Sunday, July 1, 2012

"Segmen Dalca : Bloglist July"

Selamat berhujung minggu semua......
salam hari ahad.......remy hari nie keje.... stadby for new Ab380 first flight...... lepak kat dlm opis ler... sambil buat keje2 tertunggak....
kali nie remy nak join segmen lagi...... alang2 tuan punya blog menjemput......tak salah kalau kita beri sokongan kan......
segmen yg dikenali sebagai
 "Segmen Dalca : Bloglist July"
anjuran
segmen nie simple jer... jom kita tgk syarat2 kat bwh nie.....

Wajib
1.Buat satu entry bertajuk "Segmen Dalca : Bloglist July"
2.Letakkan gambar diatas di dalam entry anda.
3.Perlukah Follow blog dalcha ni?ikut atas individu  tpi ia dikira HP (high priority)
4.Kena tag x?? Itu pon atas individu tapi ia juga dikira HP.
Tambahan
Jawab 3 Soalan ini dientry anda,soalan ini adalah untuk meletakkan diri anda sebagai HP 
1.Soalan Umum : Siapakah Presiden Baru Mesir ? Dan calon dari Parti Mana?
Muhammed mursi parti keadilan dan kebebasan
 2.Soalan Logik : Antara Spain dan Italy negara manakah yg anda rasa bakal juara EURO 2012??Dengan kemengan berapa gol??
 Spain rasanya.....2 : 0...ha3
 3.Soalan Ilmiah : Siapakah orang pertama yg menyebut kalimah اما بعد (Amma Ba'd) 
Hint: Antara 25 Rasul...
Rasullullah Junjungan kita
Nabi Muhammad SAW
 Jika anda tidak dapat menjawab salah 1 soalan ataupun semuanya tidak mengapa..join jer,dalcha akan lihat pada priority anda yg lain.
ingatan dari dalcha 
 1.Segmen ini bermula sekarang sehingga 2 July 2012(Setelah tiupan wisel terakhir EURO)
2.Setelah siap semuanya, letakkan link entry kita diruangan komen blog dalcha.

 
Nak tahu Apa Yang Best?
1.6 Blogslist akan diletakkan didalam blog ini selama sebulan
2.Krew Dalca akan bw ke blog anda setiap hari
3.Menambahkn follower anda 
4.Setiap entry akan dikomen
5.Menambahkn UV anda!!
So ramai2 join segment nie...... Remy nak tagged sapa ye....
remy tagged semua lah yg hadir dan singgah kat sini........ lagi ramai lagi meriah kan.......

12 comments:

LiNda said...

gud luck remy...:)
wahhh..dah bertukar header la dia...cantik..:)

Remy hazza said...

linda.....
thanks.....
semangat baru sempena...he3.... takda apa pun....
perubahan sejajar kematangan....

Eera Shera said...

gud luck ye. sy mls dh nk join segmen. nk BW pun tak sempat hehehe

Remy hazza said...

eera....
he3....
sempat buat yg nie jer.....
hari nie baru boleh BW....
tu pun kalau sempat singgah kat semua...... busy sikit....

Aishah Jahirah said...

slmt bersegmen...adoi baru teringat ada segmen yg dijempt tp xjoin...lupa terus...nak BW pn baru dpt BW ari ni...huhuu

blog-tips-kurus said...

tiru jawapan remy le.. :-)

Remy hazza said...

aishah, sama ler.....
harinie baru lapang sikit nak BW.....

Remy hazza said...

blog tip kurus.....
he3.... kalau tiru mesti tak menang...... sebab jawapan remy tak betul..... yg no2 remy teka 2:0 rupanya 4:0..... yg No3 tu nabi Daud Jawapannyer....

maszull said...

assalamualaikum remy...selamat bersegmen yer...:)

NasZ said...

menarik segmen ni. hehe. tapi tak dapat join sebab agak busy skrg ni.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

Remy hazza said...

mama...
wassalam.....thanks so much......
tapi remy tak berjaya pun.....he3

Remy hazza said...

nasz.....
sama lah ngan remy... nak BW dlm 2 tiga harinie tak sempat......
segmen pun dah tutup dah,....

 

Template blog ilham dari alif ismail