Saturday, July 28, 2012

Majlis Berbuka puasa brsama anak2 yatim........

Salam ketemu lagi........
penat nyer....... tak larat la........he3
Remy baru jer semalam selesai semua tugas kat majlis berbuka puasa bersama kakitangan, anak yatim, ibu tunggal , dan golongan yg berkeperluan......
disebabkan remy nak blk kg arini...dan kat kampung internet cam bagus sangat ! remy terus hapdet pagi nie jugak......he3
nak balik kampung utk bawak parent shopping raya....nanti raya besok tak ler kelam kabut sangat...... Alhamdulillah utk mak ngan adik remy serta yg tersyg remy dah beli baju kurung dari saigon haritu...cuma nak beli utk abah dan jugak yg lain lain keperluan.....
beli awal senang sikit kan.....
tanggung jawab anak sulung remy kena tunaikan......
oklah berbalik cerita majlis Berbuka puasa nie..he3....... alhamdulillah, remy yg ikat kontrak sampai pencen...ye la tu..... sekali lagi jadi members of committee...Alhamdulillah.....dapat lagi sepasang baju melayu kaler kelabu berbelang.siap bersampin......
tema utk majlis tahun nie...... grey and pastel.....
nasib baik tahun nie majlis dibuat kat cafetaria aja...bukan seperti tahun lepas buat kat kawasan parking...... tak ler mencabar jiwa dan raga nak setup meja dan segalanya dlm suasana panas2 berpuasa kat parking tu......he3
Syukur , Majlis berjalan lancar dgn kehadiran chairman besar Dato' Ibrahim Badawi......pengurus besar lsg dan semua manager yg ada..... anak2 yatim pun happy semuanya dari rumah anak yatim yg terpilih.....manakala golongan ibu dan bapa tunggal dan golongan yg berkeperluan dipilih dikalangan kakitangan company sendiri.....
masing2 dihadiahkan wang sumbangan dan goodies hariraya yg istimewa......
remy macam biasa, kena serve VVIP dan juga deco hiasan apa yg patut utk majlis tersebut......simple but diingati.......menu2 yg disajikan jugak ohsem, sebab menu utama diatas meja hidangan nasi beriyani dan lauk mauk beserta stall2 makanan iringan seperti satay , kambing bakar , ayam golek.... pilihan minuman penambat selera , rojak , bubur lambuk dan pelbagai lagi......
Majlis diserikan dengan alunan bacaan Al Quran dan penyampaian goodies dan duit raya kepada yg terpilah dan juga anak2 yatim.....
dan selepas semua berbuka dan solat magrib, majlis diserikan dgn persembahan dari band LSG dgn persembahan lagu2 yg berunsur ketuhanan.....
Semoga majlis yg berlalu semalam diberkati oleh Allah dan sedikit sebanyak remy dan kenkawan dapat menyumbang tenaga dan masa utk menjayakan majlis tersebut. ambil keberkatan sempena ramadhan Al Mubarak nie.....
yang penting semua yg hadir puas menikmati juadah dan pulang dgn perasaan gembira utk menyambut hari lebaran nanti...... amin....
enjoy the pic sepanjang majlis berlangsung tau......
P/s :- tgh serve pun remy sempat lagi snap pic...he3.....ada yg perasan ker ?

44 comments:

Cik Rongoks said...

bestnye berbuka ramai2 ^^

Dylla Abas said...

bestnya majlis ni..meraikan anak2 yatim pula tu..alhamdulillah,moga diberkati Allah ye :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

kelihatan begitu meriah. waaaa...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

berbuka bersama-sama anak2 yatim.. satu perkara yang baik. moga diberkati-NYA.

cikji said...

mesti anak anak yatim tuh happy sangat.Alhamdulillah meraikan anak yatim besar ganjarannya

maszull said...

assalamualaikum remy...bestnya dpt menjamu sambil meraikan anak2 yatim tu...:)

Zarul Umbrella said...

syabas sebab berjaya menjadi abang yg cool..moga2 rezeki remy bertambah2 amin

misz_eyza said...

yummy yummy...tersilap plak buka blog remy di awal pagi...laparrrr hihi...

selamat bersoping yer remy.

El Yana said...

bestnya buka puasa ramai-ramai

3no gr33ny said...

seronok datang ke halaman tuan hamba yang epnuh dengan keraian dan makanan yang pelbagai...hee (^_^)


hamba ada jemputan buat tuan hamba sahabat =)


http://3nogr33ny.blogspot.com/2012/07/aku-terjah-aku-follow-apakah-itu.html

pinkcolour82 said...

perasan3...hehheehhe
bestnya buka ramai2..
anak2 yatim tue pong eppy....

Kancil 8349 said...

macam artis remy di sini

❤Kamsiah❤ said...

cun la baju kaler kelabu asap tu hehe..
salam kenal..

