Tuesday, July 3, 2012

Jimba jimba di Hujung Minggu......

Salam buat pembaca blog remy.......
thanks kerana selalu hadir memberikan support buat blog remy nie..... jasa2 persinggahan kalian amat remy hargai......
kali nie remy nak crita satu benda yg dah tak up todate..... baru hari nie remy sempat nak publishkan...... busy memanjang jer.......he3
nak buat camnerkan.....work come first.....!
nie nak crita pasal hujung minggu hari tu....... sebenarnya remy tukar restday ke hari sabtu..... sebabnya hari ahad remy kena standby as back up manpower utk Ab380..... maklumlah... 1st flight...ramai big boss yg turun padang...even dari pihak remy mahupun dari pihak MAS.....cool bcoz that day run smoothly....
alhamdullillah....... mlm nie dah flight Ab380 kedua ke London....
Jadi bila hari sabtu haritu dah restday.... remy ajak ler Iwan ngan Octo ke KL...saja jer nak bwk Octo kesana..... maklumlah, adik2 dari indonesia nie nak jugak berlibur....... destinasi remy taklah ke KLCC, sebab dia dah pergi hari tu..... so remy bwk ke area bukit bintang lah pulak.......octo ni pun ok jer...... lagipun pelajar universitas...... speaking pun boleh tahan......
destinasi pertama, remy ke times square , habis satu shopping complex remy tawaf...... nak tunjukkan yg tempat kita lagi best dari mangga dua tu.....he3... ingat nak masuk dalam cosmo park tu..... teringin nak naik roller coaster..... tapi tgk rege for non malaysian... mak ai.... boleh tahan..... tapi memandangkan dlm tu macam ramai sangat .... cancel lah..... terus ajak pi tgk movie kat GCC Maxx...... tu yg boleh tgk Brave 3D tu..... jelas terpancar keseronokan menonton kat situ.... baru dia dapat suasana baru ......kat sana takde katanya......
habis tgk brave..... terus we all pusing2 kat low yat, bintang walk dan juga pavillion......penat jugaklah kaki melangkah...... he3...
sempat jugaklah makan lunch kat Suasana kat tepi low yat tu..... sebab remy suka dia punya bandung soda........
dh puas bergambar sakan...... baru we all pulang...... hari tu saje jer remy tak drive ke KL....saja nak kasi octo rasa semua transportation kat KL nie..... dapat ler  dia merasa naik kommuter, Star LRT  dan monorel.......cuma remy terfikir2 jer.... bila ler rombongan cik kiah utk group indonesian student kali nie nak buat... mesti kena angkut ke Klcc lagi..... cuma itu jer yg dieorg tahu..... asyik2 ke twin tower !!! he3
salam ketemu lagi........

20 comments:

~Beb~ said...

tuh dia! jln sakan dia.. ctk gmbr2.. ctk 'rumah' baru.. hehhehehhe

azie namico said...

Untunglah pergi jejalan sekitar kuala lumpur....confirm penat sebab naik public transport...kekeke

Aper pun enjoy ya !

Remy hazza said...

FM.....
jln2 dekat2 jer..., tak ler mcm fm.....he3...
janji hajat nak bwk octo tu kesampaian.......

wajah baru oke ke ,.... mekasih pren!!!!

azie namico said...

Untunglah pergi jejalan sekitar kuala lumpur....confirm penat sebab naik public transport...kekeke

Aper pun enjoy ya !

Remy hazza said...

azie....
tahu takpe....
mau sakit tumit...dah ler bersesak2...... tapi nak buat camner.... sekali sekala jer......

Remy hazza said...

azie...
enjoy pasti........
biarpun hanya window shopping...... tapi yg penting octo tu happy seharian......

3no gr33ny said...

maka dikisahkan tersebutlah nama tuan hamba disini..hihi

http://3nogr33ny.blogspot.com/2012/07/cairan-bekuan.html

Ayie Abas said...

aaaa...remy jalan2 lagi....confirm belanja makan dan tgok movie....hehe3

maszull said...

assalamualaikum remy....mesti seronokkn sesekali cuti berjimba2 ngan kekawan round2 bandar kl...:)

Remy hazza said...

3no gr33ny....
maka tersebutlah.......
remy akan usahakan secepat mungkin.......

Aien Alien said...

cantik2 gambar...best sesekali berjalan naik public transport ni. tak payah pening2 fikir pasal parking.

Remy hazza said...

ayie.....
duit boleh dicari.....
persahabatan kekal abadi.....
mungkin tertulis rezeki buat mereka......
tak salah membahagiakan org lain....

Remy hazza said...

mama....
wassalam....
sekali sekala boleh ler mama......
Kl tu remy tak sanggup nak duduk lama2..... rimas dgn suasana....
pernah duduk kat kl dulu... terasa sangat keperitan hidup....

Remy hazza said...

aien....
betul tu.....
parking dah ler mahal.....
jem lagi satu hal...... buek habis minyok keta jer.....
public transport senang sikit....
tapi tak selalu ler....
mcm2 bau dlm tu.....he3

LiNda said...

bestnye gi jalan2.dapat le release tension n tnjukkan tmpat menarik kat budak2 tu

Remy hazza said...

linda....
betul tu.... sambil bwk berjalan2...remy pun tumpang seronok jugak......

pinkcolour82 said...

bestnya jalan2........

Aishah Jahirah said...

satu ts tawaf...wah kalah pompuan2 suka windows shopping ni.hehee gurau je remy.
banyaknye tmpt jln2,balik sure pengsan tido lena...;)

Remy hazza said...

cikmala.....
lagi best kat kuantan......he3
cam ler remy pernah sampai.....he3

Remy hazza said...

aishah.....
he3....
tawaf jer... tapi tak ler nyinggah....... tu kut beza nyer..... kalau remy pusing, 1 jam dah habis..... kalau perempuan.... 3 jam belum tentu.......he3

 

Template blog ilham dari alif ismail