Tuesday, July 24, 2012

Olympic 2012 - London......




Salam utk semua......
selamat berpuasa.....dan selamat berbuka ptg nanti.......
kali nie remy nak crita sikit pasal olympic london 2012......

Rasanya ramai yg menunggu kehadiran olimpic kali nie..... bukan setakat remy sahaja....untuk menyaksikan sukan yg terbesar dlm sejarah dunia kita........ tapi sukan mana yg best ??? he3

kalau remy remy suka time opening ceremony ..... katanya ada  kelainan pada penganjuran kali nie yg begitu terserlah....... bygkanlah kalau stadium olimpic nanti boleh jadi satu taman yg juga pemandangan yg mengangumkan.......kita tunggu jer....
tak sabar remy nak tgk nanti..... dgn aliran sungai ditengahnya....
ohsem kan.....

jom kita tgk beberapa fakta lain pasal olympic london 2012 nie dulu......
 Logo olympic London 2012
2012 olympic logo
simple tapi unik.......
lepas tu jom kita tgk mascot utk olympic kali nie yg comel2......
hantu mata satu.....
jom kita tgk medal yg akan dibawa pulang nanti......harap2 ler malaysia berjaya mendapatkannnya.....
london 2012 olympics medals
sekarang kita tgk stadium olympic yg gah nie....

nampak tak ada something kat atas padang tu....... nanti kita lihat waktu opening nanti........
dan yg terakhir sekali kita dengar lagu tema utk olympic kali nie......
so enjoy the game......... tak sabar rasanya remy........ semoga atlit2 kita cemerlang di London dan pulang dgn kejayaan......
 
malaysia boleh !!!!!!

22 comments:

misz_eyza said...

yeah MALAYSIA BOLEH.


ehh ada sg tgh2 stadium tue ker? kena tgk nie...msti cantik jer.

hairy said...

wahhhh xsbar juga nk tgk ...

ridhwan asri said...

bla nk brlangsungnya??

Azian Elias said...

YA ALLAH.. remy. akak dah tak minat dah sukan ni. masa kecik2 dulu dah naik jenuh mulut mak tak bagi active.. Now dah tak suka sangat..

Remy hazza said...

eyza....
semua nya masih rahsia......
tapi memang lain dari yg lain.......kita tunggu dan lihat.....

Remy hazza said...

hairy.....
lagi 3 hari jer....... remy pun harap2 nak tgk jugak...... kalau tgk beijing dulu pun dah cukup mengagumkan.......

Remy hazza said...

wan...
27 july grand opening....... takpe lepas terawih boleh tengok.......

Remy hazza said...

kak yan....
remy suka tgk opening jer...
sebab kekadang tak terfikir oleh otak kita betapa kreatifnya mereka....... sukan tu kalau mana yg sempat tgk jer.......he3

Kancil 8349 said...

semoga atlet kita berjaya membawa emas untuk sukan kali nie

maszull said...

assalamualaikum remy....bestnya nak tengok la nanti...

Malaysia Boleh !!!

LiNda said...

wahh..cam dasat je opening dia. x sbar plak nak tngoknye. Insyaallah, Malaysia BOLEH..:)

Cikgu Ma said...

saya ni x la layan sangat bab2 sukan...kalo bola tu layan jgk...tp apa2 pun tetap support team malaysia...salam ramadhan remy =)

Hidayah Bach said...

fuhh..tetiba semangat kesukanan muncul..hehe..
sbnrnya sejak jadik "mak2" nih dah tak ambik tau pasal sukan sgt..
kecuali hari sukan sekolah..
ekekekekek..

Aien Alien said...

semangat kesukanan abang remy ni...hehe. harap2 penembak negara kita Nur Suryani dan baby dalam perut selamat sepanjang kejohanan berlangsung..

Remy hazza said...

KANCIL.....
amin...... semoga kejayaan milik kita.....

Remy hazza said...

mama...
wassalm.....
jom kita tgk ramai2 opening tu......

Remy hazza said...

linda.....
he3..... tu kena tunggu mlm tu ler...... mana tau , kut2 ada aksi peperangan atas padang.....

Remy hazza said...

cikgu ma.....
salam ramadhan dari remy jugak.......
selamat posa.....

Remy hazza said...

hidayah bach.......
he3....semangat leh dtg dan pergi ye....... nie remy semangat 4 tahun sekali...... semangat opening ceremony jer......

Remy hazza said...

aien....
amin...... kita doakan dia selamat pergi dan kembali..... juga kepada atlet2 yg lain......
semoga berjaya semuanya...

Aishah Jahirah said...

remy mata satu tu dah mcm dajjal pulak dah... moga ada gemerlapan pingat yg dibawa balik nanti utk negara kita...
slmt berpuasa remy...;)

Remy hazza said...

aishah.....
tu lah....... nampak sangat walaupun dlm bentuk cartoon........cam dah takde mascot lain.....
bila baca2 pasal olympic...kekadang risau gak...katanya penuh dgn iluminasi...... tgk medal pun dah pic
patung bersayap....
apa apa pun...harap malaysia ada bawa pulang sesuatu.....

 

Template blog ilham dari alif ismail