Monday, December 3, 2012

Twilight - the breaking Down - Part two - FOREVER.....

It's was perfect ending !!!!!!
that my word.... setelah sekian lama remy follow sequel twilight nie..akhirnya sampai jugak ke penghujungnya.......pengakhiran kisah cinta bella dan edward dan persahabatan nya bersama jacob....

remy suka sangat2....walaupun dah terlewat menonton pengakhiran episod twilight kali nie..... jeless remy tau sebab korang tgk dulu....... dah ler remy die hard fan crita nie.... yg lepas2...remy lah juara...first day jer terus tgk.... tapi bila yg akhir nie...dh seminggu lebih baru dapat tgk...hu3...tak usah meroyan lebih2....jom kita review sikit......

Kalau breaking down part 1 dulu ramai yg complain pasal crita meleret sampai nak kawen pun setengah jam...tapi kali nie remy rasa nak berkelip mata pun sayang.... tak nak miss moment2 terakhir dlm nie...... pada remy...memang perfect ending... kisah bermula apabila bella mulai sedar selepas melahirkan anaknya renesmee dan bertukar menjadi vampire......

Bella mula mengalami perubahan dalam dirinya dan mula menyusuaikan diri sebagai seorg vampire dan manakala jacob menjadi pelindung kepada renesmeee kerana dilahirkan sebagai half human..... tanpa disedari pada suatu hari aksi bella dan anaknya telah diintai oleh irina sehingga disalah tafsir bahawa  renesmee adalah immortal dan perlu dihapuskan.......

Irina mula menghebahkannya kepada pihak Voltri dan bayangan kedatangan pihak voltri dapat di visionkan oleh alice.....Ini merupakan ancaman buat mereka semua kerana mereka semua mungkin akan dimusnahkan oleh pihak voltri. Jalan terakhir mereka sebelum diserang adalah dengan mendapatkan saksi bahawa renesmee bukan immortal seperti yg disangka....


pada masa yg sama juga alice dan jasfer telah menghilangkan diri....ini lebih menyukarkan mereka.....bella dan cullen family mulai mencari kawan vampire mereka utk mendapatkan sokongan......

kesemua sokongan mula berkumpul di rumah cullen dan bersedia bersama jacob and friend ( puak wolf ) utk menerima serangan dari pihak voltri.pelbagai rahsia dan kelebihan masing2 dipamirkan sehingga kepada bella yg mempunyai kuasa  istimewa yg mampu menjadi penghalang. 


Tiba saatnya pihak cullen bertemu dgn voltri dan mula berbincang utk mencari kata damai...... kebenaran terbukti tapi pihak voltri tetap dgn pendirian utk menghapuskan renesmee.....kemunculan alice dan jasper dgn tiba2 merubah segala galanya......

disitulah klimak cerita nie bermula........penuh dengan pertarungan , kematian dan kehilangan.......cullen and pren dgn bantuan dari jacob and wolf dan juga pihak voltry dgn ago serta kuncu2nya...
adakah vision dan bukti2 alice dapat meleraikan semua????  tu kena tgk sendiri.......tapi remy suka sangat ending cerita nie......terbaek!


berakhir sudah twilight saga ...... buat penggemar tegar siri nie.... memang akan berpuas hati......mcm yg remy kata tadi...the perfect ending..... byk kejutan diakhir cerita nanti.......kesudahan cinta mati bella dan edward..... persahabatan bersama jacob...... dan anak yg comel Renesmee !!!! selamat menonton......


P/s :- lepas nie gigih nak kumpulkan set dvd filem nie semuanya .......dari mula hingga akhir........

sumber pic dari google :- Thanks so much!!!!

51 comments:

Domu-kon said...

misz domu hanya tgok first sequel je.. then dah tak tgok.. tapi yg last nie cm best jer..

Jue Jaynee said...

sedih sangat2..jue lagi belum tengok..

