Thursday, July 5, 2012

Jom Senaman ala konspirasi remy !!!!!

salam utk semua.......
selamat bertemu lagi....... senyum2 lah selalu.....
hari nie remy join segmen lagi.......
yg dinamakan

Segmen nie lain dari yg lain...... sebabnya kita boleh buat apa saja entry...... nak tahu lebih lanjut  pi kat sini
 Konspirasi blogger kreative
remy telah dijemput khas oleh 3nogr33ny
Segmen yg remy nak buat adalah Jom Senaman..ala ala konspirasi remy..ehehehe
bukan apa... dah penat2 berblogging dan blogwalking..... badan2 dan tangan2 sure penatkan.....

Hanya amik masa 7 minit sahaja untuk buat
senaman ringan ini..ikut la arahan ni betul2...

ni ala taichi sikit la...
sebagai intro dan warming up..


tiru la macam ni...
untuk melegakan bahu dan leher..


wa..wa.. aaa


gerak kekanan kemudian ke kiri..


gerak ke kiri kemudian ke kanan


ikut je ler... jangan terpusing kepala udah la..


tepuk kuat kuat kat dahi..
ni untuk hilang mengantuk..


dah tu buat gerakan tangan dan badan...
buat macam happy aje..


kemudian goyang2 kaki dan badan sikit...


so camner ????? ade lega tak ????
kalau dah lega apa lagi..... jom join segmen

remy nak tag 2 sahabat kreatif remy pulak.....

selamat mengkreatifkan diri...... yang lain pun boleh jugak join..... buatlah apa saja entry......janji ohsemmmm!!!
selamat bertemu lagi......pren!


30 comments:

Zul De Alexis said...

wah! kreatif..hahaha..boleh try nie..

Remy hazza said...

Zul....
thanks.....
try jgn tak try.......
dah berkesan.... habq mai..... he3

LiNda said...

huaaa..kretip nye remy, suke tgok gerakan ke kanan n ke kiri tu. cute gilerr

Aien Alien said...

wah...comel je kalau buat ni. haha. kreatif la abang remy!!

My Life's Journey said...

Hahaha geli hati umi tengok kartoon tu bergerak ..bang remy ni memang kreatip la!!

Aishah Jahirah said...

sat gi kalau buat semua org tgk...pehal budak ni..hahaa

Domu-kon said...

7 minit tak cukup nie..kena sejam..hehehehe...

Ayie Abas said...

kreatif laa remy....nanti ayie fikir kan nk buat apa...hehe

terima kasih..remy.... :D

Aishah Jahirah said...

lupa la...tq tag saya..insyaallah kalau ada idea kreatif saya join...:)

Remy hazza said...

linda....
mana ade..... copy paste jer....
jom bersenam....

Remy hazza said...

aien.....
senaman bermula dirumah..... he3

Remy hazza said...

umie.....
sesuai utk ibu2 mengandung......
he3..... jgn tak bersenam....tau..

Remy hazza said...

aishah.....
buat kat rumah tau.... kat tempat awam boleh gak...tapi kena buat ramai2.....

Remy hazza said...

domukon....
kalau sejam sempat ker nak blogwalking...... he3.....
asyik bersenam jer.....

Remy hazza said...

ayie....
remy percaya , ayie paling byk idea kreatif..... buat ilustrasi pasal blog tu pun ok jugak....

Remy hazza said...

aishah...
tak semesti nya kreatif...... jadi ada yg menarik..... sure ade punya......cuba check balik syarat2 kat blog penganjur....

3no gr33ny said...

hahahah..kelakar la..bila hamba tiru gerakan tu maka roomate hamba tengok terkebil2..ahahah

Remy hazza said...

3no gr33ny
he3..... buat jgn tak buat.... ajak dia ikut sekali...... baru tak penat blogwalking......he3

~CAHAYA~ said...

haha kelakar la ajar senaman dgn kartun...tp kepala pusing tu xbole ikut, mau tergeliat kepala..huhu
senaman lain pn byk yg sy xbole buat...almaklumlah..huhu

Remy hazza said...

cahaya.....
buat permulaan, buat yg ringan2 dulu...... he3.... yg pusing kepla tu...kalau sapa2 boleh buat , memang teror giler.....he3

zaxx said...

hhhahah cute giler kartun u..heheh..nicee..:) gudluck

bai baizura said...

ahhh gua tak dpt ikut step bende alah tu..pliss selow2.kahkah

Remy hazza said...

zaxx....
thanks bro......
jgn lupa bersenam tau !!!!

Remy hazza said...

baizura......
mula2 slow dulu..... dah expert baru laju laju......he3

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

lame laa x join senaman ni..

Remy hazza said...

AFA....
jom join ramai2......
jgn sampai tergeliat sudah......

iEdA said...

Haha..mmg sempoi lah...bab pusing kepala 2 yg xtahan...mau teleng kpla...

Remy hazza said...

ieda.....
jgn sampai teleng...... insurans remy tak cover..... he3

Arina Shamsul said...

Hihihi comel je senaman tu :)
Saya singgah dan folow :) dari segmen yang sama :)
Jom baca pulak cerita saya bersama ular

http://wwwmarina-arina.blogspot.com/2012/07/kisah-benar-aku-dan-ular.html

Ain Dzaya said...

terus tegang tegang segala jenis urat dalam badan..harus diamalkan selalu nie..untuk jangka hayat patratos tahun..

 

Template blog ilham dari alif ismail