Tuesday, July 17, 2012

AB380 sampling lagi...... more variety more yummy !

Salam utk semua......
selamat bertemu lagi......... seperti yg dijanjikan malam tadi...... remy nak kasi yummy2 lagi......
ptg2 camnie tentu perut dah lapar balik kan......

oklah...... Sampling kali nie berkisar utk MH Ab380 lagi....... kalau dulu kita cuma tgk satu cycle jer..... kali nie remy paparkan sebahagian lagi sampling meal utk 2 lagi cycle...special for ab380 malaysian airlines...kiranya ini menu utk bulan ogos dan juga september......
bila tgk tarikh , tinggal beberapa hari jer lagi......tu yg everything rushing and rushing..... for sure during the fasting month kena avoid any sampling..... mana tahan kalau dok terliuq jer tgk makanan atas meja......kan ?
Meal sampling utk ab380 nie, dibuat semalam kat tempat biasa ler....MPR. team dari Mas hadir utk review meal dan juga merasa makanan tersebut..... kalau nak tahu..... last week remy tak de rest lagi....... huhuhu..... so maknanya remy kene kerja berterusan ler.....14 hari baru rest...... what to do......kan....dah keje......
so pilihan kali nie, byk menu baru yg dicipta dan dipersembahkan.....ada yg menarik dan ada yg simple..... janji kesemuanya sedap dimakan........ siap terus diplating lagi...... senang nak buat booklet nanti......
seperti yg remy katakan dulu...... menu utk AB380 nie special dari yg biasa......so kalau sapa2 ada hal nak ke london dlm masa terdekat nie..... make sure pilih tarikh yg sesuai.......ingat AB380 cuma beroperasi pada hari selasa, jumaat dan ahad saja buat masa sekarang dari klia........ kalau tahun depan... insyaAllah , byk lagi ler kapal ab380 tu masuk.......
Nie pun remy masih sibuk nak hapdetkan checklist utk sampling semalam..... byk lagi yg belum selesai......tapi ingat....menu2 nie utk kelas business dan first jer tau......
so enjoy the meal.......
yummy2 cam selalu jugak........



12 comments:

misz_eyza said...

adehhh yummy yummy sungguh...dah la tak makan lagi nie...sangat3 menggugat iman tgk menu2 nie hehe..

LiNda said...

pisang tu mcm sedap,hehehe.

baguznet said...

menu dlm flight ni tukar tiap2 bulan ke bro?

Remy hazza said...

eyza.....
napa tak mkn lagi...... nanti masuk angin susah......

Remy hazza said...

linda....
pisang kan idaman semua.......
tapi sentitive sikit kalau nak uplife pisang nie...... nak kena handle dgn betul......

Remy hazza said...

baguznet....
ye bro... setiap bulan bertukar..... kemungkinan utk Ab380 nie kita akan buat 4 cycle..... it mean..... bln kelima akan balik guna cycle 1

3no gr33ny said...

aduhaii..mmg kecur air liur ler kalo singgah di halaman sahabat Remy

maszull said...

assalamualaikum remy....wow !! memang nampak sedap semuanya...:)

Aishah Jahirah said...

mmg yummy la pg2 ni tgk gambo makanan..heheee

Remy hazza said...

3no gr33ny....
he3..... jgn kecur sangat......
dah lama menghilang....... selamat kembali.....

Remy hazza said...

mama...
wassalam.....
makanan utk kelas first dan business selalunya camtu lah.....
mewah cam kat hotel 5 star....

Remy hazza said...

aishah....
he3..... pagi2 perut meronta kan...... tak sabar nak tunggu lunch....

 

Template blog ilham dari alif ismail