Ayie Abas said...

filem last nih lagi berseri sbb ada budak pompuan yg comeyyy tu...ayie suka tgok poster yg last tu... :)

Wana Owen said...

setuju!!!memang perfect ending.2,3 hari lepas tengok citer ni masih lagi tersenyum-senyum sorang-sorang bila teringatkan ke'sweet'an bella and edward dlm cite ni.=p

Nurmujahidah Ismail said...

muja tengok cter ni sikit2,, sekerat-sekerat je,, hahaa,,, sangat tak up to date,, http://mujadafewa.blogspot.com/2012/12/biarkan-sahaja-dia-dengan-kekecewaannya.html

Aien Alien said...

SAYA SANGAT BERPUAS HATI!! happy ending yg ohsemmm sekali, terkejut pun ya jugak. hehe. bertuah JACOB :D

Eraz Fadli said...

Assalamualaikum.. Tak berpeluang nak tengok movie ni lagi..

BTW, thanx sebab selalu support blog saya.. ;)

Mar Haini Abdul Rahim said...

xtengok cite ni.. hehehehe. pastu kena kutuk kaw2 ngn kak ipar, hihihihi. die kate bes :D

Semut Senyum said...

pompuan kalau tengok cite ni, sebab hero dia hansem! hansem. ehheheheh

Remy hazza said...

domukon...
kena tgk semua..... baru tahu yg hujung nie camner....

Remy hazza said...

jue jaynee...
sabar ye,,... nanti mesti dapat tgk....

Remy hazza said...

ayie...
betul ...kemunculan renesmee memang dinantikan... sebab dia half human..... cepat membesar dan istimewa....

Remy hazza said...

wana owen....
thanks sis..... setuju ngan remy.... memang remy suka sangat ending nie....penuh muslihat....dan tak sangka..... tapi puas....

Remy hazza said...

muja...
crita nie kena tgk dari yg first..... baru faham kenapa dan mengapa...... kalau tak follow rasa mcm tak best sebab slow jer jln ceritanya......

Remy hazza said...

aien....
kita serupa.... vision alice yg terakhir cukup indah utk dikenang..... bertuah jacob tu......

Remy hazza said...

eraz fazli...
kena pi tengok sebab ini adalah yg terakhir.......

remy pun akan support saudara disana.....

Remy hazza said...

mar haini....
bagi yg follow crita nie dari dulu... inilah saat yg dinantikan... keseduhan semua konflick.... nanti bila free try tgk dari mula... mesti layan nanti....

Remy hazza said...

semut senyum...
he3... betul2... sebab nak tgk hensemnya vampire dan juga bestnya body jacob !!! bila la nak dapat body cam tu !! ha3...berangan jer la remy nie....

Hanif Idrus said...

Aku tak follow cerita ini...nak beali satu set filem ini dan tonton sampai habis..heheheh
Tak saggup follow up ..tekena macam filem Harry Porter dan Lord Of The Ring....huhuhhuu.
Bertahun menunggu..jenuh kaki aku ..hahahahaha

Aishah Jahirah said...

xikuti cite ni...selalu baca review kat blog org je.mcm kat sini...heheh.
p/s:blh je msak semua sekali dlm pemanggang ajaib tu.hehee ikut kreativiti msg2...:)

miz ruha said...

tak aci... tak aci...
tak tengok lagi movie ni... huhuhu...

LaLa mhdnor said...

x pernah tgk pun cite twilight sebelum ni, tp tau la sikit2 jalan cite dia.

tapi bila lala tengok trailer cite yg part last ni macam excited pulak lala nak tgk.

first day kuar lala dah tengok taw, hahaha... kalah org yg minat :P

boni kacak said...

pergh...macam menarik betul ni bro?? sampai nak berkelip mata pun rasa sayang.. adeh.. aku kena layan jugak ni...

::cik asha:: said...

suka tgk anak bella..sangat cantik budak tu..jacob pulak ensem giler..hehehe..

part yg best masa diorang lawan2 tu la..ingatkan betol2 diorang lawan..sekali bayangan saja..grrrr..opsss tercerita pulak..

apa2 pon mmg best la..puas hati dapat tgk..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

best kan... haaaaa... leeza dh ckp dh.... thumb up.

