Thursday, July 12, 2012

Haji Sampling.......ramai nya.....

Salam utk semua......
selamat menunaikan ibadah Haji tahun nie........ he3...
ye ooooooo jer remy nie....... lambat lagi ler.......
tapi ingat masa itu pantas...... ia berlalu dan bukan nya menunggu.....pejam celik pejam celik...... dah masuk musim haji nya......
kali nie remy nak crita pasal haji sampling pada isnin lepas......
seperti biasa haji sampling memang lain dari yg lain ...... sebabnya haji sampling bukan seperti airlines meal sampling..... tapi lebih kepada pemilihan makanan dan juga menu yg bersesuaian dgn jemaah haji.....
Kiranya serombongan perasa2 makanan dan juga wakil2 dari perbagai pihak hadir utk sampling kali nie...... selalunya haji sampling we all buat kat Dewan perdana opis remy...tapi tahun nie kiteorg buat kat Meal presentation room aje.... bila tgk senarai list yg hadir tak beberapa ramai...... so better buat kat MPR jer....senang , dekat ngan dapur dan juga lebih mudah nak settup....
rupa2 nya unexpected croud yg hadir...full house..dari tabung haji, MAS charted bersama anak2 kapal , sponsor dan juga pihak penerbangan malaysia termasuk juga pihak media..... seat yg remy standby cuma 40 pax.... tapi yg hadir termasuk pihak dari remy ada dlm 60 pax..... what to do kan......sampling have to go on...... cuma time luncheon kena beralah ler beberapa pihak utk makan . kita utamakan tetamu yg hadir.....yg lain makan kemudian....termasuklah pihak pengurusan dan juga cabin crew charted tu.......

sampling success as per schedule.... pilihan menu terbaik dan juga makanan yg akan dibekalkan kepada jemaah haji nanti..... yg penting sesuai dgn jemaah ,tidak terlalu pedas dan mudah dihadam..... faham2 jer la...jemaah kita kebanyakan warga emas..... so pilihan makanan perlu kena dgn selera dan kesesuaian umur.....
so enjoy the pic sepanjang sampling haji 2012 ini dijalankan..... remy cam biasa..... tulang belakang utk sampling juga penyaji utk meja VVip....that day yg paling utama adalah keselesaan Dato'Salleh dan team dari tabung haji dan juga Pihak pengurusan Mas lebih diutamakan....
sampai ketemu lagi......
P/s.... penat baru pulang dari bangi..... remy kena wakilkan diri utk menghadiri majlis sambutan doa selamat sempena kelahiran Dato' Ibrahim Badawi. nanti remy reviewkan majlis nya.....

19 comments:

blog-tips-kurus said...

tak ajak kita pongggg!!! huhu!

*bufet berbuka puasa di mana yg best? :-)

Azian Elias said...

sedap2 gak ye food yang disediakan..

~Beb~ said...

setuju ckp remy.. skrg mse cpt betol blalu :( menakotkan.. subhanAllah.

jarang tgk remy buat sampling utk mknan2 'kita' ni. sll western n japanaese.

LiNda said...

hehe..baru ade makanan melayu, ade nasik2. nmpak sedap je tu. Memang kene pilih makann sesuai kan untuk jemaah haji..;)

maszull said...

assalamualaikum remy....baru nampak ada nasi ...betul tu buat jemaah haji mestilah ikut peringkat umur mereka kerana mereka semua dah berusia kan...:)

Remy hazza said...

blog tip kurus.....
semua buffet sedap...
setiap tempat ada keistimewaannya... janji ada duit segalanya boleh dirasa.....
tapi tak boleh makan buffet selalu.... nanti tak kurus..... he3
remy suka pi bazaar jer.....
byk pilihan......

Remy hazza said...

kak Azian....
menu biasa2 utk org malaysia.....
briyani, daging palembang , kari . ayam rica rica..... sesuai utk warga emas......yg penting selera kampung......

Remy hazza said...

FM....
betul..... semakin berusia...semakin pendek masa kita.....terkejar terburu .......sentiasa....

makanan malayu nie kurang sikit sebab airlines banyak org asingkan.....kekadang org luar tak dapat sangat nak terima rempah dan kepedasan...... tapi malay food yg org luar ingat...mesti nasi lemak.....

Remy hazza said...

Linda.....
tu sebabnya yg dtg merasa adalah org2 lama..... org tabung haji sendiri......

Remy hazza said...

mama..
wassalam.....
benar mama.... warga emas nie pilihan makanan cam atok nenek kita... tak semua yg boleh diterima.... pilihan paling tepat.... masakan yg seperti dirumah......baru depa rasa seperti feel like home.....

Nazri Razra said...

Adakah ini makanannya bila kita pi Haji nanti?. wahhh.. kira sedap sangat ler masa atas kapal terbang.

LidiaSuraya said...

remyyyyyy arini i puasaaaaaaa adoiii tergoda di pagi pagi hari nie.. kuatkan laaa imanku... huhuhuhu

Aien Alien said...

betul la abg remy...makin meningkat usia makin kita rasa cepat sangat masa berlalu. pejam celik cepatlah sampai Musim Haji nanti.


sedap2 belaka makanan...sesuai untuk jemaah haji nanti. terbang dengan kenyang...hehe

Remy hazza said...

abe....
lebih kurang camtu lah......
kalau kena harinya...... dapatler makanan yg best2....

Remy hazza said...

kak lidia....
remy mintak maaf byk2...... dugaan tu.... lagi kuat dugaan lagi besar gabjarannya......he3

Remy hazza said...

aien.....
betul...... dulu masa kita kechil....kurang tanggungjawab...... bila remaja..... kita ingat seronok... bila dah senja nie..... mula ler kita sibuk.......kan

diana said...

buah2 kurang eik??tapi memang orang tua2 kurang suka makan buah2 ni,..kan??

Remy hazza said...

kak diana......
buahan...kurang sesuai..... kalau ada pun mungkin buah yg dlm tin... sebabnya... perjalanan jauh dan buah kurang bertahan lama......

misz_eyza said...

not bad la menu nie semua utk jemaah haji...ada gabungan warna yang menyelerakan jemaah haji tue.

 

Template blog ilham dari alif ismail