Friday, July 6, 2012

Floria putrajaya....... indahnya dimalam hari........

Indah kilauan cahaya...... berseri seri bumi bertuah putrajaya.....
itulah keindahan dan kecantikan putrajaya sempena Floria Putrajaya 2012.
remy sempat pergi semalam...... walaupun tak sempat jelajah kesemua area...sebab dah lewat..... sempat jugak lah remy nonton perarakan dan pertunjukan bunga api..... ohsemm....


remy pi berempat dgn adik2 gems remy tu...... iwan , adip dan juga iqbal....... kira berbaloi jugaklah menapak dari parking ke tapak pesta tu...... memang tiap2 tahun remy pi Floria...... almaklumlah, rumah pun tak jauh sangat...dlm 15 minit jer dari tapak pesta tu...


Pada remy , tahun nie lebih ohsem lagi sambutannya.... siap ada penyertaan dari negara luar...... kira acara yg kita adaakan mendapat perhatian dari seluruh dunia..... meriah rasanya.....
teruja bila tengok satu persatu boat berhias yg melintasi dihadapan kami.......


So kepada yg belum kesempatan...... moh cepat2 ke putrajaya....... masih lagi berlangsung pesta floria tu..... sampai hujung minggu nie......bukan takat tgk boat berhias dan bunga api jer..... byk lagi yg menarik kat sini.... taman2 yg indah dari setiap negeri atau perbadanan pun ada.....
paling sweet.... tentulah kat taman perbandaran johor tengah.... kolam bertingkatnya berbentuk kuda kepang yg sinonim dgn negeri johor.....


remy pun mungkin akan kesana lagi hujung minggu nie... tak puas rasanya semalam tawaf kat taman2 tu...... masih ada lagi yg belum remy jelajahi... terutamanya dlm pavilion atau khemah2 besar tu......
nanti kalau ok, remy hapdet lagi pasal floria nie.....
moh ramai2 ke sana......
layan jer gambar2 kat sini kalau tak berkesempatan....... 
salam dari remy.....

10 comments:

Saya Disini said...

cntiknye

LiNda said...

remy..sampai bile ni. Cantik gile la boat2 berhias tu..

Remy hazza said...

saya disini.....
ohsem kan.....
bercahaya dimalam hari.....

Remy hazza said...

linda....
masih ada lagi... sampai hujung minggu nie...... isnin jumaat 1000 pagi ke 1000 mlm... sabtu dan ahad nie... sampai 1200 mlm....

boat start dlm kul 8 lebih dan pertunjukan bunga api dlm kul 1000 mlm.....

Aishah Jahirah said...

saya pegi siang ari..panas bangat..
lawanya di malam ari..jeles pulak tgk pic, lawa cahaya bergermelapan...

Remy hazza said...

aishah....
yg siang belum remy pi lagi.... esok lusa sampai kut......he3
nak tgk yg dlm khemah pulak.... aritu tak sempat.....

misz_eyza said...

cun woo..patutlah ramai org pakat nak pi tgk...kalau dkt dah lama eyza pi nie hihi...

Remy hazza said...

eyza.....
besok remy pi lagi...... repeat mana yg tak sempat tgk.....he3
nanti remy buat entry pasal Floria nie lagi......

misz_eyza said...

manyak jeles wooo...nak buat2 tak nampak la entri pasai tue nanti hihi.

Remy hazza said...

eyza....\he3....
masih tak sempat nak publish lagi.... deretan entry byk pulak..... apa2 pun review pasal spiderman dulu.....

 

Template blog ilham dari alif ismail