Friday, December 21, 2012

My boss Birthday.... Ohsemmmm cup cake !!!

selamat ptg semua.....
salam ketemu lagi..... usah galau2.......
he3... sejak berkawan ngan adik2 indon nie...dah semakin international bahasa remy......
so apa yg remy nak cerita kali nie?
comel tak ??? inilah cupcake special utk boss remy....... dibuat oleh kak fazie dan dihias bersama2 utk mencantikkan nya..... cis...masuk bakul angkat sendiri..... tapi apa yg remy nak ckp..sambutan birthday boss remy  tahun nie memang ohsem...lain dari yg lain.....
remy pun hias Meal presentation room pun ala kadar jer..... tapi nampak jugak happening dlm pic nie...meriah dgn kehadiran rakan2 dan bos2 yg lain.......selain dari cup cake yg ohsem , menu lain yg menjadi sajian adalah nasik arab lamb mandi .... roast chicken arabic spice ....arabic pickle ...arab bread bersama humus dan juga chicken boxing beserta fried spaghetti western style plus buah buahan serta karipap goreng....
Meriah dgn makanan..... terkejut jugaklah Boss remy Chef Razaha nie.... walaupun remy rasa dia macam dah tahu ada suprise utk dia ptg tu..... he3.... remy sempat jugak hadiahkan sesuatu utk bos.... Nikon lens.! sayes... tapi bukan lens betul ler.... thumbler jer...but limited edition...tak jual kat pasaran.... manakala kak liza ngan miza hadiahka model pesawat malaysia airlines fredom utk bos.... bisness remy jugak tu....he3
Semua yg hadir dgn happynya sudi menyanyikan lagu happy birthday utk bos remy nie...dan juga mengaminkan doa2 utk beliau..... so buat boss remy chef razaha.....
"happy birthday tu you !!!! , semoga panjang umur dan murah rezeki selalu "
team chef office
p/s :- next entry pun pasal birthday jugak kut!!!!! tungguuuuuuu

46 comments:

boni kacak said...

comel gila cupcake tu... rasa pun mesti sedap tu.. bro, mohon hulur seketul dua.hehehe

Remy hazza said...

bro boni...
boleh aja.... nak byk pun boleh...tapi bro kena jadi boss remy dulu ler.....

C'Jai said...

selalu dapat tengok menu yg ohsem kat sini..

Ayie Abas said...

boss baik nih..sbb tu anak buah sayang sgt...:D

pinkcolour82 said...

comeiiiiiinya.......cupcake tue ^_^

Cheq Kaq said...

Alahai......enak bangattttt nih..nk gakkkk...:p

izan mama mia said...

wah..hebat meriahnyer...hapy besday bos..ehe..tumpang bos..

man said...

Hepi besday bos awk..hehe

diana said...

ya ampun..buah nenas..
comel nye la dia kat dalam tray tu..heheh

blog-tips-kurus said...

bos ade anak bujang lg tak?
hoho!

Remy hazza said...

cjai...
menu biasa jer tu...hari2 masak utk pesawat.... cuma utk event..kasi special sikit....

Remy hazza said...

ayie...
mesti ler... boss remy rasanya yg terbaik pernah remy jumpa..... boleh bertolak ansur dan cool..

Remy hazza said...

cik mala...
comel kan......siap ada pic lagi.... itupun kerja last minute.....

Remy hazza said...

cheq kaq..
boleh aja... mai keje ngan boss remy.... mesti dia kasi satu....

Remy hazza said...

izan mama mia....
boleh aja...... setahun jer lagi...pastu bos dah takde.......harap2 boss sambung...dpt lebih lama lagi.....

Remy hazza said...

man...
terima kasih... insyaAllah...boss remy baca entry nie nanti.....

Remy hazza said...

kak diana...
buah nenas jugak yg akak nampak ye... remy pun tak perasan.....he3

Remy hazza said...

blog tip kurus....
mesti lah ada.... hensem2 lagi......
sama mcm bapaknya......

