Friday, July 13, 2012

RTM datang for media sampling.......

salam utk semua........
byk pulak entry remy nie ..... cam busy jer hidup dgn pelbagai xtvt.........tapi life must go on........
itulah rentak perjalanan........

oklah, kali nie remy nak crita pasal sampling pulak....... lagi sekali utk media....... sebenarnya aritu remy tak sempat langsung nak snap pic semasa CNN dtg......cool kan ? CNN masuk dapur.......remy masa tu busy ngan satu event yg lain.... so tak sempatlah nak tgk CNN buat rakaman dan juga interview chef hari tu...... tak de rezeki ler tu.....

lepas CNN dtg , kali nie local Tv pulak masuk...... apalagi kalau bukan RTM..... Live shooting dan interview with Chef Zahidin..... antara Chef malaysian airlines yg berkerja keras utk menjayakan menu AB380.....Menu pun byk yg direka khas oleh chef zahidin nie........ remy kenal rapat ngan dia... sebab satu classmate kat uitm dulu...... same course...kiranya dah kenal lama.....

Selalu nya Chef zahidin nie cool jer...tapi that day nervous tak hingat..... sebabnye nak buat rakaman video..... entah berapa kali take pun remy tak hingat....... asyik tersasul jer..... biasa ler...... suasana berbeza..... bila tgk keadaan tu... teringat dulu remy pernah merasai live interview kat astro.......dah lama...tapi kekadang masih ada keluar kat astro.... malu sih..... tapi remy time tu cool kan ajer muka tu...........walaupun mata terkebil2 memandang button merah kat camera tu.....

RTM datang kat tempat remy utk special review pasal menu AB380 nie.......jadinya, kena adakan meal sampling jugak lah...... walaupun tak byk yang dipesembahkan....tapi kena jugak kasi menarik......remy tlg jer apa yg patut.......janji tugas remy sempurna.....

Enjoy the pic sahabat semua.......
yummy2 utk pagi ini........
nanti ptg karang remy kasi makanan yg lain pulak.......

8 comments:

Aien Alien said...

mahu tak terkebil-kebil depan kamera....bukan selalu buatkan. lainlah dah hari2 pasti tak nebes..silap2 lancar macam chef wan..hihi.

Remy hazza said...

aien.....
betul tu.....kalau tak biasa.... mula ler dtg gabra.....

Aishah Jahirah said...

kalau saya depan kamera cam2-kaku kot...heheee..lapa tengok maknan..huhuu

Remy hazza said...

aishah.....
semua org begitu...walaupun yg dah biasa......
kalau lapar makn ler..... ambik jer yg mana berkenan....

LidiaSuraya said...

orang yang petah berkata kata bile depan "action" mesti terbeliat lidah kan?

maszull said...

assalamualaikum remy...moga akan bersedia menghadapinya...;)

Remy hazza said...

kak lidia..... camtu lah......
padahal, perkara yg dincangkan adalah perkara yg kita lakukan seharian..... tapi kalau dah gugup.....mau kelu tak terkata....

Remy hazza said...

mama....
sesamalah kita bersedia.....

 

Template blog ilham dari alif ismail