Friday, July 6, 2012

JL sampling..... jom layan telur......

Salam ketemu lagi,
salam jumaat utk semua......kali nie remy nak crita pasal yummy 2 pulak... remy nak critakan pasal sampling untuk Japanese Airlines yg berlangsung semalam dan juga hari nie..... cuma hari nie Dieorang cuma buat hyghiene check sahaja.....
berbalik kepada sampling utk JL nie..... everything run smoothly.... on schedule dan tak berlarutan.... mungkin disebabkan meal yg dibuat cuma utk dua cycle, so tak ler rambang mata nak tukar here and there.....cuma kalau ada pertukaran pun, cuma dari segi rasa, maklumlah , makanan jepun, so rasanya dieorg lebih arif lagi kan....
Actually, menu JL sampling nie lebih kepada breakfast , sebabnya flight terbang dari kuala lumpur pada sebelah malam..... tengah mlm cuma diberikan refresment service....tu yg byk telur dimerata rata..... basically telur adalah main item utk sampling nie... kita ada omellete, scramble egg , quiche dan juga fritata.....
japanese meal pun ada jugak.... cuma mixed japanese rice ajelah.....
yg lain lain lebih kepada western meal....cuma remy tak nampak sushi...... japan without sushi cam hilang mistiknya......tapi dah itu pilihan airlines, so nak buat camner kan...... mungkin target airlines utk pasengger dari luar jepun..... kalau nak makanan jepun , dah sampai nanti balun ler puas2......
Sememang nya , menu utk pesawat ke japanese route nie susah sikit nak create....maklumlah..... isu isu haram nie byk dlm makanan jepun..... so kebanyakan menu yg ada tak sesuai sangat untuk masyarakat kita......kalau google2 pun, tetap ada barang terlarang.....
so let's enjoy the meal sampling......yummy yummy atau tak, anda tentukan sendiri.......
wassalam dari remy utk sahabat semua.......

20 comments:

cikji said...

rambang mata kejap,semua menyelerakan

LiNda said...

huuu...linda tak suke japanese food.

Remy hazza said...

cikji...
he3.... mcm biasa......
pilih mana yg berkenan tau !

Remy hazza said...

linda....
remy suka..... tapi tak semua ler......yg hanyir tu tolak ke tepi.....

My Life's Journey said...

wahhhhhhhhhhhh kalau abang remy masak mesti umi ni terliur .. umi ni dah start suke tgok makanan .. sedapnya makanan jepun ni bang!!! telan air liur jap hihi

Remy hazza said...

umie....
jgn dok telan air liur sangat... nanti kembung perut penuh air...... he3

maszull said...

assalamualaikum remy....x pernah rasa pun semua makanan ini....:)

Remy hazza said...

mama....
wassalam....
moga satu hari nanti mama dapat merasa....amin... remy doakan...

misz_eyza said...

yummy yummy...

lawa2 la decorate makanan jepun tue...

Remy hazza said...

eyza....
jepun cam biasa..... suka yg comel2.... lebih2 lagi makanan jepun...... kechil2 tapi variety...

3no gr33ny said...

semuanya membuatkan hamba kelaparan di malam hari..huhu

Aishah Jahirah said...

pg2 buta tgk entry maknan...mana nak selongkar makanan ni..huhuu tetiba lapar...

Remy hazza said...

3no gr33ny
he3....
la[ar dimalam hari....?
nanti tak lena tido......

Remy hazza said...

aishah.....
ala cian nyer......mintak maaf tau !!!!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

remmy ni keja ape ek???syarikat penerbangan ke hape ek???

*asek review makanan dri airline jee..

~CAHAYA~ said...

penah rasa sushi tp xsuai ngn tekak...

Saya Disini said...

bnyknye..macam2 ada

Remy hazza said...

afa.....
remy sebenarnya food planner utk company remy..lsg sky chef.... yg menyediakan makanan dan juga service dlm pesawat utk sebahagian airlines yg singgah atau base di klia.....
MAS adalah pelanggan utama.....termasuklah air asia.... serta deretan kapal2 dan airlines luar negara.....

Remy hazza said...

cahaya....
try sushi yg biasa2 dulu....
ada yg okey..... kalu campuran mayonnaise.....

Remy hazza said...

saya disini.....
mula2 macam2 ada.....
lepas tu semua masuk tong sampah..... sayang nyer.....

 

Template blog ilham dari alif ismail