My Life's Journey said...

Wahhh kalau rupanya dah cantik ....mesti sedap juga ni .. biula tengok makanan banyak2 ni ..perut umi pun dah krok krok gak bang hihi

mat ari jadi buat bos bang remy (^_^)

Remy hazza said...

umie...
terima kasih.....
rasa cup cakes tu???? he3... hanya sapa yg mkn jer tahu.......

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...woow bestnya ada staff yg baik mcm ni ...makanan tu semua pun sedap2nya...:)

Cikgu Ma said...

mintal seketul cupcake tu remy..hehe

happy birthday to your boss

Hnahdy said...

sayang plak nak makan cupcake. macam letak manik2 pink je tu boleh makan ke x? ka kek tu sekadar hiasan .heh

My Life's Journey said...

Mat pagi bang remy (^_^) .. betul tu bang ..sapa yang makan baru tau rasa ..tapi umi yakin rasanya memang ohsem!!

misz_eyza said...

wah bestnya bos remy tu.. dapat anak buah yang sporting.. siap buat birthday party lagi...hihi...

miz ruha said...

comelnya cup cake...
makanan pun nampak sedap....
happy birthday buat bos remy.... :)

Remy hazza said...

mama
wassalam.... boss yg baik...anak2 staff mesti sayang...tu yg special tu......

Remy hazza said...

cikgu ma....
terima kasih...... nanti kita hantar cup cakes tu...kalau ada lagi ler.....he3

Remy hazza said...

hnahdy.....
eh!!! semua boleh dimakan kecuali gambar tu jer..... yg lain tu memang kek deco...bebola kecil tu pun boleh dimakan......gula

Remy hazza said...

umie...
ohsem kek utk bos yg ohsemm jugak..... baru rasa special..... kek tu simple jer.....cuma cup cakes...tapi dihias cantik...tu yg menarik.....

Remy hazza said...

eyza....
kat sini memang semua boss disambut.......special..sebab kek dan makanan memang dah ada... terus order......on the sport dibuat.....

Remy hazza said...

miz ruha...
terima kasih wish utk boss remy...comel kan cup cake tu..... syg nak mkn.....

Azhafizah Md Nor said...

mmg ohsem lah celebrate camni.nak jugak cupcake tu cam sedap je..btw,happy blated bday untuk bos remy ya

shidaR said...

wahhh karipap pusing nakkk :)

LiNda said...

alahai..cutenye cupcake tu, suke linda tgok. Teharu le bos remy kan. :)

ishy77 said...

nak cikit kapkek!

ayut said...

cupcake dia mmg ohsem...like~~
hahaha..utk bos remy..happy belated bufday...

Remy hazza said...

azhafizah....
terima kasih.....nanti bos remy baca entry nie.... he3..dia selalu bukak.....
cup cakes tu memang menarik....
saja buat kelainan utk boss

Remy hazza said...

shida...
karipap tu walaupun nampak pucat...tapi rasa dia tak pucat..... sedap...

Remy hazza said...

linda...
itulah...... skrg dah pi holiday kat kk...bulan depan duty travel ke mauritius...untung jadi boss kan....

Remy hazza said...

ishy77....
ambil jer...... byk lebih tu.....he3

Remy hazza said...

ayut....
insyaAllah... mesti bos remy tersenyum nanti...sebab bos remy kekadang baca blog remy nie.....

Hanif Idrus said...

Hiasan makanan pun kemas....
Cupcake pun comel.... .
Inilah kepakaran org kerja makan2 ni. Hahaha.

Hapi besday utk boss awak..

TiranaAduka said...

nice la kek tu.

Remy hazza said...

bro hanif....
boss remy special..... jiwa muda..... pastu happening...... sambutan pun kena ler happening......

Remy hazza said...

bri tirana....
cup cake biasa jer..... cuma disusun menarik......

 

Template blog ilham dari alif ismail