Aishah Jahirah said...

meraikan mereka yg memerlukan kita pun rasa bahagia tgk org gembirakan...blk kg ke...bestnye....huhuu

baguznet said...

peh! kambing golek! berapa ekor tu?

Remy hazza said...

cik rongok....
best memang best....
lepas tu leh tapau..... he3
sekor ayam utk remy.....

Remy hazza said...

dyyla...
itulah yg diharapkan..... pertolongan remy tak seberapa...hanya menjayakan majlis...semoga kanak2 tersebut bergembira...

Remy hazza said...

leeza....
tahun nie kurang sedikit dari tahun lepas..... sebabnya tahun lepas buat kat dataran depan opis..... lagi meriah menu nya..... siap ada laksa , yong tau fu dan pelbagai lagi......

Remy hazza said...

leeza....
remy pun berharap begitu.....
semoga majlis diberkati.....

Remy hazza said...

Cikji...
betul tu...byk pahalanya kalau kita menolong anak2 yatim nie..... hari tu pun remy tgk setiap sorang happy sangat..
remy pun tumpang gembira sekali....

Remy hazza said...

mama...
wassalam.... best mama.... seronok tgk telatah anak2 yg kechik nie...... nak bwk beg pun tak larat...... tapi sweet sangat....

Remy hazza said...

abg zarul....
amin.... semoga bertambah rezeki remy nanti..... melayan anak2 kechil nie terasa satu kelainan... sayu pun ada...happy pun ada....
bersyukur sangat kita yg masih ada keluarga nie,..

Remy hazza said...

eyza....
sikit2 jer..... budget kena tgk jugak..... tak mau papa sebab nak begaya sangat....

Remy hazza said...

elyana....
best sangat.....
nak kemas lepas tu pun best jugak....he3

Remy hazza said...

3no gr33ny...
nie kan blog jln2 dan mkn2......he3
thanks kerana menjemput
tapi remy dah join segmen nie....

http://remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com/2012/07/aku-terjah-aku-follow-apakah-itu.html

Remy hazza said...

cik mala....
camner perasan nie..... kantoi ler.....he3..
suka sangat bebudak tu.......
remy pun happy jugak......

Remy hazza said...

kancil...
mana ada..... remy kan cuma disebalik tabir......
membantu apa yg patut jer.....
baju pun sponsor...he3

Remy hazza said...

kamsiah....
baju percuma kak.... alhamdulillah..setiap tahun tak payah beli baju..... mesti dpt sepasang....tu yg untungnya jadi jawatankuasa.....

Remy hazza said...

aishah....
membantu pada yg memerlukan... hati jadi tenang jer..... kegembiraan mereka , keriangan remy juga.....
blk kmpg lagi ler best..... leh mkn mcm2.....

Remy hazza said...

baguznet....
kalau yg golek..... ada dua ekor bro..tapi yg tak golek ada dlm 40 kilo.... roast lamb.....
tapi remy tak mkn kambing sangat...... pening karang..... sempat remy tapau...ayam golek jer sekor...... bersahur dgn ayam...he3

:: My BeAuTiFuL wOrLd :: said...

kambing itu my peberet,hikhik

hari tu ofis yna pn ada wt majlis buka posa ngn anak2 yatim :)

selamat berpuasa remy :)

hazwan hairy said...

wahhh bestnya berbuka ramai2..alhmdulillah rezeki dorg semua..mkanan byk gila yg sdp2..hahaha..nk cri ayam golek lah >_<

Remy hazza said...

yna....
selamat berpuasa jugak.......
best bukak posa beramai2 nie.....

Remy hazza said...

hairi....
kalau bukak dgn ayam golek...pergh !!!!
sedap......

Azian Elias said...

ehhh..samalah theme color kita tahun ni..

afzalsukasuki said...

Remy dah macam kumpulan nasyid dah aku nengok ko hahaha

Saya Disini said...

wah..bestnye

Nazri Razra said...

meriah betul program ni Bro Remy. Lauk pauk pun sedap. Meriah bebudak tu ..

Nanti buat le lagi..

Remy hazza said...

kak azian....
remy tahun nie peach kaler.... yg nie kaler grey boleh buat tahun depan..... he3 lagi pun last year ada 2 kaler belum guna.. turqoise ngan pastel brown.... dua2 free waktu jadi commitee kat opis.

Remy hazza said...

zal..... macam ler kayu tak tahu...haritu nyer album iqram , kau dah beli ke belum ??? he3

Remy hazza said...

saya disini....
kalau makan2...mana yg tak best...he3...time bayar jer yg tak best ...kan ?

Remy hazza said...

abe.... nie mlm nie kena pi berbuaka ngan pren pulak... jumaat dgn bos2 pulak.... camner nak cukupkan kuota terawih remy tahun nie..... huhuhu

diana said...

wah..
segak adik akak ni..
macam pengantin baru pulak..muahahah

Remy hazza said...

kak diana..
he3....mana boleh...setia pada yg satu........

 

Template blog ilham dari alif ismail