Monday, December 10, 2012

Memori utk 6 bulan sahaja......

Salam utk semua......kita bersua kembali... sry semalam remy tak kuar entry.... balik kampung.......... he3... kejab jer...... sebab hari nie dah keje......saspen tak tajuk remy kali nie.......kenapa enam bulan...bukan selamanya....... 
Remy cuma ada enam bulan utk remy mencipta memory..... tapi memory tu last forever lah...... sampai bila2..insyaAllah...selagi hanyat dikandung badan......
nie remy nak crita pasal memori yg akan remy kongsi bersam adik2 angkat remy.... kenapa adik2?? sebab remy dapat dua bukan nya satu......bukan pilihan sendiri tapi pihak HR yg beri....tapi siapa pun remy tak kisah...... janji ohsem.....
InsyaAllah , remy akan galas tanggungjawab yg diberikan utk enam bulan akan datang.......welcome adik2 ku... welcome to remy world.... kita akan bersama sama  mencipta kenangan disini.....akan remy jaga keduanya sebaik2 mungkin...... amanah tu kenkawan......kena jaga segalanya, monitor pergerakan, latihan industri ,pergaulan, kebajikan dan juga jimba2..... he3... yg last tu remy suka......makna nya kena bawak mereka berlibur........ ayuh dong !!!! kita pusing2 malaysia..... takat KL aje la........he3
Ini adalah sebahagian dari program pengambilan pelajar dari indonesia... kalau best 1 dan Best 2 takde system pengambilan anak atau adik angkat nie.....tapi utk Best 3... program nie telah dijalankan... maknanya sebahagian kakitangan di sini diberikan adik/anak angkat secara rasmi...... siap ada majlis penyerahan lagi...... so sad!!!! sebab takut tak terpikul tanggungjawab tu... kalau dulu...remy mcm abg long jer... boleh keluar dgn sapa saja...tapi tidak utk kali nie...... cuma dgn adik remy aja yg dibenarkan...... tapi ok jugak.... sebab remy layan dua org tu jer.... masalahnya yg lain pun dah rapat ngan remy.... sian pulak nanti bila ditinggalkan.....
so buat Echan dan juga angga .... jadi adik abg baik2 ye...tak mau nakal2....... dgr ckp abg dan tekun menjalani latihan disini....... insyaAllah , abg akan memantau korang berdua dari jauh...... jadi antara yg terbaik nanti.........amin.....
so lepas nie byk lah entry2 remy dgn adik2 berdua nie...... alhamdulillah... cuti dua2 pun sama....senang nak uruskan....... same date ngan hari rest remy........ walaupun tak dapat berikan 100% perhatian... insyaAllah akan remy luangkan masa utk mereka nanti...... usah galau2!!!!!!
welcome adik2 ku........
adik echan dan juga adik angga.....
nanti korang boleh ler join club adik2 remy yg lain.... febri (best 1) daru ( best2 )

p/s :- jumba sahabat semua di next entry..... gigih nak BW hari nie..... melawat kenkawan yg remy tinggalkan semalam......he3

34 comments:

Ayie Abas said...

ooo..panjangnya nama penuh mereka yg sebenar...

Wirda Amir said...

Wahhh....bestnya...cara hidup Remy ni memang bagus la...tugas yg memerlukan seseorg yg bijak berkomunikasi,penuh kasihsayang,pandai menjaga hati dan sgt memahami....

Berjimba2 memang acara yg paling disukai ramaikan...?hehehe

Kakzakie said...

Untunglah Echa dan Angga dapat jadi adik angkat Remy. Banyak ilmu boleh ditimba - siap masuk blog lagi..

LiNda said...

untung adik2 tu dibawah jagaan remy..seronok gak ye keje remy :)

hazwan hairy said...

kalau nk bljar jga blh x?hehe....semua dri sbrang ke?

Remy hazza said...

ayie...
panjang dan unik......ada yg sampai tergeliat nak sebut.....

Remy hazza said...

wirda....
nampak best...tapi tanggung jawab berat.... bebudak nie kekadang sukar dikawal..... bila dah kenal staff kat disini...mula ler panjang kaki.....kekadang takut dieorg lupa yg dieorg student...... asyik nak happy....kuar mlm2....tu sebabnya kena pantau.....
hu3... susah jugak sebenarnya......
pengalaman dari best 1 , best 2

Remy hazza said...

kak zakie....
he3.... nanti glamer lah bebudak tu..... tapi berat tanggung jawab nie..... depan lain blkg lain.....budak2 umur 17 tahun..... nak cuba mcm2....

