Friday, December 21, 2012

MAS Kids Day ...... remy kena smash!!!....he3

Salam bertemu lagi sahabat semua.... pagi jumaat penghulu segala hari....... hari2 indah yg suram buat keluarga remy sekali lagi......kalau dua minggu lalu remy kehilangan bapa saudara yg remy panggil pakngah.....mlm tadi remy kehilangan lagi.......isteri pakngah remy pula menyusul.......arwah makngah akan dikebumikan hari nie........ semoga arwah tenang disana..... mungkin telah ditakdir pakngah dan makngah sehidup semati...........Kuasa Allah.... hanya dia yg bijak merencanakannya....
Al Fatihah........
Oklah.... back to the entry....MAS kids Programme..... camner tu ?? ini merupakan programme tahunan anjuran Malaysia Airlines.... special utk Anak2 kakitangan MAS. Cuma kali nie yg hadir taklah kecil2 mcm last year... tapi kali nie lebih kepada kanak2 12 tahun keatas....... seramai dlm 35 orang semuanya termasuk pengiring.
Remy cam biasa one of the prod member kena attend dan bwk budak2 nie berjalan.... buat touring , explain dan juga menjawab segala pertanyaan dari anak2 tersebut....... goyang dik!!!!! memasing speaking berterabur..... and Of course kebanyakan ank2 nie , anak kepada kapten2 pesawat dan juga org2  atasan MAS....
sebut jer..... tahu jer dieorg nie... kalau remy kata coldroom tu sejuk..dan rasa mcm kat beijing or london. sekali dia ckp..."bang, last year saya pi vacation kat holland lagi sejuk bang " ha3.... sekali kau terkena smash!!!!!
Memula sampai jer...remy dah sambut kat lobby , bwk ke meal presentation room sebelum diberikan penerangan serba sedikit dari manager production..... lepas tu safety tip dan rules in kitchen dari safety department...... lepas tu remy ler pulak kena ambil alih... kasi pakai baju yg ala ala doctor tu ( duskcoat ) utk semua .... meriah sebab satu saiz jer.....mula ler kalau yg badan kecil tu nampak baju cam baju kelawar sebab besar......he3 ..tapi sebelum touring bermula.... kita semua posing dulu...... nanti takde pic utk entry abg dik! he3
Banyak jugalah pertanyaan dari adik2 nie semua...mungkin semangat ingin tahu amat mendalam...maklum lah byk benda baru yg dieorg saksikan.......sebenarnya programme satu hari dieorg nie bkn kat tempat remy jer... tapi seluruh Mas area..... sebelum ketempat remy... dieorg sudah ke Mas hanger @ engineering utk merasai manaiki pesawat AB380 dan merasai suasana didalm pesawat tersebut...cuma tak terbang ler.....
dah habis programme kat situ, baru dieorg dtg ke bangunan remy .... hampir empat jam juga programme perjalanan lawatan kanak2 tersebut ke dapur penyajian..... meriah dan happy2 semuanya......remy pun happy jugak sebab dieorg suka sangat kat remy...... tu yg boleh mkn lunch sama2..... remy kan suka kanak2....... happy bila tgk dieorg......
Programme kat tempat remy berakhir selepas lunch sebab kanak2 nie akan terus kelana jaya utk lawatan ke MAS academy...... tempat latihan kakitangan pesawat malaysia airlines .kalau bernasib baik mungkin dpt merasai suasana dlm stimulator cockpit pesawat.... yg tu memang ohsemmmmm..... leh belajar memandu....

sampai jumpa lagi adik2 MAS nie......
have a nice touring........ 

35 comments:

pinkcolour82 said...

Al-Fatihah......

pinkcolour82 said...

Al-Fatihah......

Remy hazza said...

cikmala...
terima kasih.....
dah sampai masanya...kena redha....

Aien Alien said...

salam takziah buat Abg Remy sekeluarga... Al-fatiha...

zana-norzana said...

Al-Fatihah...

Embun Melati said...

bertuahnya anak2 MAS kan..:)

Remy hazza said...

AIEN...
terima kasih.

