Monday, July 9, 2012

the amazing spiderman......

Salam ketemu lagi sahabat semua......slm ptg isnin.......
Remy mintak maaf byk2. semalam dan hari nie tak sempat lagi remy nak blockwalking.......sebab semalam jalan2 kat times square sambil buat benda feberet remy kat situ...... apa lagi , tgk movie ler......hari nie pulak sibuk dgn haji sampling........
Sebenar remy nak tgk dua cerita best !so antara dua pilihan remy yg comfirm nak sangat tgk.... antara spiderman dan juga ice age4... so pilihan remy ke spiderman dulu......lah....sebabnya nak tgk kelainan spiderman nie dari hero yg dulu......so camner kali nie ?????
well , memang ada kelainan dari spiderman yg dulu.....ini bukan sambungan atau sequal, tapi adalah spiderman yg baru dgn kisah permulaan yg baru......semua berlainan dari apa yg kita pernah tonton dari filem terdahulu.....walaupun konsep jln cerita adalah sama...... hero spiderman kali nie bukan lagi seorang yg nerd dan lurus tapi cute boy yg sifatnya ingin tahu dan more genius....
kisah bermula bila seorg budak lelaki yg comel bernama peter parker ditinggalkan ibu dan bapa kepada pakchik dan makchiknya.... uncle Ben dan juga untie May. ibu bapa peter menghilang sehinggalah remaja tersebut membesar dan belajar disebuah kolej.
penemuan sebuah beg lama peninggalan bapa peter di bilik bawah tanah uncle ben sewaktu mengemas merupakan titik permulaan cerita spiderman ini....didalam beg tersebut peter menjumpai satu dokumen rahsia project bapanya bersama seorg sahabat Dr curt Conner.
Peter cuba menjejaki Dr Conner utk mengetahui lebih lanjut project tersebut sehinggalah peter menyamar sebagai pelatih utk memasuki Oscorp building utk mengetahui dgn lebih lanjut rahsia tersebut..... disitulah peter telah memasuki makmal rahsia menyebabkan peter telah digigit oleh labah2.....Peter cuba berbaik  dgn Dr Conner telah berjaya menghasilkan formula genetik utk menghasilkan tangan kerana DR conner seorg yg kudung.....
Peter pulak telah berubah sifat menjadi seorang spiderman.... kat sini byk scene yg kelakar... penyesuaian peter dan juga klonflik antara tugasan seorang pelajar yg jatuh cinta dan pada yg sama excited dengan kelebihan yg dimiliki....... pada suatu hari uncle Ben telah mati ditembak , dgn itu spiderman cuba menjejak penjahat tersebut dan menjadi sebahagian dari tugas harian utk membanteras jenayah....
malangnya spiderman tidak dapat diterima oleh NYPD terutama Captain Stacy iaitu bapa kepada buah hati Peter - Gwen Stacy....
Segalanya berubah setelah dr conner telah bertukar kepada The lizard akibat ketidak seimbangan formula mula berniat jahat kepada seluruh penduduk New york....
so nak tahu kesudahan bagaimana the lizard ditumpaskan,
percintaan antara peter dan juga gwen stacy , konflik kekeluargaan juga kisah seterusnya..... tu kena pi tgk kat pawagam ler......he3
Yg penting ada kelainan spiderman pada kali ini....jalan cerita yg pantas...... spiderman pun teruk jugak kena hentam...... tak kuat mana pun... dan yg penting, spiderman tak bersembunyi sangat disebalik topengnya.......
mungkin sebab hensem kut !!!! ha3...
so selamat menonton...... pada remy, ohsemmm jugak spiderman kali nie.......

18 comments:

Royan Sableng said...

the amazing spiderman

visit back ya

baguznet said...

mana cerita Ice Age 4 nya? anak aku minat betul dengan Ice Age nie... sampai conquer tv kat rumah

Buat Jus Pegaga

Remy hazza said...

royan....
wait for me........

pinkcolour82 said...

pakwe Cikmala g tengok ari nie,,,,,tak bawak Cikmala ,,,huaaaaaaaaaaa
nak tengok gooooooppppppp...heee

Remy hazza said...

baguznet.....
bro.... remy sempat tengok satu jer...... ice age dlm minggu nie jugak..... remy pun tak sabar nak tengok......

Remy hazza said...

cik mala.....
ala cian nyer.....pakwe pi tgk dulu..... takpe... nanti ajak dia tengok lagi.....

pinkcolour82 said...

takdeq maknanya en.Remyhazza....takdeq arapan ler nop tgk kat panggung..tgk cd je la gamoknye...heheheheh

Remy hazza said...

cikmala....
he3....
usah berkecil hati......
nanti ajak pakwe tengok crita lain pulak....... ice age ke.....

Azian Elias said...

bila lah nak tgk wayang ni.. asyik tak jadi je..

Bitt (doubleIS) said...

huhuhu yes banyak yg kelakar kan :)

Remy hazza said...

kak azian....
ada tu....
tunggu jer........

Remy hazza said...

bitt....
yup......memang lain dari spiderman yg dulu dulu.......

Aien Alien said...

tengok spiderman dah kurus...nampak benar ler lain dari yang dulu. hehe.

Remy hazza said...

aien.....
he3... yg dulu badan kechik... yg baru kurus tapi tinggi......

afzalsukasuki said...

haha remy tengok gak spedermen ea?haha.afzal baru nak layan ice age minggu ni sbb bbudak kata lagi besh dari madagascar 3.isk3 tu yg buat aku tak sabar tu

Remy hazza said...

zal...
remy nak tgk hari khamis nie...... dah tak tahan rasanya.......cam memanggil2 jer ice age tu.....

SHAHIDA SHIDA said...

wah....macam seronok je...beli CD dia je lah...mak tak kasi tengok wayang huhuhu...:)

Remy hazza said...

shahida....
kecian nyer....
cuma try ajak mak tengok sekali..... mesti nak punya.....

 

Template blog ilham dari alif ismail