Tuesday, July 10, 2012

Floria lagi.......... kali kedua yg lebih ohsemmmmmmm!

salam utk semua......
dah tgh malam baru nak kuar entry..... maaf tau... tadi remy busy sikit, sibuk cuci aquarium anak2 ikan tu.... dh lama tak cuci........ dekat2 nak puasa nie.... nak jugak depa berseri2........
oklah, kali nie remy nak sambung entry pasal floria hari tu...... tapi ingat , ini adalah kunjungan kali kedua....... sebabnya kali pertama hari tu remy tak puas nak jelajah seluruh tempat kat pavilion dan taman2... sebab pi lewat sangat..... kul 9:30 mlm baru sampai..... tu yg remy repeat lagi ke sana hari sabtu hari tu...... walaupun dah nak malam... sempat jugaklah remy serbu mana2 yg belum tengok hari tu......
Dapat ler remy masuk kat dlm khemah besar tu...... layan taman2 yg ada walaupun tak semua dan juga menikmati pertunjukan boat2 berhias dari mula hingga akhir........baru puas rasanya.....
sebenarnya best pi floria nie.... byk yg boleh kita lihat dan dijadikan idea utk menghias di kawasan rumah kita..... tak dapat kat luar, dlm rumah pun jadilah....... he3... dah rumah remy apartment... nak hias camner..... nak letak pasu bunga pun tak boleh.....huhuhu..... hias ngan selipar aje la.......
remy sempat dinner kat pizza hut yg dlm truck tu.....beratur setengah jam sebab panjang sangat......at least dapat jugak makan pizza ngan soup yg panas2.... nah kau.... 5 potong remy sorang.......he3
lepas dah tgk show semua, baru remy balik.... sempat jugaklah shopping orkid plastic yg siap digubah ala ika bina 3 pasu...... sweet sangat.... rege murah rm 50 hinggit jer utk 3 pasu tu...... tu yg terus sambar tu.......ingat dua nak letak kat Presentation room... senang , tak byk gubah orkid fresh tiap2 minggu....... tapi bila balik rumah. letak kat kiri kanan tv tu...... eh ohsemm sangat lerr....... terus cancel nak bwk kat opis.......he3
apa apa pun......floria memang best...... rugi kalau sapa tak datang...... tak sabar pulak nak tunggu tahun depan pulak......
semoga semua enjoy gambar2 kat floria nie......remy paparkan sekali lagi kesemua boat2 berhias yg bertanding..... sebabnya kali nie pergi remy dapat full view......
memang cantik dan berwarna warni......
kalau ikut remy , remy suka yg chinese look tu..... terserlah made in china.......he3


16 comments:

babycomel said...

cantiknya, tak dapat g sbb byk sgt urusan kt sini.. suka sgt tgk cantik2 ni

maszull said...

assalamualaikum remy...bestnya kalau dpt pergi tengok pesta floria ni...:)

Azian Elias said...

cantiknya...

remy floria ni mmg every year ke. then date nya same je ke tiap taun.

LiNda said...

huaaa..ruginye tak dpat pegi sebab linda blik kmpung. cantikla remy bunga2 tu, memng bleh dpt idea nk hias rumah n hantaran. hehehe..xdela hias dgn slipar.

Remy hazza said...

baby comel....
tahun depan ada lagi.... semakin tahun semakin menarik.....
tu yg dua kali remy pergi tahun nie.....

Remy hazza said...

mama...
wassalam.....
kena buat kat johor ler pulak lepas nie.... tapi apa yg remy nak ckp...taman dari perbadanan johor tengah antara yg tercantik..... ohsemm

Remy hazza said...

kak azian....
betul tu kak.....
every year event.... selalu nya dlm bulan yg sama......
cuma semakin tahun semakin besar eventnya.....

Remy hazza said...

linda.....
takpe , balik kampung lagi best ler.... dapat jumpa parent.....
gubahan hantaran pun ada jugak dari bunga bungaan.....boleh buat idea utk wedding nanti......

selipar pun kalau dihias dgn bunga pun cantik jugak.... he3

misz_eyza said...

aisehh lawanya semua pic tue...mmg ohsem la floria putrajaya nie...tak puas tgk gambar bot berhias tue...

ehh tak der ker pic orkid yg tak jadi bawak ke pejabat tue huhu..

Remy hazza said...

eyza.....
he3....
nak kena tunjuk jugak ker...... ala malu ler.....
nanti kalau ada kesempatan..... remy ambil pic.....

Saya Disini said...

cntik sangat..

Aien Alien said...

bestnya...bestnya...bestnya!!! haha punyalah geram pasal tak dapat pergi. nampak best tengok gambar..kalau betul2 pergi lagilah..

Remy hazza said...

saya disini....
betul tu...... happy jer tgk susana semua tu...... mendamaikan....

Remy hazza said...

aien....
takde rezeki utk tahun nie..... tapi tahun2 mendatang mungkin ada.....
nanti sampai waktunya.....
ambik pic puas2.......he3

LidiaSuraya said...

Halamakkk jeless nya tgok bunga sana sini... Lg jeles tgk boat berhias tu...

Remy hazza said...

kak lidia.....
he3.....
kalau ada yg menarik.... mana remy tak pi.....
mesti sampai punya....

 

Template blog ilham dari alif ismail