Remy hazza said...

linda...
he3... jimba2 dgn adik ler lepas nie..... tapi mungkin tak serapat yg dulu......takut terlebih manja.... ada yg ambil kesempatan nanti....

Remy hazza said...

hairy.....
boleh jer... letak syarat..... mana yg langgar report.... kekadang bebudaknie sukar dikawal bila dah berkawan dgn staff disini.....

dieorg nie student practikal hairy.... dari indonesia.....6 bulan... best kan..practikal kat oversea..... kita ? dlm negeri jer..

Cikgu Ma said...

ensem smuanya..hehe

afzalsukasuki said...

ramai tol adik angkat ko remy?ko angkat bebanyak ni..ko nak bwk pegi mana?ko angkat guna apa? :P

~Beb~ said...

sewonok la depa dpt abg angkat cam remy nih. pemurah~

Remy hazza said...

cikgu ma....
teringin nak buat adik angkat...habaq kat remy.....

Remy hazza said...

afzal...
dua jer.... nak angkat semua tak larat....... remy kekadang seret jer...... agak2 tak jalan...tinggalkan aje.....he3

Remy hazza said...

fm....
mekasih....depa seronok atau tak...kena tunggu dan lihat...sebab remy nie kekadang tegas sikit.... tak nak kasi muka...... sebelum muka remy diconteng arang...baik remy lumur depa dulu...he3.....besar tanggung jawab tu FM....

diana said...

panjang nya nama...tergeliat lidah akak..:p

Remy hazza said...

kak diana....
tu baru yg lelaki...kalau yg pompuan...lagi ler.....

Leeza dayasari [santai leeza] said...

leeza yakin remmy dpt didik mrk dgn baik.

3no gr33ny said...

wahh..seronoklah sahabat dapat adik angkat =)

Remy hazza said...

leeza...
insyaAllah....... doa doakan remy berjaya nanti.....

Remy hazza said...

3no gr33ny.....
seronok dapat...tapi tak seronok tanggung jawab....he3...komitmen tu yg leceh sikit...kalau yg dulu2...... tak payah nak pantau apa pun...rasa nak ajak kuar...bawak jer....

My Life's Journey said...

Bang remy ni umi pasti memang seorang yang baik hati n peramah ... selalu tengok abang remy update tentang kawan2 ..bertuah sapa yang menjadi sahabat bang remy ni ..tak kira kawan bang remy staff atau student ..semuanya bang remy layan dengan baik (^_^)

Remy hazza said...

umie.... setiap insan yg berada disekeliling kita adalah anugerah dari Allah... kena hargai walaupun kehadirannya cuma seketika...... abg remy memang hargai setiap perhubungan dan pertemuan...sebab itu lah yg mewarnai perjalanan hidup kita...

TiranaAduka said...

salam bro remy
Wah glamer abis bebudak tu erk? Hehehe nice post bro remy..

Remy hazza said...

bro tirana
wassalam bro.....thanks so much.......
kita kasi dieorg glamer sikit.....

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...wah !!! dah adik angkat rupa2nya yer...kesian juga dgn yg lain2 tu kan...moga dpt jadi abg angkat yg baik yer...:)

misz_eyza said...

lepas nie remy akan banyak ngomong pasal 2 jejaka itu lah yea hihi... wah remy siap ada club adik2 tue... handaru mmg adik da best remy la tu smp jadi gelaran hihi..

Azhafizah Md Nor said...

bestlah ade adik adik angkat ni..take care of them carefully ya.

Remy hazza said...

mama...
wassalam.....
insyaAllah...yg lain pun dapat abg yg ohsem2 jugak...... yg wanita diberikan kepada ibu2 dan kakak terpilih.... dlm 2 ke 3 org.....

Remy hazza said...

eyza...
so far...ngan handaru tu dia manja sangat.......remy dah rasa mcm adik sendiri....... tapi ngan echan dan angga nie.... cerita baru bermula... tapi nampak keduanya masih malu2.... tak mcm daru tu..... 1st day jer dah sibuk nyakat remy......terlebih xtive....

Remy hazza said...

azhafizah....
insyaAllah... amanah tu...... nampak senang tapi tanggungjawab besar.... harap sangat dieorg nie tak nakal2.....nampak muka mcm budak baik2..... amin...

ayut said...

pengenalan adik angkat remy dh ala2x af pulak..hihihi

Remy hazza said...

ayut...
remy suka jadikan ianya special...... sebab itu kenangan buat remy satu hari nanti....

 

Template blog ilham dari alif ismail