Tuesday, July 17, 2012

wantan mee itik panggang......best!!!

Salam utk semua......selamat malam......
tertiba jer remy godek2, nampak pulak yummy2 mlm nie.... ada lagi yg belum remy entrykan rupa rupanya......he3.
jom kita yummy2 lagi mlm nie...... sebelum besok ada besarrrrrr punya yummy2...... nie kita tgk yg kechik2 dulu......
yummy2 kali nie terletak kat pekan lama nilai , ala tempat feberet remy kalau pi nilai...... kat mana lagi kalau bukan kat duck and chicken restaurant... lupa pulak remy nak snap pic kedainyer.....tapi kalau sapa2 yg duk area nilai dan sepang rasanya tahu kedai nie.....
apa yg best?... tentulah wantan mee itik kat sini..... feberet remy sangat..... pure rasa chinese taste.....tu yg best!!!! nasi ayam hainam pun best jugak....... cuma kali nie ada lagi meal yg bisa menambat hati...yong tau fu  ! sedap sangat taste dia...... tak cam selalu yg remy mkn.....sebab yg nie ada kelainan...... lite jer tapi rasa sedap !
nie semua keje kiteorg last friday...... sambil menyelam minum air...... ingat nak pi bank aje...terlanjur ngulat terus pi mkn2 sekali...... alang2 dah lalu kat area sini.... tu yg terus bwk adip ngan igbal rasa masakan kat situ.......
remy tetap setia ngan wantan mee itik... adip ngan nasi ayamnya dan juga iqbal remy suruh ambik yong tau fu... 3 choice.... leh sama2 pakat merasa......air tetap yg special kat sini.... semestinya teh bunga...... wangi jer..... rasa pun ok!
so jom pi mkn itik dan ayam kat sini....... tunggu bsk tau.... byk limpahan makanan baru yg remy sibuk sampling siang tadi.......
penat dan yg penting yummy2......
enjoy the meal......

20 comments:

ஜ miss klanika ஜ said...

setakat ni penah makan gulai itik ja. itu pon dh cukup sedap. daging itik best.

ELFarahin said...

Remy, JOIN yuk! Ajak geng-2 sekali ehh... :)

http://sujuelfarahin.blogspot.com/2012/07/1st-segmen-by-elfarahin.html

Encik Zaharin said...

Aku x penah mkn hitik..tapi tgk mcm sedap mengiurkan je!

Bro Remy..lu check sini..
http://babaharin.blogspot.com/2012/07/edisi-skodeng-1.html

blog-tips-kurus said...

lapo... lapo.... mujur tennag je dengar zikr ni.

*rase itik camnne bro??

misz_eyza said...

errr sedap ekk lauk itik tue huhu eyza tak penah g makan tp dengar org citer mcm sedap jer...

Remy hazza said...

miss klanika..
remy enjoy ngan itik.....
satu lagi yg remy suka bebek bakar..... autentic indonesian cuisine..... itik bakar ngan madu dan rempah.

Remy hazza said...

elfarahin....
insyaAllah.....
kalau berkesempatan..... remy join.....!

Remy hazza said...

en zaharin....
belum cuba belum tau...tapi ada juga yg tak suka...... sebab itik katanya ada bau something.....
tapi remy ok jer.....

anyway...
wa nak pi check link nie....he3

Remy hazza said...

blog tip kurus.....
alhamdulillah....nak tenangkan jiwa dtg2 ler sini selalu.......
dah nak ramadhan....kena tenangkan jiwa utk menempuhnya...
itik rasa cam ayam jugak...cuma kulitnya lebih tebal dan sedikit kenyal....

Remy hazza said...

eyza...
kena pi try ler......
belum cuba belum tahu.......
tertiba jer...remy teringat landak....tak sabar nak tunggu satu syawal nanti......he3

Kancil 8349 said...

sedapnya mereka makan...dah lama ndak singgah sini...maaf...

Remy hazza said...

kancil.....
where r u......
rindu pulak pada kancil......he3

Eza Boom Boom :) said...

nyumnyummmm! Eza tak penah makan lagi wantan...

Remy hazza said...

eza....
wantan best......
mee nya tak kembang......kena ngan sos kicap...pergh !!!! sedap...

hairy said...

suka mkn wantan tp xsuka itik..xlalu gila xtau knp..hehe

misz_eyza said...

eyza payah nak try benda yang tak biasa makan nie hehe...uittt landak? remy buat landak golek ker masa raya nanti heuheuheu...

Remy hazza said...

hairy....
yup... tak semua org yg boleh mkn...selera masing2 kan.....
depa kata itik nie ada bau....
he3

Remy hazza said...

eyza.....
tak cuba tak tahu......kan...
landak tu special menu kat rumah paksu remy...tiap2 tahun ada.....
rezeki...yg penting landak liar kat hutan.....
rasa dia manis sangat....cam ayam jugak cuma isi dia tak kering.
tu best buat rendang..harap2 tahun ada ler rezeki.....

My Life's Journey said...

wahhhhh sukanya bang remy gan mee wantan ye .. uuuu tapi selera umi tak juga kunjung tiba .. harap pas ni akan ok la ..

makanan tu umi pasti memang sedap2 belaka ..yayyyyyyyyy

Remy hazza said...

umie....
sabar ...nie baru kuar yummy yg terbaru......
kalau tak bangkit selera jugak...tak tahu ler......he3

 

Template blog ilham dari alif ismail