dari sekitar jawa tengah.... jogha, maggelang dan temenggur..dari 6 buah sekolah disana.....

Aien Alien said...

pejam celik pejam celik da masuk 3 ek...tu yg jadi Best 3 tu. makin ramai la adik2 angkat abg remy. manis2 semuanya...hehe.

Aishah Jahirah said...

diaorg mmg LI kat malaysia eh.silih berganti..kiut adk2 abg remy ni...jaga elok2 nanti ada org kidnap...kih3

Remy hazza said...

aien....
cepat jer masa berlalu kan... dari best 1 ke 3... semuanya ada dlm blog remy nie....... itulah kenangan remy bila dah tua nanti.....

Remy hazza said...

aishah...
tu yg risau tu.... budaya mereka dan budaya kita ada bezanya...... nak kena jaga batasan depa tu.....

Mas Zull said...

Assalamualaikum remy....meriahnya ramai adik baru remy tu moga adik2 semua berjaya menimba ilmu dr abg remy yer....:)

zana-norzana said...

Salam.... ramainya adik baru Remy....

Remy hazza said...

mama..
wassalam.....meriah mama..... bila sampai group baru nie...... 6 bulan menimba ilmu disini... harap2 semuanya berjaya nanti....

Remy hazza said...

zana....
wassalam kak.....meriah..... sampai 25 org adik2 nie..... kecoh kat dapur lsg tu.....

ayut said...

sronokla dyorg training bwah remy nnt..bergambor saje keje yer..hahaha :p

 

Template blog ilham dari alif ismail