Saturday, July 14, 2012

ice age 4.... memang terbaekkkkkk!!!! ohsem....

Salam hari sabtu semua.......
selamat berhujung minggu bagi yg tengah sedap bersantai kat rumah tu....... so apa program hari nie?
kalau nak berjimba2 tu...... ajak2 ler remy sekali ye.....he3....
oklah... apa rasa kalau kenkawan semua pi tgk Ice age 4 - continental drift. remy pi tgk malam hari khamis hari tu kat jusco seremban 2..... memang terbaik sequel kali nie...malah lagi best dari yg dulu dulu.......terasa sangat keohseman dia..... sampaikan terbahak2 remy dlm tu... satu panggung terhibur.... penuh dengan adengan lucu dan kisah2 para penghuni kat kutub ais tu.....
kisah ice age kali nie adalah sambungan dari yg terdahulu..... kisah manny , sid , diego dan juga scrat yg sendirian tu..tak habis2 dgn buah pujaan nya tu..... scrat jugaklah punca bagi segala yg berlaku......
Manny dan ellie yang telah mempunyai seorg anak gadis bernama peaches mulai dewasa dan nakal. Peaches telah jatuh hati kepada ethan....demi utk mendapatkan cinta ethan, peaches telah mengingkari nasihat manny dan telah pergi ke kawasan terlarang utk bergembira bersama sahabat baiknya seekor tupai tanah........manny dan ellie yg menjejaki peaches akhirnya bertemu dan secara tiba2 kawasan tersebut diserang gempa yg menyebabkan struktur muka bumi mulai berubah dan runtuh secara pelahan2.....
manakala sebelum itu sid telah dikunjungi oleh keluarganya yang terpisah lama berasa amat gembira tanpa menyedari yg keluarganya hanya mahu meninggalkan nenak sid kepadanya......kasihan pada sid... tapi nenak sid nie sedikit nyanyuk dan sering menyusahkannya sehingga nenek sid hilang.....
akibat dari gempa tersebut..... manny terpisah dari ellie dan peaches dan telah dihanyut bersama diego dan juga sid diatas sebuah bongkah ais ke tengah lautan....tanpa disedari nenek sid juga ada sama diatas bongkah tersebut kerana bersembunyi didlm sebatang pokok....
kat sini byk adengan kelakar... bagimana manny dan pren melepasi ribut taufan dan juga melayan karenah nenek sid yg brutal tu..dan juga kisah ketam gergasi yg ditemui.....misi mereka cuma satu . ingin kembali tempat asal...... akhirnya mereka telah bertemu dgn sebuah kapal bongkah ais yg lain yg rupanya sebuah kapal lanun yg diketuai oleh kapten gutt dan org kanannya shira dgn beberapa lanun yg lain....
manny dan kenkawan telah ditawan dan berlakunya pergelutan menyebabkan mereka semua terdampar disebuah pulau yg dihuni oleh arnab2 comel......kapten gutt telah mengunakan kekerasan terhadap rabbits utk menghasilkan kapal yg baru manakala manny dan pren cuba utk merampas kapal tersebut dgn bantuan rabbit yg lain.berlakulah aksi serangan hendap dan tipu muslihat.
mereka akhirnya telah berjaya..... tetapi banyak lagi halangan yg terpaksa ditempuhi sebelum sampai ketempat asal.... mereka terus diburu oleh kapten gutt dan kuncu2nya..... disamping itu kisah percintaan cinta pandang pertama antara diego dan juga shira......
dan juga kisah nenek sid bersama precious nya... nak tahu precious tu sapa..... kena pi tgk kat cinema ler......
apa yg terjadi seterusnya , bagaimana kapten gutt tewas  , pertolongan dari precious dan dimanakah kesemua penghuni ice age berpindah .tu kena pi tonton sendiri kat cinema... dah panjang sangat remy crita... kalau tak , mau satu novel ice age versi melayu boleh jadi.......he3
apa yg remy boleh ckp...... best gilerr ice age nie.... padat dgn kisah masing2....kelakar habis dan yg paling penting scrat tetap dgn ketamakannya.......tak habis2.......
enjoy the movie pren.......

23 comments:

maszull said...

assalamualaikum remy...mesti enjoy tengok cite ni kan...:)

Remy hazza said...

mama....
wassalam....
terbaek dan lagi ohsem dari madagaskar.......

blog-tips-kurus said...

laaaa... dah tengok ke?
bukan katanya nak banje kita? hoho!

Ayie Abas said...

cantik2 poster ice age tu..remy...

wahhh...jarang2 filem animasi sampai sambungan ke 4...memang awesome laa...

Nazri Razra said...

Anak abe hari2 dok bodek ajak p tgk citer ni. Malangnya masa je tak ada.

Ps : abe vote header blog remi dalam pertandingan header terbaik. G.luck

LiNda said...

bestnye dah tgok. tak tau nak tgok movie pe, nak tgok ice age or spiderman..hehehe

hairy said...

td dh nk tgk tp full jd tkr cta lain..meh tgk cita pe..hehe

Remy hazza said...

blog tip kurus......
he3...remy lupa ler......
next time boleh......tunggu ice age part 5 pulak......he3

Remy hazza said...

ayie.....
betul tu....dah sequel ke4.....
ini bermakna ice age memang best !!!!!
sekali sekala layan crita2 kartun memang boleh hilangkan stress..... asyik gelak jer.....

Remy hazza said...

abe...kena bwk anak2 pi tgk..... sesuai sangat.......
lagi satu thanks for the vote..... remy tak mengharap menang pun.... yg lain lagi byk vote.....
ratusan dah..... mungkin pren dia ramai......

Remy hazza said...

linda ,
tgk jer keduanya..... satu sambungan dari dulu... lagi satu crita lama tapi dlm versi terbaru..... dua dua ohsem.....

Remy hazza said...

hairy...
keciannyer.... tak pe..masih hangat dipawagam..... lepas nie leh tgk......

Nurul Iman said...

xminat cerita nie...=[

Nurul Iman said...

xminat cerita nie...=[

Remy hazza said...

nurul.....
xminat......
takpe..... crita lain ada lagi.......

Aien Alien said...

wahhh..makin best ek. harus tengok ni...kikiki.. peminat ice age ni! haha

baguznet said...

tengok jugak akhirnya ye... aku tgk yg trailer dia 'alasan' terbentuknya benua yg ada skrg pun dah dok tergelak dgn member... mmg kena cari ni nanti

Remy hazza said...

aien....
kalau dah peminat...harussss pi tgk....
memang best !!!!

Remy hazza said...

baguznet.....
bro.... memang kena cari.....scrat tu lah yg punca segala masaalah......he3

babycomel said...

ice age, best.. suka!suka! ;)

Remy hazza said...

baby comel......
rugi kalau sapa yg tak suka.......he3

misz_eyza said...

remy saja taw kasi saspen bila tgh syok baca remy stop jer camtue hehe...

Remy hazza said...

eyza....
he3...
cam remy ckp.... kalau remy crita habis..... alamat jadi novel alihbahasa ler pulak......
dah tak saspen.....

 

Template blog ilham dari alif ismail