Remy hazza said...

kak zana...
Terima kasih kak...

Remy hazza said...

embun melati....
itu lah..... kelebihan yg mereka nikmati dari kanak2 lain.....
pengalaman...

Hnahdy said...

untungnya.. tu ada yang dah terbayang2 nak jadi chef.

Cho Zila said...

akak baru nak kata sehidup semati.. remy dah kata dulu.. inilah suratannyer Allah lebih mengetahuikan..
tak nak kasi yang bukan anak MASke? beruntung anak2 MAS...

miz ruha said...

salam takziah buat family remy...

seronoknya bebudak tu semua...

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...seronoknya mereka dpat jumpa remy n yg lain2 juga...:)

ayut said...

mesti dlm rmai2x bdak tu ad yg nk jd pilot pasni..hihihi

My Life's Journey said...

umi nak ucapkan takziah atas kehilangan bang remy sekeluarga ..moga kedua2 arwah ditempatkan orang2 beriman ..amin2

waaa best nya aktiviti bang remy bersama budak2 (^_^)

3no gr33ny said...

budak2 zaman sekarang memang kena berjaga2 untuk berkomunikasi dengan mereka..kalau tidak memang senang je kita dibulinya

boni kacak said...

mungkin itu namanya jodoh hingga akhirat.. sama2 kita doakan agar mereka ditempatkan di tempat orang2 yang beriman dan beramal soleh kepadaNya..amin..

Remy hazza said...

hnahdy...
betul tu.... ada yg menunjukkan minat.....

Ayie Abas said...

macam dah berjanji sehidup dan semati...x lama suami pergi..isteri pula menyusul...

salam takziah pd keluarganya... al fatihah...

untung la anak2 kakitgn MAS

Remy hazza said...

cho zila.
mekasih kak.....
itulah..... kalau diberikan peluang anak2 org lain...mesti best kan.....

Remy hazza said...

miz ruha...
mekasih .....
bebudak tu happy2 semuanya....
happening bila bergambar

Remy hazza said...

mama
wasslam..... memang nampak sangat dieorg teruja nak melawat... mcm2 nak tanya......

Remy hazza said...

ayut..
insyaAllah... kalau dah ada bapaknya pilot...mesti ada anak yg mengikut langkah nanti....

Remy hazza said...

umie....
terima kasih..... kena redha pemergiaan keduanya.....

bersama budak2 nie memang best......mcm2 benda depa nak tahu.....
lepas tu...bila kita cerita... mesti bunyi....ooooooooo

Remy hazza said...

3no gr33ny....
bebudak sekarang... internet dihujung jari..... lagi pantas deiorg dpt info..... siap tanya remy pasal semi product food , freshness dan food control lagi.....

Remy hazza said...

bro boni....
Amin...mudah mudahan....remy pun doakan begitu.....

Remy hazza said...

ayie...
Amin... terima kasih ayie......insyaAllah....

memang beruntung... pengalaman yg tak ada ditempat lain......

C'Jai said...

menarik programnya..

apa pun takziah dan al fatihah untuk arwah mak ngah..

Remy hazza said...

cjai....
programme yg byk info buat student2 tu......
mekasih...doakan mereka tenang disana....

misz_eyza said...

al-fatihah buat arwah mak ngah remy... semoga rohnya dicucuri rahmat.


wah ingatkan tadi remy kena smash apa hih.. rupa2nya adik2 nie lagi advance yea.. maklumlah anak org2 besar..

Azhafizah Md Nor said...

salam takziah..


mmg seronok bersama budak budak kan.

Remy hazza said...

eyza..
terima kasih....
he3...adik2 nie memang educated sikit..... mungkin sebab anak2 kapten dan kakitangan besar.... so byk ler soalan dari dieorg.....
sampai kekadang remy pun tak terlayan....

Remy hazza said...

azhafizah...
terima kasih...
remy memang suka layan bebudak....sebab comel2.......

TiranaAduka said...

pergh ..relexs..

Remy hazza said...

bro tirana....
seronok......best budak2 nie....layan jer....

 

Template blog ilham dari alif ismail