Shasha Yacob said...

saya tengok cerita nih dari awal sampai akhirnya ini belum lagi berkesempatan nak tengok, jeles sangat dekat orang yang dah tengok. mesti cepat cepat tengok nih. my edward. hihi

aku-saya-alam said...

salam bro remy.
Pekabar di pg selasa ni?

afifudinsohaini said...

Tak berapa minat twilight..hehe

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...anak mama yg sibuk sangat nak tengok cite ni tapi belum ada masa nak pi...:)

Kancil 8349 said...

belum tengok lagi..

Remy hazza said...

bro hanif....
he3.....
betul tu.... bila nak tgk sequel...kena flashback balik...... bertahun baru habis..... nie dah yg baru pulak...the hobbit...part 1...

Remy hazza said...

aishah....
hu3.... best crita nie... sapa yg pernah baca novel dulu ler......he3
pemanggang tu memang menarik...yg penting takda minyak...tu yg bagusnya.....

Remy hazza said...

miz ruha....
kena main aci2 ler.... pi tgk cepat.... memang best!

Remy hazza said...

lala....
best kan....endding cerita nie memang terbaik dlm semua siri.... himpunan kesemua watak yg terdahulu.......
kalau suka ... kena tgk dari mula ler cerita nie.....

Remy hazza said...

bro boni.....
kena pi tgk bro....... rugi nanti..... cerita best dan terbaik dari yg dulu dulu

LiNda said...

best kan..rase nk tgok lagi. tp xsyokla sebab da smpai ending..jaln cite memang menarik, byk aksi..budak tu pun cute je :)

Remy hazza said...

cik asha....
he3... bets kan.... sapa pun tak perasan yg semua tu adalah bayangan..... dah habis baru tahu..... baru semua.... ooooooooooo.........

Remy hazza said...

leeza....
ya betul...thumb up!!!! memang tak rugi penantian kita selama hari nie......

Remy hazza said...

shasha....
kena pi cepat...sebelum dah kuar dari cinema.... nak puas kena tgk kat cinema.....

Remy hazza said...

bro tirana....
baik2 saja bro...... busy dgn keje...nak buat entru pun tak sempat..apatah lagi nak BW..

Remy hazza said...

afifudin....
betul...tak semua minat.... sebab nie kisah cinta yg meleret..... tapi sapa yg dah tgk dari mula...mesti nak tahu kesudahannya.....

Remy hazza said...

mama..
wassalam..... mama pun boleh pi tgk... ending nie penuh aksi dan debaran.....

Remy hazza said...

kancil...
dah kembali ya...... nanti kancil tgk tau!

Remy hazza said...

linda...
sama ngan remy...mcm nak repeat lagi cerita nie..... tak puas... dah ler yg terakhir......

diana said...

akak tak pernah layan citer nih..:p

A.I.Z.A.T said...

Salam bro remmy..

cite kali ni agak ok la dari yg sblm ni..terutama part lawan2 yang last tu..mmg gempak..hehe

http://aizatbest.blogspot.com/

Remy hazza said...

kak diana....
akak kena layan...baru ohsemmm....

Remy hazza said...

aizat..
betul tu...last episode..... memang penutup yg terbaik....... yg part gasak tu cam real jer kan...padahal vision semata....

C'Jai said...

heheee..maap la remy akak tak tau menahu pasai citer tu..nak beri ulasan pun takde point..heee..

terima kasih selalu singgah blog akak..walaupun kekadang akak tak berkesempatan ke sini..

Remy hazza said...

cjai...
remy tak kisah kak...... biarpun bukan selalu...akan tetap remy hargai...... cam remy jugak kak.... bkn sentiasa boleh BW nie... ada time...remy kejar mana entry terlepas.... nak juga baca......he3
walaupun kekadang entry dah basi.....

Mas Zull said...

assalamualaikum remy....anak mama nak pi juga tengok cite ni pd hari cuti dia rabu ni n balik keje tadi dia terus booking tiket mama pun turut kena ikut sekali pergi...sebenarnya dah lama betul mama x pergi tengok movie kat panggung ni...hehehehe..:)

 

Template blog ilham dari alif ismail